HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Eddigi blog jegyzeteim egyike sem váltott ki olyan indulatoktól sem mentes maratoni „tereferét” a kommentezést felvállalók körében, mint a „Sovány vigasz”.

A témától kissé elkanyarodva az objektív véleményezések, hasznosítható ötletek helyett, úgymond egymás „fikázásában” merültek ki, az egyébként intelligens ismerős és ismeretlen véleményalkotók.

Lehetséges, hogy valaki sz…a tenyerelt?

Pajtások, urak, és elvtársak! A hír szent, a vélemény szabad, s ha egy mód van rá, ezt ne tévesszük szem elől. A szubjektív véleményeket is tiszteljük, s ha netán homlok egyenest ellentmondanak egymásnak, akkor is érvek pro és kontra ütköztetésével tereferéljünk, sem mint goromba személyeskedéssel. Köztudott, hogy városunkban kinek az eszköze a személyeskedés, s él (még gyakrabban vissza!) érvek híján a partnerek kritizálásával, lejáratásával.

Sok mindenben igaza van valamennyi vélemény alkotónak, de nem minden fehér, vagy fekete, ezért indokolatlan, és felesleges egymás „dorongolása”.

A „témáról” néhány hete az „Ébresztő Nagyatád” –ban közreadtam véleményem, de az eltelt rövid idő is revideálásra kényszerít.

A Milla az óta Lúdmilla, miközben a tegnapelőtti mozgalomból tegnapra egyesület, mára szövetség lett, holnapra pedig választási párttá kerekedhet, céltáblának kitéve felfedett jelöltjeit, jövendőbeli vezetőit. Helyes vagy helytelen lépések? Nos, az idő majd eldönti, függetlenül attól, hogy jelenleg ki miként ítéli meg a szereplők cselekvésének helyességét. Lehet, hogy korai, de lehet, hogy nem időszerűtlen, hanem kései a rajt az elkövetkezendőkben szükségszerűen végrehajtandó feladatok elvégzéséhez

Városunkban sem fújt a bőrgyár (cérnagyár sem), de a regnáló egyesület és „kormányzópárt” (?) az elvárt produkció helyett már is padlóig nyomja a gázt, s kampányol a pozíciók 2014-es megszerzése érdekében. Időszerűtlen? Ki tudja?

A ciklus elején indított megyei vonat, ha fogyatkozó utasokkal, rossz irányba is, de pöfögve halad a kijelölt pályán. Az állomásokon ki-ki eldöntheti, leszáll (netán felszáll?) az egyre lassuló gőzösről(re).

Az egyelőre csak a kombínó vonalán indított, zárt ajtókkal közlekedő Milla villamosra megállók híján ugyan még nem lehet felszállni, de a jegyárusítást a médiában széltében hosszában hirdetik. Korai, vagy sem, ki tudja?

Jelölők, és önjelöltek, a pályán lévők és a lelátókról kiabálók figyelem!

A helyesírási, szerkesztési, stilisztikai kifogások, politikai kioktatások helyett szerencsésebb lenne realizálható alternatívák felvázolásával vitatkozni városvezetésünk jövőbeli sorsának elképzelését illetően, mert az nyilvánvalóan nem elegendő hogy; „ORMAI ISTVÁN szépen kérünk, menj el”!

Amint azt az elmúlt ciklusok választásai is mutatják vagy, ahogy Váci Mihály mondja: ”A jó szándék kevés! TÖBB KELL.

Arra biztatok minden eddigi és jövőbeni kommentezőt, hogy ne rejtse véka alá ez után sem véleményét. Ossza meg kendőzetlenül meglátásait, hasznosítható javaslatait a város közélete iránt érdeklődő szavazókkal, s ha egy mód van rá, mellőzze a smirglit, ill. csomagolja sztaniolba esetlegesen érdes mondandóját.

Az eddigi kommentek számát lehet, sőt kívánatos felülmúlni, mivel ezek is érlelik a magvas gondolatokat.

                              

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr184875912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2012.11.01. 10:59:21

A blogiró Bakos Ur által a fentiekben tett feddés,jószándéku kioktatás,bölcs észrevételezés bizony szinte generálja azt a figyelmeztetést,hogy a jövőben mielőtt irni kezd valamiről,a kockázatok és mellékhatások tekintetében sziveskedjen felkeresni és megkérdezni orvosát vagy gyógyszerészét!
Élek a gyanuperrel ugyanis,hogy a blogiró sem teljesen szüz abban a vitában,melyet az egyik"mentoráltja" generált egy bizonyos személy polgármesterjelöltsége tekintetében tett javaslatával.
Az illető akciója semmivel sem bárgyubb igény,felvetés,mint a mostani blogban tett azon javaslata,hogy "realizálható alternativák felvázolásával vitatkozni városvezetésünk jövőbeni sorsának elképzelését illetően"-vagyis ezzel szerencsésebb foglalkozni!Bakos Ur? Ön vak vagy vakmerő,mint az egyszeri ló?-vagy naivitása határtalan?Mikor olvasott Ön a fenti kivánalomnak megfelelő,értelmes elemzést,átfogó munkát,dolgozatot az Ön által elvárt témában,amikor ilyen igénnyel fel sem lépett,és a tájékozatlan,tanulatlan és felkészületlen sokunknak még iránymutató instrukciókkal sem szolgált?-hogy?-nem hallom,látom az erre adott konkrét válaszát,melynek csak egy magyarázata van,hogy ilyen nincs és nem is volt!De talán majd lesz,hallom legendás naivitással megáldott optimizmusából sugárzó véleményét.
Egyébiránt pedig ezen kivánt téma terjedelme,nagysága és fontossága miatt nem fér bele egy vagy több kommentbe,nem is beszélve arról,hogy komoly aggályok szólnak amellett,hogy ennek egyáltalán mekkora a sulya,hatása a nagyon aktiv nagyatádi polgárok közéleti affinitásának növelésében.Amint látja, a blog olvasottsága mellett csak egy bizonyos személyi kör-3,4 vagy 5 ember-szól hozzá bejegyzéseihez,azok is sajnos sokszor eltévelyegnek a témától,mivel lényegében minden összefügg mindennel.Ezen alapállásból pedig nem sportszerü megróni a hozzászólókat.Ha olyan a kivánalom,akkor javaslom a hozzászólás szempontjait is megadni,és máris a jó kádári korban vagyunk.Ahogy látom,akik egyáltalán kommenteket füznek az Ön által felvetett témákhoz,nem maradnak el szinvonalban Öntől!Hát akkor mi a baja?
Nagyon régóta ismert az a hozzállás,hogy az érvekből kifogyott vitázó a"szellemi párbajban" vagy a vitapartner iránti ki nem mondott,el nem ismert respekt vagy az érvek hiánya okán gyakran használja azt a stigmát,hogy a másik fél ugymond személyeskedik,ezt megtapasztalhatta az örökös nagyatádi polgármestertől is jónéhányszor.
Ha jó az emlékezetem,Ön l994-ben nagyon bőszen ,aktivan személyesen is kampányolt ezen ember polgármestersége mellett,mondván,hogy nála alkalmasabb ember nincs e nagyatádi közéleti porondon,jóllehet az illető multját,"alkalmasságát" nagyon is jól ismerhette.Emlékezetem szerint volt egy választási kampánygyülés a jóember mellett/emlékszik,Szakképző Iskola étterme/Ön ott ült Mátrai Márta FIDESZ országgyülési képviselő oldalán az asztalnál,és Ormai mellett kampányolt.Most ez is személyeskedés?,nem kérem,ez sajnos tényállitás,és méghozza igaz ,megtörtént eset volt.A személyhez szóló érvelés és a személyeskedés között nagyon nehéz a választóvonalat meghuzni,de annál jóval könnyebb sommásan itélkezni.
Persze a tévedés mindenkinek joga,ennél durvábban már nem is merek fogalmazni,nehogy megrójon érte.Tehát finomabban bánjunk azzal,hogy mi,mikor tekinthető valóban személyeskedésnek,és mikor határozott,egyértelmü,világos,karakteres véleménynek.Akár az Ön blogbejegyzését is tekinthetjük ilyetén ugymond személyeskedőnek.
A jó szándék valóban kevés,ehhez nem kell Váczi Mihályt idézni,de jó lenne megkérdezni a nagyatádiakat,hogy mi az a többlet,amire szükség lenne.Boritékolom,hogy ahány ember annyi válasz,de ami ennél sokkal de sokkal megdöbbentőbb,hogy sokuknak fogalma sincs arról,hogy egyáltalán mit kéne tenni ebben a helyzetben vagy 2O14-ben!Ezek után Ön mit vár el az ilyen emberektől?-mert én semmit.
Csak remélni merem,hogy ezen megállapitásomat nem tekinti "általános" személyeskedésnek.Kiváló tisztelettel üdvözli vörösposztó.

Út-törő 2012.11.01. 23:30:02

T. Bakos Úr! Bizonyos komponenseket nem kívánok vissza az elmúlt "ha krumpli leves" korszakból, többek között azt sem, amire az Ön "jószándékú feddése" irányul.

Én továbbra is vallom, vannak saját gondolataim, cselekvő képes vagyok, és nem alázkodom meg!
A viharos vizes poharának megjelenése után azonnal felhívtam Önt, és tulajdon képen ugyan azt közöltem, amit "vörösposztó" fentebb rögzített.
Tessék tudomásul venni, ha már a cenzúra működik az Ön városában, én nem kívánok együtt élni a jelenséggel, ennek alapján kérem az iránymutatását azzal szemben gyakorolja, akinek 1994-ben kampányolt.

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét!
süti beállítások módosítása