HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Szemrehányásnak is beillő észrevételt kaptam néhány „olvasótól” miszerint régen jelent meg új bejegyzés a nagyatádi egyenes beszéd blog oldalon (érdekes, hogy a kommenteket nem hiányolják).

Tombol a nyár és az uborkaszezon rányomja bélyegét a nagyatádi közéletre, ill. eseményekre is, s mondhatnánk, hogy nem történik semmi. Persze ez így nem lehet igaz, hiszen mindig történik valami, legfeljebb nem kerül ki a köztudatba, vagy a többség nem szerez tudomást az esetleges közérdekű történésekről.

Éppen ma voltam részese egy nem mindennapi eseménynek (ami egy hétre majd minden napossá válik), a városunkban edzőtáborozó Akkordeon zenekar nyilvános fellépésének. A platánok és gesztenyefák árnyékában szunnyadó zenepavilont Csipke Rózsika álmából felébresztve a Győrből idelátogató zenekar, grátisz koncerttel ajándékozta meg a többnyire nyuggerek alkotta, de hálás közönséget.

A kánikulától is „szunnyadó” városunk a zene hatására, ha rövid időre is, de életre kelt, s öröm volt hallgatni az ismerős dallamokat, s nézni a nosztalgia számoktól megfiatalodott szép korúakat.

Aki szereti a herfli zenét annak ajánlom (ez nem a reklám helye) a pénteki és szombati újabb lehetőséget. A zenekar 18 órakor a Solar szálló bejáratánál nyilvános „edzést” tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Élve a helyszín adta lehetőséggel, egy hűsítő mellett kellemes estében lehet része annak, aki hőségriadó ide vagy oda, a városban marad.

A legutóbbi közmeghallgatás utáni bejegyzésemben említettem, hogy az új hulladékkezelési rendeletben észlelt hibákra megpróbáltam felhívni az érintett grémium figyelmét. Sajnos nem sikerült jobb belátásra bírni a döntéshozókat, s a városlakók többségének előnytelen szabályozás zöld utat kapott. Volt némi háborgás az érintettek részéről, de nyilvánosan egy, csak egy legény, mert hangot adni észrevételeinek. A megyei lap olvasói rovatában egy hulladékbirtokos adott hangot panaszainak, de ezt követően erősebb vérmérsékletű, jogi utat emlegető birtokosról nem hallottam, ilyennel nem találkoztam ezért felkerestem a szolgáltatót is, hogy tájékozódjam.

A szolgáltató új képviselője nagyon készséges és közlékeny volt, de kielégítő, ill. megnyugtató érdemi válasszal nem szolgálhatott, mert nem volt közreműködője sem az új rendelet, sem az új szerződés előkészítésének.

Mondhatnánk, hogy a hajó elment, a rendelet és az új szolgáltatási forma él, oszt jó napot, de nem oda Buda, ezért július 9.-én az ombudsmanhoz, pontosabban az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordultam.

Aki csodára vár, azt ki kell, hogy ábrándítsam, mert ugye csodák azok nincsenek, de ez az utolsó lehetőség az esetleges korrekció eléréséhez, ezért nosza, merítsük ki.

Más újsággal nem szolgálhatok, mert többnyire városon kívüli vízparton tartózkodom, ahová erősen rostálva érnek el a hírek.

Egyébként azt mindenki láthatja, hogy a Művelődési Ház még szunyókál, de a polgármester háza napról-napra „szépül”. Ez is hír, még ha nem is közérdekű!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr504693280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása