HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Előző bejegyzésemben úgy ítéltem, hogy az újabb szoborállításnál Szent Ferenc prioritást élvez, de a történtek után úgy gondolom a MI PISTÁNK-é az elsőbbség. Ha eddig várakoztatták Giovannit, akkor egy-két év már igazán nem számít.Polgármesterünk viszont egy hónapot sem várhat, szobrot neki, de ízibe.
Már a közmeghallgatásos testületi ülésen nyújtott teljesítménye is „kimagasló” volt, de a múlt héten a Kanászkürtben a közbeszerzéses házépítésére adott magyarázata minden képzeletet felülmúlt.
Ilyen „profi” hablatolásra csak egy jól képzett pártmunkás képes.
Elismeréssel nyugtázta a sajtó is, hogy makulátlan becsületének védelmét a nyilvánosság előtt (ha nem is az első pillanattól) de vállalta, mivel meglátásuk szerint évtizedek alatt nem esett folt rajta.
Ha a Somogy-értből történt dicstelen távozásától eltekintünk, talán igaz is lehet, de a szoborállítással egyetemben nehogy már szenté avassák.
A polgármester szerint bármennyire is tiszta a történet, biztosan lesz, aki másképp látja. Na, ez igaz, mert rajtam kívül is akadnak néhányan, akik másképp látják, és ítélik meg a történteket.
Tudta a polgármester, hogy előbb utóbb kibújik a szög a zsákból, és kiderül a „turpissága”, de tett az írott és íratlan játékszabályokra, mert szervilis testülete az egzisztenciális függőségre tekintettel mindent szó nélkül elfogad, ill. jóváhagy.
Szerinte életszerűtlen feltételezni, hogy ilyen helyzetben a munkája során ne tárgyilagosan, az önkormányzat érdekét képviselve járna el. Na, ezt azért nem kellett volna (sem mondani, pláne leírni).
„Összefüggést keresni, és feltételezni a mostani közbeszerzési eljárás, és családi házunk építése között, megalapozatlan feltételezés”.
Már nem csak a testületet, de mindenkit málingernek néz bölcs vezérünk.
Zárszava szerint a képviselő-testület az eljárást lezáró mindkét döntését egyhangú igen szavazattal hozta meg.
A polgármester és ”jobb keze” elfelejtette bejelenteni érintettségét miszerint a pályázó konzorcium egyik tagja építi a házát, a másik tagja pedig az alpolgármester munkáltatója. Ez nem törvénytelen, csupán etikátlan, gondolja az ötlet kiagyalója, azt a családi kívánalmat érvényesítve, hogy nagyatádi építési vállalkozóval szerettek volna dolgozni.
Az érvénytelennek minősített legelőnyösebb pályázó kiiktatásának indokolása (beárazott termék paraméterek igazolása) egyszerűen röhejes, a korábbi beruházások történéseinek ismeretében.
„Az elmúlt öt évben Nagyatád kilenc nagy értékű beruházást valósított meg, jogorvoslat nélkül” nyilatkozza a városvezető, miközben az önkormányzat, mint beruházó másfél éves presszionálásra végre benyújtotta a Bárdos projekttel kapcsolatos keresetét az illetékes bírósághoz.
A beruházással kapcsolatos folyamatba lévő perről a másodfokú döntésig ne is beszéljünk. Az viszont már köztudott, hogy a kivitelezésre szóló szerződést a testület jóváhagyása nélkül többször is módosította, de egyszer sem az önkormányzat előnyére.

A közmeghallgatáson feltett kérdések többségénél elsiklott az egyenes válaszok felett. Az utólag megkért és határidőben, maradéktalanul megküldött iratokból egyértelműen kiderült, hogy a vonatkozó játékszabályok betartását nem igazán tartja szükségesnek.
A kórház üzemeltetőjének átadott ingatlan bérleti szerződését a lejárta után 5 hónappal később hosszabbította meg. Egy nem létező szerződést hogyan lehet meghosszabbítani?
Az önkormányzati tulajdonban lévő Fontana panzió-éttermet pályáztatás nélkül adta a korábbi, és új céget alapított bérlőnek. Az új cég nem jogutódja a korábbi cégnek, a díjhátralék elszámolásról nem is beszélve.
A közelmúltban elfogadott szilárd hulladék kezeléséről szóló új rendelet polgárbarátnak nem nevezhető, mi több, alkotmányellenes.

Az észlelt negatívumok után zárásként egy pozitív esemény. Polgármesterünk az évtizedes hiábavaló noszogatás után, végre önként elment igazi (két részletben közel egy hónapos) szabadságra.
Látszólag nagyon elfáradt, de az is lehet, hogy a büdzsé ismeretében már nem reménykedik a korábban megszokott szabadság megváltásban.
Akár mi is történt;
JÓ PIHENÉST POLGÁRMESTER ÚR! 

Alpolgármesterek!
A polgármester távolléte alatt a szekrények nyitogatása szigorúan tilos (vagy legalább is nem ajánlott)!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr404634633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2012.07.08. 10:32:48

Kedves Bakos Ur!

A nagy nyári melegben vigyázzunk az egészségünkre,lazitsunk,mert abból csak egy van.
Ellenben diktátorok,ilyen hajlamu egyedek sokan vannak, jönnek-mennek,ahogy azt a történelem tanusitja,gyalázatos életük és tevékenységük feledésbe merül.
Bizz Istenben,de azért tartsd szárazon a puskaport-figyelmeztet a bölcs tanács,érdemes megfogadni.
Az ateistáknak,istentagadóknak,a hatalom és a mammon/pénz/ imádóinak irom ide:Az élet azt tanitja nekünk,hogy hosszu távon a Nagy Elrendező valahogy helyére teszi ezeket a fehérjehalmazokat,és a közösségnek-igaz legtöbbször erkölcsileg csak-de elégtételt szolgáltat.Lehet a földi életben bármely disznóságot,gyalázatot elkövetni,igy élni és ekként cselekedni,egyszer mindenért felelni kell,egyszer minden számadásra kerül,mindenki az itélőszék/nem a földi/ elé
kerül.Az nem lehet,hogy mindig az alja marad felül.Lehet földi palotát épiteni a jelzett módon,minden földi jóban duskálni,de ha a földi "igazságszolgáltatás",a népharag nem zavarja szét a patkányokat,megteszi ezt helyettünk majdan más.
Kellemes nyaralást Muskátlis Pistinek és a talpnyalóinak.A sorsa és tettei következményei elől egyikük sem menekülhet,mindenkinek a saját maga tetteivel kell elszámolni-persze ezt csak az tudja megtenni,akinek van LELKIISMERETE:Akinek nincs,az ha reggel felkel,és belenéz a tükörbe,köpje szembe saját magát,mert saját maga előtt megbukott!

civil48 2012.07.09. 10:55:35

@vörösposztó:

Tisztelt Vörösposztó!

Egy kissé letargikusra sikeredett ez a kommented. Talán bizony, csak nem a meleg? Mert, csak akkor érthető, akkor fogadható el tőled ez - a biblikus hangulatú, beletörődöm, majd a Nagy, vagy Legfőbb Elrendező megbünteti a rosszakat, - stílus.

Egyébként, - mivel nem ilyennek ismertelek - vitatkoznom kell veled, ebben. Amikorra a Nagy Elrendező a kezébe veszi a dolgokat, addigra már nagyon sok disznóságot tudnak elkövetni egyes emberek, ami aztán a többieknek sok-sok szenvedéssel jár.
Nem mondom, hogy ki kell venni a kezéből a végső elszámoltatást, dehogy, az csak maradjon a végére, - de addig is van mit tenni és kell mit tenni. Az általad is említett népharaghoz kell más is, mint az isteni igazságszolgáltatásban bízni, - hozzá kell segíteni őket az emberi igazságszolgáltatás haragjához. Akár csak azzal is, hogy felszínen tartjuk a disznóságok történéseit.
Abban egyetértek veled, hogy erre most nem kedvező a környezet. Túl sok pofont kapott a társadalom a politikától, emiatt a tömegek többnyire magukba fordulóvá, immunissá váltak, és ez fel is bátorította a kaparj kurta, a most nekünk áll a zászló - gondolkodású akarnokokat. És, segítik is egymást, mert nem könnyű feladni az elért, kivételezett helyzetet, sőt a félelemkeltéssel (lásd, még ezt is megengedhetjük magunknak!), még rá is játszanak.

„Mondottam: ember küzdj, és bízva bízzál!” (Madách: Ember Tragédiája) – de ne a végső ítéletben. Az olyan nagyon messze van! És addig is, - küzdj! Egy „felszentelt pap”, nem lehet lemondó!

Egyébiránt, tényleg meleg van!

vörösposztó 2012.07.09. 13:36:14

@civil48:

Kedves civil 48!:
Személyes ismerettségünk okán legyünk őszinték egymáshoz,ez a mai világunkban egyébiránt nagyon ritka.
Valószinü félreértetted rövid megjegyzéseimet,mely nem a letargián,hanem azon felismerésen alapszik,hogy amig ez a garnitura uralja Nagyatádot,a helyi közéletet,addig a város sorsa meg van pecsételve.
Változásra semmi esély-ehhez olyan uj arcok,emberek kellenek,akik VÁLLALJÁK nemcsak a kommentezést,hanem feljönnek a földfelszinre,és névvel,arccal az önkormányzati testületekben,bizottságokban,társadalmi szervezetekben a véleményüket,és tisztségeket is hajlandóak vállalni.Aki csak beszél,de semmit fel nem vállal,az lehet jó tanitó,de semmi esetre sem tanuságtevő,márpedig ez utóbbiakra van elsősorban szükség.Mintha Te az előzőek közé tartoznál,több mint két évtizede sem a városi képviselőtestületben,sem bizottságokban,sem valamire való politikai szervezetben nem láttalak vitézkedni,pedig szükség lett volna Rád!
A nagy hőség bizonyára valamennyiünket megvisel,hatása más és más az emberekre,de rám azért akkora intellektuális eltévelygéssel nem hatott mint Reád,ugyanis az valóban csak a nagy melegnek tudható be,hogy a minap a nagyatádi volt MSZP elnökkel/ex alpolgármesterrel /az oldaladon részt vettél Gyurcsány kaposvári villásreggelijén,ami bizonyára nagy hasznára lesz a településnek!
Egyébiránt barátsággal ölellek!

civil48 2012.07.10. 09:35:09

Kedves Vörösposztó!

Nyár van, meleg, a polgármester is elment szabadságra. Mivel foglalkozzunk? - Egymással. Néha, ez sem árt.

Ha már így szokás a blogok kommentjeinél, hogy nick-néven te vörösposztó és pedig civil48-ként írok miért lenne másképpen ennél a blognál is? Ez egy ilyen műfaj. Ennyi és nem több, és nem kevesebb. Örülni kell annak is, hogy nem harapódzott el ezen a blogon ( mint azt más blogok tapasztalatai után mondható) a durvaság.
Tájékoztatlak, hogy a helyi közélet visszáságainak ostorozásán túl, más internet -portálokon is „pofozom” az élet, különösen a politika fonákságait. Mindenfajta melegidő-érzet, és hatásai nélkül, úgy ahogy te is. Van ahol névvel, van ahol nick-névvel.

Nem gondolom, hogy véleménye csak teljes mellszélességgel politikai csatározásokba szerepet vállaló embereknek lehet. Véleményemet vállalom, de tisztséget nem. Nem vonz, mert ez a fajta, pitizéses módszer, hazugságokra épített „kiválasztási” játék, undorító számomra. Ez, a mára felépített, demokráciának csúfolt színjáték ellen a magam módján tenni akarok, akár így kommentekkel, - de a közéleti „tisztség” nem érdekel, az előzőek okán.

A nagyatádi meglévő pártok meghirdetett rendezvényein időnként részt veszek. Egyfajta tájékozódás ez is. Demokratának gondolom magam, de nem tartom ellenségnek a másként gondolkodókat sem, ha az nem fundamentalista, vagy ortodox nézet. Társadalompolitikában a liberalizmust, gazdaságpolitikában a konzervativizmust, szociálpolitikában a baloldaliság eszméit tartom magaménak. Ha érvelni kell a mai autoriter politika ellen (még ha néhány elgondolásukkal egyet is lehet érteni) akkor azt mondom, hogy Bajnai Gordont tudnám jó helyen az ország következő miniszterelnökeként mondjuk egy DK-Civil szerveződések koalició élén. Ennek megvitatása viszont nem e komment keretei közé való.

További szép napokat kivánok.

vörösposztó 2012.07.10. 19:44:08

@civil48:

Nagyon örülök,hogy megtaláltad a helyed és a szerepedet a "közélet"-ben.
No comment.

További polémia és válasz itt már felesleges.

Út-törő 2012.07.22. 17:58:33

Nem szívesen alkotok véleményt olyan szervezetről, és annak vezetőjéről, akinek köszönhető a 2/3. Ha jól utána számolunk, C48 folyamatosan azokhoz szegődik, akiknek az esélye csekély. Tessék csak átgondolni, 14-ben mit fog mondani a választóknak? A jelenlegi állás jóval az 5% alatt van.....
süti beállítások módosítása