HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

 

P1080669.jpg P1080682i.jpg

Előző jegyzetemben jeleztem, hogy újabb soron kívüli ülésén tett pontot egy pályázat végére a városgazda testület. Úgy nézett ki, hogy megoldódott a (reklamáló „érvénytelen” pályázó miatt) kissé macerássá vált félbehagyott kultúrcentrum (alsó kép, ami nem az Arthaus) befejezése, de a neheze valószínű még ezután következik.

Mint korábban említettem, a megnyugtató befejezés realizálásához némi többletforrás is szükségeltetne, de a pénzintézetek nem tolonganak hitelajánlataikkal, s a költségvetésben sem hemzsegnek a szabad források. A most kapott mentőövnek titulált önhikis támogatás éppen kapóra jönne, ha nem csak kötelező feladatok finanszírozására szolgálna. Probléma persze egy szál se, mert városatyáink nem a hat húszassal érkeztek, s bizonyára egyhangúan helybenhagyják (ahogy most is fenntartások nélkül elfogadták) polgármesterünk „megoldó” előterjesztését. A sikeresnek tűnő eredményhirdetés után azért álljunk meg egy újabb szóra.

A múlt heti kánikula során, városszéli strandunkon kerestem felüdülést, s a Zrínyi utcai „tekeréseim” alatt érdekes jelenség keltette fel a figyelmemet. A 36 szám alatti telken a korábbi hetekben folyamatos csend honolt, de a testületi döntést követő napon a kihalt ingatlan hirtelen megélénkült, s fél tucat iparos tüsténkedett a korábban megkezdett, de heteken át szüneteltetett építkezés folytatásán. Na és akkor mi van, kérdezhetné bárki, hiszen nem egyedi eset, hogy megkezdett házépítések, ilyen olyan oknál fogva eltérnek a kitűzött ütemtervtől. Ez esetben is számtalan oka lehet a nyüzsgés utáni hosszú csendnek, de az újabb élénkülésnek van egy apró szépséghibája.

Történetesen az, hogy a szóban forgó ingatlanon polgármesterünk, a MI PISTÁNK új háza épül.

Na és, akkor mi van?

Regnálása során három villára valót is összespórolhatott (mint Pali Bá), s ha szűknek érzi jelenlegi otthonát, akkora házat építhet, amekkorát csak akar. Megyei szinten is ez most a trendi s érzékelhető, hogy vezérünk mindenben követi új kenyéradó gazdáit. Bár anno az MSZMP. pártbizottságán szocializálódott, s mint sokoldalúan képzett apparatcsik polihisztornak is tekinthető, de kőműves tudomány tudtommal nem szerepelt az amúgy színes képzési palettán. Ezért aztán kénytelen, kelletlen valódi iparost kellett keresnie háza felépítéséhez. Megkereste és meg is találta, egy tapasztalt, profi, ráadásul (s ez dicsérendő) „hazai” kivitelező személyében.

Hol itt a probléma?

Nos, ami  szerintem (s talán nem vagyok egyedül)  a történet szépséghibája, hogy a polgármesterünk házának építője nem más, mint „A nagyatádi városközpont többcélú fejlesztése a közösségerősítés jegyében” tárgyú, DDOP-4.1.1/A-2f-2010-0007 azonosító számú pályázat (Művelődési Ház) nyertese.

A város közepén csúfkodó épületről még a téli védőburkolatot sem szedték le, de a polgármester házán már dolgoznak. Erre mondják pestiesen, hogy ügyes.

Tudom, és megértem, hogy Giovanni di Bernardone szoborterve prioritást élvez, de kérem az illetékeseket, azért a MI PISTÁNK-ról se feledkezzenek meg.Ha szegény is az eklézsia, azért egy mellszoborra csak futja.

Tisztelt Nagyatádi Képviselők!

A pályázat eredményének jóváhagyása előtt nem kellett volna figyelmesen elolvasni (uram bocsá „tanulmányozni”) az előterjesztést? Ha tévedek, és megtörtént, akkor szégyelljék magukat, hogy tudatosan asszisztáltak a projekt ugyan nem törvénytelen, de morálisan gyalázatos lebonyolításának jóváhagyásához.

A hivatalos  magyarázat (indokolás) felől nincsenek kétségeim, de ugye senki sem hiszi egy percig sem, hogy mind ez a véletlen műve, netán szükségszerű volt. 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr64607943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civil48 2012.06.28. 14:13:54

„Ná, já! Válámi van, de nem az igázi!” – mondaná Arkagyin Rajkin, - ha élne, és ha olvasná ezeket a Mi Pistink történéseket.

Az igazi, az a pofátlanság, amit szerintem az egyik nagy pártunk is eltanult a Mi Pistinktől. De oda se neki! – mit nekem, hogy szóbeszéd tárgya lehet ez a hoci-nesze építkezés. Nem az első és nem is az utolsó ilyen „fátylas” történet a regnálásom során, - és mindig úgy találta a „jónép” hogy ezt nekem szabad. Sőt, ez nekem jár.

Igaza „gamesz”-nak van, - amikor egy-egy blog kiegészítéseképpen meg-meg írogat egy-egy disznóságot, de sajnos abban is, hogy nincs orvos, aki felírná az ellenszereket. Illetve, ha lenne, ő nem Nagyatádon keresendő.
A képviselő-társaságról már többször többen megírtuk, hogy milyen szervilis egy csapat, (már majdnem azt írtam, hogy banda!) az a jónép meg, aki itt felejtette magát a városban – pediglen még annak is örül, hogy lyuk van a fenekén, – így aztán a Mi Pistink azt tesz, amit akar, vagy amit csak jónak lát.
Az ilyen „békétlenkedő” blog és komment-írogató meg mondjon, amit csak akar! Úgyis a kezemben van a város.
Ná, já!
Most már csak azt várom a blogírótól, hogy kinyomozza, az ArtHaus több pénzért nyertes pályázója kinek a kije!

A műv.ház kötbérügyet csak a feledés ellen említem meg. Másfél év gondolkodás kellett hozzá, hogy megfontoljuk, kell-e nekünk ez a 300 millió, (az is csak a bírósági eljárás no meg a két ó-fideszes nyomására) – akkor nem nagyon bízom már benne, hogy abból valaha is pénz lesz. Különösen ilyen időt húzó bírósági eljárás mellett. Csak kitalálnak ennyi idő alatt valami olyan kifogást, ami majd megmagyarázza, miért nem jár. Vagy…talán mégsem?

Szofista 2012.06.28. 21:55:27

Tisztelt Bakos Úr !

Egy fontos infóval adós maradt ,a szavazásban részt vett M.Pisti vagy elfogultságot jelentett be? Habár lehet, hogy talán a saját háza kiviteli szerződése akkor még nem jött létre a nyertes pályázóva:)))(Persze, ezt én sem gondolom komolyan!!)
Egyébként, lehet, hogy tényleg összespórolta, de az nem biztos, hogy a havi fizetéséből..
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ki tervezte a házat, ki engedélyezte, és lesz -e műszaki ellenőre?
Persze, mint tudjuk ezek költői kérdések, mivel nem közérdekű adatról van szó- .

És én is egy "klasszikus" idézettel kívánok mindenkinek szép estét:

Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani !!!!( vagy ez nem illik ide?:)

Szofista 2012.06.28. 22:51:55

Mivel nem győztem kivárni a választ, megnéztem a város honlapját, a Közbeszerzések között megtaláltam az elutasított pályázó INVESTMENT Kft. vitarendezési beadványát.
A tervező illetve a szakértő egybehangzó állítása is azt igazolja, hogy szakmaiatlan és megalapozatlanul utasították el a pályázatukat.
A beadványt olvasva elhűltem,micsoda energiát fektettek be a bírálók, hogy megtalálják az elutasítás indokát.
Ha meggondolom, hogy a kollégiumnál az iskolánál és itt is milyen kivitelezői,tervezői hibákat nem vettek komolyan...Emlékszem arra a testületi jegyzőkönyvre, ahol arról volt szó a műv.háznál, hogy S.G.irodavezető ecsetelte,hogy tervező nem gondolta a tetőről, hogy nem olyan amilyennek gondolta..valami hasonló stilusban.
Hajrá INVESTMENT !!!!
süti beállítások módosítása