HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

„A somogyi képviselők sikeresnek tartják az elmúlt két évet” adja tudtunkra a megyei sajtónk, néhány nappal városvezetőink évértékelőjét követően.

Nézőpont kérdése, ki hogyan ítéli meg az elmúlt időszakot, mert „egyénileg” bizonyára mindannyian sikert könyvelhetnek el, de ami a „megyei” produkciójukat illeti, bizonyára nem csak nekem támadnak kétségeim.

Választókörzetünk (6. sz.) képviselője is eredményesnek látja eddigi tevékenységét, de ennek nyugtázását a barcsiakra hagyom, hiszen erőfeszítéseinek hozadéka elsősorban ott értékelhető.

Ami távolabbról látható és véleményezhető, az nem minősíthető sikeresnek.

Szenátorunk a frakciófegyelemhez igazodva, a felhalmozott nem csekély adósságállománytól szabadulás érdekében utólagos igent mondott a megyei intézményhálózat állami kézbe adására, a megye „megszüntetésére”. Elvtelen lojalitása alól az sem menti fel, hogy a megyei elnök a kérdést a közgyűlés megkérdezése és jóváhagyása nélkül már korábban eldöntötte.

A „hat befejezetlen beruházást örököltem” hivatkozása kissé sántít. A beruházások akkor kezdődtek, amikor alpolgármesterként ott ült a döntéshozó testületben. A megvalósításokhoz szükséges hitelek felvételének, s a jelentős adósságállomány felhalmozásának is részese, közreműködője volt. A befejezetlen beruházások lezárása nem érdem, hanem kényszer volt.

A létrehozott munkahelyek mellett több volt a megszűnő, ezért a mérleg negatív.

„Elértük, hogy ne menjen csődbe a város”. A csődhelyzet egyik előidézőjeként a hivatalváltozásból kifolyólag érdeke volt a probléma időszakos jegelése, de a következő ciklusban vissza fog köszönni, s annak az új testület (esetleg új polgármester) sem fog örülni.

A választókörzet egyházi gyülekezetei részére közpénzből nyújtott támogatást személyes adományként propagálni nem szerencsés, bárki követte is el, nem nevezhető sikernek.

 

Ami városunkban érzékelhető, azt pláne nem tartom sikeresnek, de mint már az előzőekben említettem, nézőpont kérdése, ki mint ítéli meg a történteket.

Korábban már észleltem és jeleztem is (2011. 07. 21. Néma Levente, 10. 18. Felszállt a füst), hogy meglátásom szerint miben sántikál a 6. sz. körzetvezető, az illegitim új helyi Fidesz elnök közreműködésével.

Nos, a tegnapi sajtóhír („Pártbefutók”) szerint, a körzetünk a következő ciklusban úgy néz ki KDNP-s régió lesz, azaz eredményes volt az ármánykodással, törvénysértésekkel létrehozott „új rend”, s folytatódhat a civil szektor további átalakítása.

A jelenlegi KDNP minősítésétől és tevékenységének értékelésétől, mivel nincsen kellő rálátásom, eltekintek. Megtette ezt a közelmúltban Szalma Botond a KDNP prominens képviselője, aki az Antal József alapítvány szervezésében tartott Híd és politika című konferencián, őszintén beszélt a nép nélküli néppárt valós helyzetéről, és szerepéről. Megtekinthető a Gépnarancs oldalán. Figyelemre méltó érdekes videó, csak ajánlani tudom minden közélet iránti érdeklődőnek.

Jól illik a helyzetkép bemutatásához a somogyi Fidesz szimpatizánsok szavazataival országgyűlésbe került Dr. Rubovszky György parlamenti produkciója a „Somogyiakért”.

A Demokrácia Központ vezetője szót emelt a képviselői javadalmazások 2014 előtti átalakítása és a frakció alkalmazottak számának korlátozása ellen. Nem tetszik neki a benzinpénz sem. Igen, érdemes volt ezt az embert Somogynak felvállalni, mert bátor, küzdő, és elkötelezett, aki a kormánypárttal is szembe fordul a somogyi választókért. A hírekből mindenki hallhatta, miért is harcol tulajdonképpen jeles KDNP-s képviselőnk.

 

A Fideszes megyei közgyűlési elnök asszisztálásával a ”helyi KDNP"-sek is eredményesek voltak az eddig eltelt ciklus küzdelmeiben. A működő Fidesz szétverését követően ígéreteiket elfeledve a nyilvánvaló és nyilvános megaláztatások ellenére mélységes hallgatással asszisztálnak a városvezető további mesterkedéseihez.

Az egyenlőbbek meg is kapták jól megérdemelt jutalmukat.

Ki közel kétmilliós havi apanázst, ki igazgatói széket, vissza nem térítendő támogatást, s kezdő csemetéjének státuszt a magas hivatalban, mint Balsai és Kontrát urak ifjú leszármazottai.

Az persze egy cseppet sem zavarja őkelméket, hogy városunk és megyénk változatlanul őrzi stabil helyét a sereghajtók dobogós táborában.

 

Nem csodálkoznék rajta, ha holnap a városvezetőnk is „átigazolna” a jövőbeni (körzetünkben) uralkodó párthoz, bár neki úgy ítélem a korábbi, és a jelenlegi is kifizetődő volt.

Summa summarum, szép volt fiúk, harsogják a lakáj médiák, de a választók többségének több mint valószínű, hogy nem tetszett az eddigi (és nem ezt ígért!) produkció.

Figyelem, a második félidő elkezdődött, s míg a bíró háromszor a sípjába nem fúj, lehet javítani.

Hajrá Magyarország, hajrá somogyi képviselők!

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr84413978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civil48 2012.04.15. 12:17:22

Tisztelt Bakos Úr! Az utolsó három blogjához írok kommentet.
A komment első részében arról, hogy mit tapasztalok egyre inkább a blogjaiban. Megpróbál a „hír szent, a vélemény szabad” mottó keretében hírt írni, vélemény nélkül, de a hír vélemény nélkül íztelen.
De, még a hírek is, az utóbbi időben túlságosan szűrtek, - ahhoz bennfentesnek kellene lenni, hogy mindenki értse. Néha csak utalás van egy korábbi cikkre, vagy egy máshol megjelent hírre, így nem, vagy alig érthető a kívülálló olvasó számára. Nem beszélve arról, hogy az olvasó nem szeret „vadászni” a máshol lévő cikkekre. Tegye meg helyette ezt a blogíró! Nem kellene ragaszkodni a cca. egy-oldalnyi bloghoz, sűrítve az információt, inkább többször, kevesebb témát, de azt kifejtve kellene leírni. Persze, az is lehet, hogy csak én látom így. Mindenesetre, a kritikát jobbító szándékkal írtam, külső szemlélőként, észrevételként..
……………………

A „Titkolózásnak vége…” című blog bemutatja, hogy a titkolódzásnak még korán sincs vége, csak tovább meséli a Bárdos-projekt körüli történéseket.
Az ügyről, - a per lezárásáról és a közérdekű adatok kiadásának bírósági határozattal való kötelezéséről – csak annyit, - miért lehet Magyarországon egy évnél is hosszabban elnyújtott bírósági procedúrát rendezni abból, ami törvény szerint kiadandó köz-adat? Ha valaki megsérti a törvényt (t.i.: közérdekű információt ok nélkül visszatart) és ezt már bíróság is megállapítja, - annak miért nincs elmarasztaló szankciója? Ha nincs, akkor mi az értelme az ilyen törvényeknek?
Mert, ez Magyarország, - egy következmények nélküli ország, mondja a blogíró is, - és egyre inkább az lesz. A kutya nem eszi meg a kölykét, - tartja a közmondás. A köz szolgái védik a köz „szolgáját”(?) (nem a közt!), összezárnak. Hallgatnak, ha disznóságról van szó, (lásd az ügyet érintetlenül hagyó, saját lealázásukkal /hátuk mögötti döntés!/ mit sem törődő, sunyi „képviselők/?/”), nem veszik észre, (pl: köz”szolga” ügyész), félretolják, a kivizsgálás kötelezettségét magukénak nem valló hivatalok (Kormányhivatal, ÁSZ, stb.) Vajon mi szükség ennyi köz-kiadásra, ha csak látszattevékenység zajlik, ha csak úgy csinálunk, mintha…? Sunyibbnál sunyibb demokráciákat építünk, tömegeket félrevezető akarnokok, értelmiséginek mondott emberek asszisztálása mellett.
(Bizony Bakos Úr, nagyon óvatos fogalmazás az, hogy Csák Máték, meg elvtelen lojalitás!)

Nem stimmel valami az évértékelés helyzetértékelésében? Sem itt helyben, sem megyei szinten? Nem is értem ezt a szemérmeskedő megfogalmazást! Ha valaki nem mond igazat, arra van egy nagyon találó magyar szó: hazudik!

Adóemeléssel segíteni a vállalkozókat, fórumokat tartani nekik, javasolja egy képviselő és írja a blog. Nagyon nincs képben a világ és a helyi élet dolgairól az, az ember, aki ilyeneket mond! A vállalkozók le is vonták a megfelelő következtetést: ketten vettek rajta részt. Ez is egy vélemény, de azt tartottam volna helyénvalónak, ha mindenki részt vesz és leszedik a „keresztvizet” is az ötletgazdáról”.

Fürdők, strandok vállalkozásba adása. Kísérlet, az eddig eltitkolt, veszteséges működés átpasszolására. Ezt is csak a „titokgazda” eszement ötlete, - úgy gondolja, hogy van olyan eszement vállalkozó, aki magára vállal 80-100 millió Ft./év veszteséget. Miért kellett „kitörési pont”-ként sorra-másra veszteségeket szülő beruházásokat erőltetni szinte az egész országban, egy-két milliárdos ráfordítással, minden városnak mondott településnek adva, ahelyett, hogy koncentráltan, a gyógyvízzel, gyógy-múlttal rendelkező városokban „Zalakarosokat”, „Hajdúszoboszlókat” hoztunk volna létre?
Nem, az nagyon ésszerű lett volna, és akkor mivel fizettük volna ki a „párt-kutyám kölyke” támogatóinkat! Helyette a Mi Szemünkfénye is kábítgatta a városlakókat a közpénzt emésztő rendezvényekkel, a „kitörési ponttal”.

Ide kívánkozik, - mintegy jellemző viselkedésként: a Fidesz II. kezdeti fellángolása után, síri csend honol a laktanya és katonai büntető helyén létrehozandó polgári börtön ügyében. Mi Fényességünk már az elején megmondta, hogy ő nem támogatja. (mert, az munkahelyet hozna létre és Ő azt nem szereti, - pláne, aminek nem Ő nevezheti meg a vezetőjét!) Amiről hallgatunk, az nincs is! – hiszen elfeledkezik róla a jónép. Ez a taktika is jól nyomon követhető, a Mi Fényességünk eszköztárában. Az élet számtalanszor bebizonyította: „sikerrel”!

Bakos Úr! További, jó tudósítást kívánok! Ne szegje a kedvét az sem, ha „ilyen sok” észrevétel érkezik rá! Az én duzzogásom, meg pláne!

Szofista 2012.04.23. 22:18:07

Tisztelt Bakos Úr !

Most, hogy olvasom az írását, nem is jutott eszembe rögtön, hogy ki is a 6-os OGy képviselő!
Remélem ez nem csak a Cavinton hiánya, ugye nem töri magát( most még ) képviselő urunk, hogy jó tetteivel öregbítse hírnevét szeretett városunkban ?
Ha esetleg van valami hír erről-is- szívesen olvasnám.
Bakos Úr ! Én is csipkelődnék egy kicsit:
Mi a helyzet a városi költségvetéssel, a hulladék szállítással?
Jó lenne egy kicsit felkavarni az állóvizet!
Nagyon sok ember véleményét formálta, alakította a blogban leírt/feltárt háttér információ!
A titkokról le kell rántani a leplet !!( ha sikerül), és az ígéretekkel szembesíteni kell az ígérgetőket. Egy városnak ígérték, hogy jobb lesz, más lesz, őszintébb lesz, átláthatóbb lesz, és a végére írom, nem csak a poén miatt, hogy munkahely lesz, jó lét lesz, elszámoltatás lesz stb.
További jó tudósítást kívánok én is és szép estét.
Üdvözlettel:
süti beállítások módosítása