HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Nyögés a vége, hogy befejezzem a címsort. Pontosabban nyögdécselés, mert amit az önkormányzat ez ügyben folytat, az másnak nem nevezhető.
Mint azt már a 2010. május 12, szeptember 13, és utoljára november 17-i bejegyzésemben kellőképpen ismertettem, az önkormányzat változatlan intenzitással igyekszik eltitkolni a „Bárdos projekt” körüli elvarratlan szálakat, s továbbra is vonakodik eleget tenni a vonatkozó törvénybeli kötelezettségeinek.
A mai napon folytatódott az a bírósági per, aminek tárgya a beruházással kapcsolatos közérdekű adatok kiadása, s melynek az önkormányzat, mint alperes, a többszöri kérés ellenére a mai napig nem tett maradéktalanul eleget.
A vonatkozó szerződés és a kivitelezés teljesítésének figyelembevételével, valamint a rendelkezésünkre bocsátott iratok alapján egyértelműen megállapítható a kivitelező késedelmes teljesítése, valamint a beruházó ebből eredő jogos kötbérigénye.
Az önkormányzat a dokumentumok kiadásánál tanúsított vonakodó, és elutasító magatartásakor rendre arra hivatkozik, hogy a kiadással sérülne az önkormányzat gazdasági érdeke, csökkentené a perben az önkormányzat nyerési esélyeit, ugyanis kötbérigényét a kivitelező felé benyújtotta, és komoly peres eljárás várható. Sérelmezi továbbá az alperes jogi képviselője, hogy a felperesek az Interneten az egész beruházással kapcsolatos álláspontjukat kifejtik, és ennek során az önkormányzatot kifejezetten negatív színben tüntetik fel.

Nos, mielőtt feltennénk a kérdést, mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás tisztázzuk; ki adott okot finoman szólva elitélendő magatartásával, a kérdések bírósági per keretében történő tisztázására?
A válasz egyértelmű!

A helyi televízió január 4-i Társalgó című műsorában a polgármester kijelentette, hogy a Bárdos iskolát birtokba vettük, kifizettük valamennyi közreműködőt, kivitelezőket, beszállítókat, lezártuk ezt a beruházást, s már csak az állam tartozik nekünk ebben a vonatkozásban.

Úgy ítélem, ez egyértelmű és világos!
Korábban ugyanis a polgármester, jogi képviselőjével egyetemben több alkalommal is fenntartott kötbérigényről, jogi útra terelésről (peres eljárásról) tettek említést, a közérdekű adatok visszatartását indokolandó.
A mai napon egyértelműen kiderült a rétestészta további nyújtásának szándéka, mert bár ismét adtak át iratokat, de hiányosan, s a jogi lépéseket bizonyító iratot változatlanul nem tudtak bemutatni.

A „hiányzó” kereset beadására csak hivatkoznak, de realizálására még időpontot sem tudnak meghatározni. A jövő hónapban lesz egy éve, hogy a felújított intézményt a város átvette. A mai napon arra is fény derült, hogy 2011. elején további szerződésmódosításra került sor (melyről a képviselő testületet nem tájékoztatták), s az is kiderült, hogy nem volt meg a kötbérhez előírt bankgarancia sem. Nem csak a szög bújt ki a zsákból, de az orrom szerint bűzlik is valami, s nem Dániában.
Az alperes immáron sokadszor újabb „időt” kapott. Kíváncsian várom, mit kezd vele, milyen újabb barbatrükköt eszel ki az valóság elleplezésére.
Bízom az igazságszolgáltatásban, s remélem, hogy a komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő város nem mond le jogos (több százmilliós) kötbérigényéről.
 Ennek érdekében, ha kell az „ENSZ”-ig is elmegyünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr883590965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása