HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A rendszerváltoztatási kísérlet hajnalán az akkor még nagyszámú érdeklődőre tekintettel a város művelődési házában kellett megtartani, a törvényileg előírt éves közmeghallgatást. Egy-két évig több mint kétszáz kíváncsi polgár szorongott a zsúfolásig megtelt teremben.

Aztán ahogy bimbódzó demokráciánk cseperedett, úgy fogyatkozott az érdeklődők száma. Hamarosan már a városháza tárgyalóterme is elegendőnek bizonyult, míg végül néhány tisztviselő és kivezényelt intézményvezető képezte a nagyérdemű hallgatóságot. Az utóbbi években már velük együtt is rendre csak 17-18 fő képezte a közönséget, a sokszor rétestésztává nyúlt polgármesteri monológokhoz. A kérdezők és velük a kérdések is elfogytak, így teljesült városvezetőnk titkos óhaja.

Igazából csak akkor lesz teljesen elégedett, ha mint Marcaliban, vagy a megye nélküli megyeházán, érdektelenség miatt Nagyatádon is elmarad a közmeghallgatás.

Tavaly már csak egyetlen érdeklődőként próbálkoztam tájékozódni az egyre kuszálódó és lepukkanó városüzemeltetés iránt, de a polgármester az előírásokkal szembemenve belém fojtotta a szót. Törvénytelenségét utólagosan azzal próbálta legalizálni, hogy megváltoztattatta az SZMSZ vonatkozó passzusát, mely szerint közmeghallgatás ide vagy oda, a polgár is csak annyit beszélhet ezen túl, amennyit a képviselők. Az már köztudott, hogy városunkban nem csak a bárányok hallgatnak.

A tegnapi meghallgatáson, ill. közelhallgattatáson ismét bátorkodtam, tudakolózni a gondosan elhallgatott tényekről és képviselői meglátásokról, de az ülés moderátora ezúttal is folyamatos közbeszólásaival igyekezett kizökkenteni mondanivalómból.

Sérelmesnek tartotta, hogy a kérdéseimet nem hozzá (az előterjesztőhöz) hanem név szerinti képviselőkhöz, ill. bizottsági elnökökhöz címeztem. Bár semmi nem tiltja, ill. szabályozza, ő tiltakozott a személyes kérdezés ellen. Persze ezek után szokás szerint akadt, aki helyeselt a polgármesternek, és zokon vette a kérdést, de végül mindenki felelt valamit a kérdéseimre.

Természetesen a válaszokban csekély kivétellel nem volt köszönet. Volt, aki tájékozatlanságból, volt aki elvtelen „lojalitásból” beszélt mellé, ráadásul a képviselő alpolgármester a kényesebb kérdésre  megtagadta a választ.

Kijelentése szerint sértődésből kérdezem, mert nem én ülök a helyén. No, comment.

A történtek ellenére az még is kiderült, hogy a kötvénykiváltást megszavazó képviselők többségének nem sok ismerete volt arról, hogy mire is adta áldását. Azt meg végképp nem akarják tudomásul venni, mennyire súlyos is az önkormányzat takargatott valós pénzügyi helyzete. A nyilvánvaló csőd ellenére arra egyhangúlag szavaztak, hogy a döglött lovat áttolják a következő testületek telkére, de válaszolni, hogy miből fogják az újabb türelmi idő lejárta után megkezdeni a törlesztést, már senki nem vállalkozott.

Nem mondták, de lehet, hogy a maja naptár szerinti jövő év novemberére jósolt világ végére számítanak, vagy netán a megyeihez hasonló kormányzati segítségre? Ha létezik is a földnél húszszorta nagyobb Niburu bolygó, s netán meg is áll miatta a föld néhány napra, a bank akkor is várni fogja az esedékes törlesztő részleteket. Ha elfogy a türelme, vagy időközben kivonul a vészesen szegényedő hazánkból, azonnal ráteszi kezét a fedezetként felajánlott és fel nem becsült városi ingatlanvagyonra. Ez persze egyesek szerint nem kótya-vetye, hanem szükségszerű „végső” megoldás. A kormányzati segítség a jelenlegi helyzetben rózsaszín álom, de ha már álmodozunk, merjünk nagyokat.

Egy olyan polgármestertől, ki somogyi zubbonyából kivetkőzve gondolkodás nélkül elcserélte a fel sem értékelt megyei vagyont a felhalmozott hitelekért, és némi politikai gesztusért, attól simán kitelik, hogy a város vagyonát is számolatlanul elcserélje a regnálása során összegyűjtött adósságért.

A korábbi ígéretével ellentétes meghunyászkodásával, ehhez a biztató jövőhöz asszisztál a kormánypárti frakció, illegitim elnökükkel az élen, aki a törvénytelenül megszerzett státuszát nem eszközként, hanem célként használja újabb előnyök megszerzéséhez.

Nem a nagyatádi történésekre gondolt, de találóak és talán ide is illenek polgármesterünk elárult mentorának legutóbbi sorai;

„Mi kellene, hogy dolgaink rendben menjenek? Őszinteség, alázat, gazda típusú vezetők!”

 

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr573410545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helóta 2011.11.25. 17:12:02

BÓVLI Kategória!

Közmeghallgatás?

Endlösung?

A demokratikus állam nem létezhet fékek és ellensúlyok nélkül. A képviseleti rendszer ellensúlya a közvetlen demokrácia, amely a képviseleti demokrácia hibáinak az ellensúlyozására hivatott. Ezen eszközök a népszavazás, a népi kezdeményezés, a közmeghallgatás, a népgyűlés, a fórumok, közérdekű kérdés, javaslat, s nem utolsó sorban a közérdekű adat kiadási kötelezettség.

Ahhoz, hogy egy civilizáltnak nevezhető közösség élhető módon működjék, az szükséges, hogy ténylegesen befolyásolhassa a közösség tagja az életét érintő kérdések eldöntését.

Európa számára a mintát háromezer éve a démosz szolgáltatta. A türannisz kezdetben népszerű volt, mivel békét és fellendülést, aranykorszakot hozott, majd a poliszok a jogok kiszélesítésével létrehozták a demokráciát. A nép uralmát megtestesítő népgyűlés (ekklészia) óriási hatalommal rendelkezett.

A nagyatádi poliszunkban ekklésziáról nemcsak azért nem beszélhetünk, mert a szó valódi tartalma kiüresedett (tényleges közösségi vagyon sincs), hanem azért sem, mert a képviselői tanácsot csak a türranisz, s nem a tagjai működtetik.

Közvetlen részvétel a város ügyeinek intézésében annyira reménytelen, hogy még Sziszüphosz is inkább a követ választaná.

Láthattuk, s akik nem, olvashatják a „közmeghallgatás” paródiájáról a szemléletes tudósítást. Megtapasztalhattuk, hogyan üresedett ki nagyatádi közvetlen népuralom intézményrendszere, s hogy lehet valaki 17 éven keresztül teljhatalmú türannisz.

Még nagyon kevesen észlelik a káderi utód, a mi pistink atádi gulyás korszakának végét.

Még tart az agónia, a kötVÉNY köteles infúzió ismét bekötve, még ideig-óráig csepeg, de hogy a Vényköteles tőkeinfúziónak mennyi lészen az ára, nem derült ki, csak az, hogy azt még a Doktorok sem tudják, nemhogy az asszisztensek.

Türanniszunk ismét remekelt az örökös közbeszólásaival, s a feltett kérdésekre történő mellébeszélésével, a tények, közérdekű adatok eltitkolásával.

Felháborító, ahogy a választott képviselőink és a kinevezett alpolgármesterek szégyenérzet nélkül eltűrik a lekiskorúsításukat, s kikérik maguknak a közérdekű kérdésre történő válaszadást, személyeskedést.

Bakos úr arra szeretett volna választ kapni, hogy a 2007-ben kibocsátott 5.882.000.- svájci frank Atád kötvényből a még meglévő, nem törlesztett 5.452.000.-CHF-nek a bank által történő visszavásárlása és ugyanezen összegben történő új kötvénynek a város által történő kibocsátása mennyibe kerül.

Akkor számoljunk!

No nem a bankári excelléccel, mivel az nem az adós logikáját követi – felturbózza a türelmi idő felszámításával és egyéb banki barbatrükkökkel -, hanem csak egy normál esetre.

Amit most a bank visszavásárol a meglévő kötvényből, azt 2007-ben 153.- Ft árfolyamon kaptuk (834.156.000.- Ft értékben), attól a mai napon 257,41.- Ft/CHF árfolyamon számolva 1.403.399.300.- Ft érték ellenében szabadulunk meg.

A visszavásárláskor az önkormányzat egyből realizál 569.243.300.- Ft veszteséget, helyette lesz egy 1.403.399.300.- Ft értékű új Atád kötvénye.

Ennek az új kötvénynek a tőkéjének,járulékainak a biztosítására lesz jelzálogjoggal beterhelve a (fel nem értékelt, vagy a felértékelt, de eltitkolt) megmaradt tehermentes ingatlanvagyon 25 évre.

Hogy mindenki megértse:

az új Atád kötvény minden nagyatádi lakosra 127.582.- Ft, új kötelezettséget keletkeztetett, azaz átlagos négyfős családot számítva több, mint félmillió forintot.

Egyéb apróság, ami a döntéshozók merülési szintvonalaát nem érte el:

négy évvel ezelőtti kötvény kamatát 3 havi CHF LIBOR + 0,7 %-os kamatfelárral kaptuk volt,

a mostanit pedig 3 havi CHF LIBOR + 3,0 %-os kamatfelárral adják.

Éves szinten 2,3 %-os kamatfelárral többet fizetünk, mintha az eredetit fizettük volna, s ráadásul 10 évvel hosszabb ideig!

Az új kötvény kamatának a többletköltsége a +2,3 %-al kamatfelárral számolva évi 125.396.-CHF-al magasabb, mint az eredeti feltétel szerint.

A 25 év alatti többletköltség 3.134.900.- CHF, az a mai napi árfolyamon 806.722.940.-Ft.

Tehát ezzel az egy döntéssel a testület évi 32.268.917.- Ft többletadósságot varrt az adófizetők nyakába. Ez csupán a kamatfelár, s nem is a tőke és kamat! Maga az alapkamat is nyaldossa ezt a színtet.

Ne legyen senkinek illúziója, ezeket és a többi szintén titkolt adósságot nekünk, nagyatádiaknak KELL kifizetni, azt helyettünk senki sem fogja, még a Kormány sem, nem úgy, mint az eklézsiát és minden egyebet vesztett megye. Éppen most kapjuk a menetrend szerinti sallereket és kokikat.

Az adótörvényeket elfogadva jönni fognak az új adónemek, adótételek, díjak, illetékek, árak stb., még menekülni sem érdemes, mert, ha van valami értéke az „adóalanynak”, ki fogják vetni, be fogják szedni, ha kell akár árendába is. Hát ezért kellett megemelni az adóbehajtók jutalékát is.

Miért nem várható el egy alsó osztályos szellemi színvonal egy döntéshozótól? Az, hogy 2,3 %-ot be tudjon szorozni egy adott számmal, s ha évente egyszer vizsgázni szólítják föl, meg tudja mondani a végeredményt?

Ha már a „szakbizottságokban” annyira szaggatták az istrángot, talán ott közös kútfőből, s banki Laricsevvel megoldhatták volna a házi feladatot. Ha pedig rendelkeznek ekkorra elvárható szellemi teljesítménnyel, akkor meg mért nem válaszolnak?

Remélem, szégyellik magukat, de nem látszik rajtuk.

P.S. A mai hír szerint BÓVLI kategóriába kerültünk, akárcsak a helyi döntéshozók, akik szerint csak az új Atád kötvény a "Végső Megoldás"! Tisztelt képviselőink ismételjenek sürgősen számtanból és történelemből, s számolják újra a feladványt, nem lesz nehéz, s jelentkezzenek javítani, várom a helyes eredményt.

Jó hír, hogy a somogyi mente még nem tiltott, így szívesen látnám már a Muskátlis Pistit és elvtársait is Atád Mentében!

civil48 2011.11.26. 13:32:38

Folytassuk Helóta számítását, - hogy, a Doktorok és az Asszisztensek is „megértsék” mit szavaztak meg:
A kamatfelár tehát 32millió évente
Az alapkamat közel annyi 32millió „
A tőketörlesztés 57millió „
Összesen: (kerekítve) 120millió „
Össz. hiteltörlesztés 25 év alatt: 3milliárd (ha minden tényező változatlan lenne ezen idő alatt) azaz ennyibe kerül a 2007-ben felvett és aztán eltapsolt 900 millió Ft.

Erre a közmeghallgatáson úgy reagálni, hogy néhány tíz millióval került többe a legarcátlanabb megnyilvánulás Nagyatád lakosságával szemben.
A fentiekre rájövő egyéb banki jutalékok, a váltás okozta többletkiadások és az adóbehajtói jutalék és még a fitty-fene tudja mi, néhány tízmilliós nagyságrendje már tényleg nem lenne sok, - ha azt a Doktoroknak és Asszisztenseknek kellene megfizetniük. Mondjuk azért, hogy tanuljanak meg számolni is mielőtt a kezeiket nyújtogatják, és ne bagatellizálják el Nagyatád lakossága előtt a tényeket, azzal a hablatolással, amit a képernyőn láthattunk!

És ez még csak a 2007-es hitelfelvétel „hozadéka” Arra sem kap választ a város népe, hogy mennyi a város és intézményei részéről fennálló, többi hitelállomány, és a lejárt határidejű és ki nem fizetett számlák összege. Egyesek szerint ez is több milliárdos összeg. Erre is csak úgy reagálni, hogy igazából ez minden nap változik, ezért nem lehet megmondani, hogy mennyi, - nagyon csúnya szembepökése az érdeklődő „köznépnek”. Vagy itt is dörömbölni kellene a városháza bezárt ajtaján, mint Esztergomban?- ahhoz, hogy elárulják, csak 10 forint, vagy 2,5 milliárd?
Nem tudom, kiket elégít ki az olyan „megnyugtató magyarázat”, hogy más városok is hitelt vettek fel. Nálunk a mi Szemünk Fénye kergette adósságcsapdába a várost, - nem mások. A jellemző és ostoba mentalitás, a mellébeszélés felment? Mert a tömegek csak akkor veszik észre az ostobaságot, ha már a bőrükön érzik a következményét? A mostani ”mutatvány” mellett is „biztos esély” van rá itt is, meg az országban is, hogy mi, állampolgárok fizessük meg félrevezetőink által előidézett károk árát!
”Ha a fékek és ellensúlyok rendszerét nem lehet visszaállítani, ha a közélet továbbra is néhány idegbeteg halaskofa csendes piacsarki megbeszélésére emlékeztet, akkor lehet itt bármilyen pénzügyi segítség, akkor ez a helyzet egy fikarcnyit sem fog javulni, a beteg magyar társadalom továbbra is beteg marad.” – idézem puputeve blogjából, - mely a helyi dolgainkra is ugyanúgy igaz.

Szégyenérzetükre apellálni nem tudom hogy elégséges-e? Egyik Doktorunk szinte büszke volt arra, hogy a pártja színeiben asszisztálhat Szemünk Fénye javaslataihoz, és ez milyen megnyugtatóan hat a város népére. Közben, ez a szavazásuk, a „végső megoldás”! Neki és nekik!

Demokratikus helyi közélet sem működhet fékek és ellensúlyok nélkül. Az nem lehet megoldás, hogy egy „minden hájjal megkent” könyvtáros az orránál fogva vezesse a legkülönbözőbb szakmájú, de közgazdasághoz és gazdálkodáshoz semmit sem értő (nem is azért vagyunk itt mentalítású) szavazógépét és lekötelezett alattvalóit, - ezáltal a várost!
Endlösung: Ta-ka-rod-ja-tok!

zenész1 2011.11.26. 18:54:34

@civil48:
Fel van háborodva az egész város a nyomdai gépmesterből lett polgármester dilettáns, demagóg műhely munkáján, ennek ellenére mi csak ülünk, egymással levelezgetünk, ahelyett, hogy összefogva a mi általunk finanszírozott, minden tekintetben általunk fenntartott Polgármesteri Hivatalba vonuljunk, és ott, szemtől szembe elmondjuk racionális álláspontunkat a szemfényvesztéssel szemben, követelve az azonnali LEMONDÁSÁT ennek a rinyamenti bűvésznek!

Szavazhatnak doktorok, akik az idő rövidsége miatt nem ismerhették meg a város történetét, szokásait, szemléletet, kellő mélységben, akik kifejezetten a fentebb említett "elkötelezettség" okán döntenek.

Még mielőtt bármelyik O.-féle bandatagnak eszébe jutna, hogy rasszista gondolatok vezérelnek, téved!

Óriási csalódottság tapasztalható a nép részéről azon alpolgármester részéről is, aki fennen hangoztatta, és követelte az ORMAI féle gyalázatos, mutyis, eladósodás befejezését!

Most ott tartunk, hogy Ő az egyik legnagyobb szekér tolója, aki abban a tudatban hajtja végre fenntartások nélkül ostoba előterjesztését "Szemük fényének", hogy esetlegesen a későbbiek során viszonzásként pajzsként nyújt védelmet számára.

Nem csak az Ágoston féle szintén kimutyizott munkahelyről van szó, de a felvett hitel annak is része.

A közmeghallgatás fogalmi meghatározásának korlátozása szintén a könyvtárosnak sem nevezhető diktátor szellemiségét minősíti.

Érhetetlen, hogy jön ahhoz, hogy magatartásával, viselkedésével megzavarja azt a hozzászólót, akinek erre joga van, és nem utolsó sorban eltartja Őt, mint parazitát!?

Ők döntöttek az ominózus ülésen, most rajtunk a sor, nekünk kell dönteni!

Magam részéről nem tudom kontrollálni a költségvetésbeli számokat, nincs bázis adatom, de ELFOGADOM "Helóta" számtani levezetését, és annak indokolását!

Ennek alapján:

FOGJUNK ÖSSZE, TEVŐLEGESEN NYILVÁNÍTSUK KI VÉLEMÉNYÜNKET, VONULJUNK A VÁROSHÁZA ELÉ, MAJD A HIVATALBA!!!!

Nincs mit várni!!!

Nektek nem volt még elég ebből?

MOST GYERTEK, NE HÁTRÁLJATOK, MERT AZ CSAK NEKI LENNE JÓ!

Út-törő 2011.11.28. 19:27:53

Vihar előtti csend! Valami készül. Ennek apropójából kiegészítésként azt még tudnia kell a T. olvasóknak, hogy ez a közpénzekkel rendelkező, és a-felett kizárólagos privilégiumot élvező volt KISz diktátor, a TDM keretein belül a következő parancsot adta ki.

A Hollandiából, Fekete-erdő felől, Svájcból, stb. érkező turistákat, de a helyi lakosokat is, kitiltja a parkból, amennyiben kerékpárral közlekednek.
A posztoló rendőr a minap lefutotta a holland biciklisst, és közölte vele, hogy azonnal hagyja el a parkot, oda nem mehet be kerékpárral.
A polgármesteri parancsra intézkedők befejezése után megdöbbenve közölte a házaspár, ilyet máshol nem tapasztaltak, és kellemetlen emlékekkel ugyan, de most azonnal eltávoznak, ezzel a hírrel.

Ez bizonyára része a sokat emlegetett TDM-nek.

De miként értékeli ezt, és az alábbi megnyilvánulást az Ágoszton elvtárs, mint helyi fő MANAGER, vagy az alsóbb rendű bürgermaisterek, ha van, vagy lehet egyáltalán véleményük?

Nos tehát a fentiekkel még nem ért véget a zűrös diktátori nép gyalázás.

Legutoljára azt kiálltja belőle az unikum, hogy a parkot övező egyirányú út jobboldali sávját lezáratja "kerékpározók részére."
(De a fogalom korlátozásnak nem ez volt az igazi oka.)

Az úttest tehát keskenyebbé vált, ezért az út bal oldalára, a templom előtt 50-100 m-re kitetette a "MEGÁLLNI TILOS" táblát.

A vasárnapi misére a hívek általában autóval mennek, a nagymamával együtt, most viszont ennek az idióta döntésének eredményeként, több száz métert kell gyalogolniuk a keresztény hitvallású, jóindulattal megáldott idősebb közösségnek.

A tisztelendő Úr kérdésére ez a drága ember azt válaszolta, hogy Ő erről nem tud semmit!!!
Nem csoda, ugyan is Czwakk úr receptje képes ilyen zavarok előidézésére.

Ha már a nyugati turistákat elvadítja, miért teszi ezt az helyi lakosokkal is?

Tudjuk, a hazugság neki lételeme!

Ennek ellenére felvetődik a kérdés, milyen "mester" az, aki nem tudja mi történik a településen?

Ha tudja, miért tagadja le, miért hazudozik? Ja igen a lételeme ezt parancsolja.

Bármelyik oldalról vizsgáljuk, a végeredmény azonos!

HAZUDIK EZ ÉJJEL-NAPAL, MÉG ANNAK IS AKI, a 10 PARANCSOLATOT HIRDETI!

Hiába jár misére, önmagát nem tudja megtagadni, alattomos módon azoknak teremt lehetetlen helyzetet, akik rászavaztak.

Tessék csak elgondolkodni, kell-e még ez az abnormális gondolkodású, a népet a sárga földig megalázó diktátor?

Helóta 2011.11.29. 15:02:59

A Vihar kitört, elfújta a gázlángot Nagyatádon és Barcson!

Vége a hazudozásoknak!

Több millió forintos tartozások miatt csütörtöktől hat település összesen nyolc intézményében korlátozza, illetve leállítja energetikai szolgáltatásait a Dalkia Energia Zrt. - tájékoztatta a cég kedden az MTI-t.

Közleménye szerint a korlátozás Nagyatád városi, valamint Barcs, Mátészalka, Csenger, Nagykáta és Vác megyei fenntartású, elsősorban oktatási és nevelési intézményeit, kollégiumait érinti.

A cég elmondása szerint ezen települések összesen nyolc intézménye átlagosan 144 napja nem fizeti tartozásait, de van olyan is, ahol a legrégebbi ki nem fizetett számla több mint négyszáz napja járt le, a tartozás összességében eléri a 65 millió forintot.

A Dalkia Energia a közelmúltban több mint huszonöt település intézményeivel sikeresen folytatott egyeztetéseket a tartozások átütemezéséről és azok befizetéséről, az említett hat településen azonban nem jártak sikerrel.

"Társaságunk hosszas mérlegelés után, a többi ügyfelünk és a munkavállalóink érdekeire tekintettel kénytelen volt a szolgáltatások szüneteltetése, illetve korlátozása mellett dönteni" - idézte a közlemény Asztalos Andrea, a Dalkia Energia Zrt. kommunikációs igazgatójának szavait.

"A Dalkia Energia Zrt. természetesen nyitott a további párbeszédre az érintett intézményekkel, bízva a mielőbbi kompromisszumos megoldás lehetőségében" - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

MTI 2011. november 29., kedd 11:47

Lehet fogadni, hogy Nagyatád a 144 és a 400 napos fizetési határidő között melyikhez áll közelebb. A nyertes a következő közmegnemhallgatáson helyettem sem szólalhat fel.

Szóval a DALKIA megunta a polgármester hitegetését, hazudozását és csütörtökön lekapcsolja kapcsolót.

Adventkor másutt meggyújtják a lángot, Nagyatádon, no meg Barcson is elfújják.

A Dal(k)ia kimondta, a kiskirály meztelen. Nincs tovább se neki, se a mamelukjainak.

Az következik, mint Esztergomban?

Ne legyen senkinek illúziója, itt senki nem fogja kiadni a parancsot, hogy oszolj!

Valószínű, hogy nem lesz soron kívüli állomosítás Nagyatádon, míg a Barcson lévő megyei intézményt már átadták, de még nem vették át, csak napok kérdése.

A nagy kérdés, mi lesz a gyerekekkel, tanárokkal?

Mikor lesz rendkívüli testületi ülés, valódi közmeghallgatás a város tényleges vagyoni helyzetéről?

Hol van ilyenkor az illegitim FIDESZ többségű testület és a jegyző?

Mikor tájékoztatják a városlakókat?

Követelje mindenki a választott képviselőktől a rendkívüli (nép)gyűlés összehívását, a testület, a polgármester elszámoltatását, a közérdekű adatoknak a város honlapján történő részletes közzétételét.

Út-törő 2011.12.03. 21:39:20

@Helóta:

A vihar kitört, de a szemfényvesztő elővette "IT A PIROS-HOL A PIROS" játékát, és az épen most esedékes szerződés hosszabbítás miatt, a szolgáltató nem nyúlt a csapokhoz.

De miért kell vállalkozóval elvégeztetni több millióért azt a munkát, amit a városgondnokság is végre tudna hajtani?

Ennek oka számomra teljesen világos!

* * *

Néhány gondolat a választókat súlyosan megalázó, cinikus megjegyzésektől nem mentes közmeghallgatásos testületi ülésről!

Két főszereplő, egyik, aki vezette az ülést, másik, aki védelmébe vette őt, történetesen mindketten Pisták. Együtt szerkesztik az előterjesztéseket, amely nem csak a közös médiumukban, a hírháttérben, de jelen helyzetben is nehezen olvasható, értelmezni pedig lehetetlen.
Ezt támasztja alá egyik tisztelt olvasó, tőle idézek!

„Van egy nagyon kedves ismerősöm, aki más területen kiemelkedő tehetség és megszüntette a weboldalát, mert annyi rosszindulatú, rossz ízű,gonosz, aljas bejegyzéseket kapott, hogy bármennyire is erős jellem, és minden alapot nélkülöztek a megjegyzések, mégis nagyon nehéz volt olvasnia.”

Az óvodai szinten lebegő ormia lélegzete is elállt, amikor az egyik felkészült "állampolgár" konkrét kérdést nyújtott át a döntnökök részére.

Fontos, és kardinális kérdésekről volt szó, melyekre sem érdemi, sem közönséges válasz nem érkezett.
A kérdezettek között szerepelt O.Cs. orvos, aki korábban folyamatosan orvoshiányról beszélt, most pedig a műtő asztal elhagyva épen Ő olyan pozícióért ragaszkodik, amelyhez fogalma nem sok lehet.
Ezt támasztja alá az a történet, miszerint a bizottsági ülés után megkérdezték tőle, mit szavazott meg, mire kiderült, NEM TUDTA mit tartalmazott az előterjesztés, nem tudta miről szavazott. A szavazás eredményére mondhatja Ő praktikusan, „A műtét sikerült, csak a beteg nem élte túl!”

Fentiek alapján meglehet-e megbízni olyan orvosban, akinek politikai nézete diktatúrán alapszik? Ez a szemlélet egyéb kérdést is felvet, amelyet itt nem kívánok kifejteni.

Ugyan ez vonatkozik a választások előtt nagy dirrel-dúrral fellépő, az ormiat lemondásra szólító alpolgármesterre is.
Jelen helyzetbe teljes mellszélességben az eddigi ádáz ellensége mellett kiáll, a lakossági érdekek szem előtt tartása nélkül.

A tárgyi ülésen megkérdezett képviselők azt sem tudták megmondani, mennyi a város hitele, mennyi a ki nem fizetett tartozás, mennyi a kibocsátott részvények összege, egyáltalán az egyenlegről semmilyen ismeretekkel nem rendelkeznek, és így döntenek a város sorsa felett.

Ezek után milyen döntéseket hozhatnak, a döntéseik mit eredményezhetnek, tisztában vannak-e döntéseik következményeivel?

Nemes egyszerűséggel úgy jellemezhető a színvonal nélküli ominózus közmeghallgatásos testületi ülés, mint mondani szokás, "NESZE SEMMI, FOGD MEG JÓL!"
Én vagyok a király, én vagyok az úr, igaz kivül meztelen, belül üres, de nálunk a diktatúrában így szokás, ezt hoztam magammal a KISz-ből!!!
süti beállítások módosítása