HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Nem hittem a szememnek, amikor az esti híradóban polgármesterünk mentegetődzésével szembesülhettem, miszerint utólag dátumozott lemondó nyilatkozattal próbálják megfosztani közgyűlési mandátumától.

A mai újság csak fokozta meglepődésemet, mert első oldalán ismételte, ill. erősítette meg az este elhangzottakat.

Mi ebben a meglepő? Nem az Atád TV, nem a Kapos TV, nem a Somogy TV, és még csak nem is a Somogyi Hírlap, hanem az országos Hír TV és Magyar Nemzet „karolta fel” a kimondottan belügynek tekinthető somogyi eseményt. Igaz, hogy a somogyi hír is hír, de valami bűzlik, ha nem is Dániában.

Múlt év októberében a választások előtt több mint két tucat megyei képviselő jelölt írt alá (szokás szerinti) biankó lemondó nyilatkozatot  pártállástól függetlenül. Ki formanyomtatványt, ki saját kezűleg megírtat, de senkinek nem nyomtak revolvert sem a halántékához, sem a homlokához. Az „öreg rókák”, de még az újsütetű jelöltek is nagyon jól tudták mit miért (és „mennyiért”) írnak alá, keltezéssel, vagy a nélkül.

Ez alól a Nagyatádért Egyesület elnöke sem kivétel, még ha a "kasszánál" most rá is csodálkozik. Annó dacumál amikor renitens apparatcsikként szembe került és szakított nevelő klubjával (MSZMP-MSZP), a Somogyért fogadta be és juttatta „zászlaja alatt” több cikluson keresztül a polgármesteri székbe, valamint a megyei közgyűlésbe. Mentora nélkül ma is ott ülhetne a művelődési ház romjain, és elmélkedhetne a KISZ újraélesztésén (mint 1989-ben).

Polgármesterünk elismerte, hogy a lemondó nyilatkozatot aláírta, de most a politikai presszió áldozataként értetlenül áll a történtek előtt; „nem hitte, hogy valaha azt a papírt felhasználják ellene”. Mondja ezt egy ötödik ciklusát töltő, nemrég kilépett Somogyértes alelnök.

 

Mi történt, mi változott? A szél iránya, és legfőképp az erőssége. Hajózni pedig muszáj, s ha már a régi fregatt léket kapott, hát ideje volt új hajóra szegődni. Ha másodtiszt nem is lehet mindjárt, átmenetileg a matrózság is megfelel a túléléshez. Aki időt nyer, életet nyer, s ki tudja, mit hoz a jövő.

Az eszébe sem jut, hogy az új hajón nem lehetnek egyéni ambíciói, s a kapitányi poszt „örökre” foglalt.

A Mi Pistánkat nem elküldték a közgyűlésbe bejuttató szervezetből, hanem jól felfogott érdekeinek megfelelően, előre megfontolt szándékkal kilépett. Ezen tette léptette hatályba a korábban saját kezűleg megírt lemondó nyilatkozatot, ami ugyan jogilag fabatkát sem ér, de az általa keltett „műbalhé” alkalmas a felek maradék politikai presztízsének további erodálására. Kinek áll ez érdekében?

Feljelentés az ügyben még csak „szóban” történt, de ha a sértett írásban is megteszi, úgy nem történik más, mint hogy a közeljövőben nem csak tanúként, alperesként és vádlottként látogathatja a bíróságokat, hanem felperesként is. Ott viszont nem tagadhatja meg következmények nélkül a válaszokat, és nem csúsztathat kénye kedve szerint, mint a testületekben.

Befejezésül és figyelmeztetésül álljon itt George Bernard Shaw szentenciája;

 A hazug ember büntetése nem az ,hogy nem hisznek neki, hanem az, hogy ő sem tud hinni senkinek”.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr113246806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.09.24. 20:04:32

Aki korpa közé keveredik....-ez volt az első gondolatom,aztán ugy döntöttem,hogy másképp folytatom.
A munkásmozgalom két veteránja,az azonos politikai alomból jött,de az un."rendszerváltás-"-al jó lóra tett elvtársurak bizony beledurrantottak a nullás lisztbe,és még csodálkoznak is,hogy ők sem értik-legalább is a másikat.Nincs olyan szerelem,de érdekházasság sem,ami el ne mulna.Az ügy bukéját az adja,hogy 1994-ben éppen Gyenesei volt az,aki döntő szerepet játszott Ormai polgármesterré választatásában,mivel a Somogyért mintájára,azt lekopirozva létrehozták annak szatellitszervezetét,az Un.Nagyatádért
Egyesületet,melynek szineiben Ormai immár 17 éve ül a polgármesteri székben,jól megvezetve a nagyatádiakat.
Egészen a mentor egyesületéből való kilépésig Ormai és Gyenesei kéz a kézben,elvtársi egyetértésben müködtek együtt,mégpedig "eredményesen",Nagyatád az egyik erőssége lett Gyeneseinek,aki ezt viszonozta tizmilliókkal a nagyatádi önkormányzatnak,amikor Gyurcsány kormányában miniszter lett.Látszólag a politikai szimbiózis jól müködött.
Gyenesei azonban kikerült a kormányból,majd a tavalyi önkormányzati választásokon jól érzékelhetően az egyesülete a megyei közgyülésben,de a megyében is jelentősen meggyengült,sokan elhagyták,és a vezér légüres politikai térbe került,már csak a blogozás maradt neki,az öreg rókának,a mindig tettrekész,mozgékony,agilis Gyenesei-aki még egyazon napon két szentmisét is abszolválni tud,ha érdeke ugy kivánja-nem tudta a hallatlan nagy energiáit levezetni.Ma már nem jegyzik,nyilván a kapcsolati tőke is beszükült,ebben az ügyben azonban ugy látszik,hogy rosszul taktikázott.Bármilyen nyilatkozatot,bármely tartalommal irattak is alá Ormaival,az semmire sem kötelez,nincs lehetőség annak de iure érvényesitésére,ha az érintett megmakacsolja magát,és nagy ivben tesz arra,hogy a vezér mit is akar.A mandátumát elvenni nem lehet.
Ellenben ez az ügy jól rávilágit a magyar politikai élet romlottságára,hazug,jellemtelen voltára,melyet az ilyenfajta "politikusok"magatartása jól visszaigazol.A szinfalak mögötti háttéralkuk,sok esetben zsarolások,fenyegetések a politika alja,e fekáliában dagonyázik sok politikus,és az irdatlan büz ellenére is jól érzik magukat.Vajon miért?Hát a sarzsiért,a székért,a köztisztség és közpénzek,egyéb előnyök nyujtotta,pénzben jól mérhető lehetőségekért.Mert pl.vajon kik és mikor,hányszor utazgattak ,a megyének semmilyen hasznot nem hozóan,a köz pénzéből Kinába,vagy Nyugat-Európa egyes országaiba? vagy máshova.Itt nyilvánvalóan megvolt az ingyenebéd,ingyenszállás és más kellemetességek.Hát ezekről lemondani bizony nem könnyü olyanoknak,akik mindig ahhoz vannak hozzászokva,hogy az elnökségekben ülve,vendégként mindig meg is vendégelik őket.
Helyes a területi választási bizottság döntése,miszerint az ügyben büntető feljelentést tett,ez egyik oldaltól sem volt elvárható,mindegyiknek van vaj bőven a fején.
Ugyanakkor nehezen megmagyarázható a FIDESZ Jánusz arcu hozzáállása,és miért csak Gyeneseit szólitja fel lemondásra?Egyáltalán ezen családi perpatvarba miért avatkozik bele?Ha megnézzük azt,hogy a nagyatádi képviselőtestület két FIDESZ-es alpolgármestere és képviselői miért lapitanak Ormaival szemben a testület ülésein,megfejthetjük a talányt,ugyanis Gelencsér megyei közgyülési elnök tartja pórázon a helyi képviselőket,Ormaival való háttérpaktum következtében,mig Gyeneseit, a FIDESZ esküdt ellenségét már leirták,ahol tudják simfölik és lejáratják,mint hirlik,Gyenesei és Gelencsér egyébiránt perben is állanak,mely per csak azért nem folytatható,mert Gelencsér a mentelmi joga mögé bujt,és a parlament azt-birósági megkeresés ellenére-sem függesztette fel.
Ilyen hatalmi játszmák állhatnak a háttérben,Gyenesei a patás ördög,Ormairól hallgatunk,hátha még jó lesz valamire.Mig Gelencsér szeptember 22-én azt nyilatkozta,hogy idézzük":Nincs tennivalója.mert az a területi választási bizottság és a jelölő szervezet ügye",ugyanakkor még aznap Jakó Gergely közgyülési alelnök és mellesleg a FIDESZ megyei elnöke egy sajtótájékoztatón teátrálisan a közgyülés ugymond jó hirnevének/kérdés hogy ezek után ilyen van-.e?/megtartása érdekében egyértelmüen Gyeneseit szólitotta fel képviselői mandátumáról való lemondásra.Nem tudja a jobb kéz,hogy mit csinál a bal?Vagy ők már azt is tudják,hogy ki a hunyó?

Út-törő 2011.09.26. 08:32:40

T. Blog író!
Cikkével kapcsolatban kérdés, kinek a részéről történt feljelentés szóban, és kinek kell járni alperesként, vádlottként, stb. a bíróságokra?
A leírakból ez nem derül ki, de nagyon fontos!!!!

Út-törő 2011.10.01. 14:51:43

T. Bakos Úr!
Ön nem olvassa a kommnteket, az nem érdekes?
Ha igen, akkor miért nem válaszol?????

civil48 2011.10.04. 08:43:13

@látható-nak: Látható, hogy nem olvasod el a blogokat, - vagy csak kutyafuttában!?
A türelem rózsát terem, és a te kíváncsiságod is előbb- utóbb kielégül, csak várd ki a végét,- vagy olvasd újra a kérdéses blogokat.

civil48 2011.10.04. 13:36:15

Tisztelt Blogíró!

Az újságok, és a különböző rendű-rangú tv-k lapítása, sunyítása, nem új keletű. Nem is értem, hogyan meri újságírónak, szerkesztőnek nevezni magát az, aki csak a hatalomhoz való törleszkedéshez „ért”. Régi kifogásom nekem is ez a szervilis magatartás, - de hát úgy látszik, ezzel még hosszabb távon együtt kell élni. Nem csak a fenti területen van probléma a gerinccel, - lám a Mi Fényességünk is hadilábon van vele: a vállalt feladat nem kell, csak a mandátum és az érte járó money. Kissé talán érteni is vélem e magatartást, - hiszen a gerinchibákat elég nehéz kezelni, - még szándék esetén is!

Jobban hangzana, ha a blog címe „Lemondatás Nagyatádon„ lett volna! De, én türelmesebb vagyok, mint a „látható”, - úgy hogy kivárom. Mármint a történéseket.
Inkább csak költői kérdéseket teszek fel, - hátha közelebb visznek a „rejtély” megoldásához.
A Bárdos projektnél:
Ez év február 15-e körül megtörtént a jkv-i átadás-átvétel az iskola működtetésére. Ilyen–olyan hiánypótlás, stb. még húzhat ezen az időn egy keveset, de a tényleges beköltözéstől is még sok hónap eltelik, amikor (utólag) kötbérigényt jelent be a polgármester (azt követően, hogy a Fidesz I. ügyészségi megkereséssel élt). Vonakodik (csak bírósági eljárás során kötelezve) kiadni a közérdekű adatokat az iskola körüli anomáliák vizsgálatához. Vajon miért? A bírósági eljárásról, az ügyészségi feljelentésről miért nem tájékoztatja a polgármester a testületet, (és a lakosságot!) mint a két ülés között történt ügyről? A nagyatádi egyenes beszéd blogon folyamatos a tájékoztatás, (olvassák is!) - de a „városatyák” mégsem tartják indokoltnak rákérdezni!? Az sem zavarja őket, hogy többszöri szerződésmódosítás történt testületi felhatalmazás (sőt tudomás) nélkül? Egyáltalán, mi érdekli őket (is)? A money? A tetszelgés havi egy alkalommal a tv-ben? Vagy csak nem érzékelik azt a szerep-és feladatkört, amit be kellene tölteniük? Ez utóbbi legalább akkora hiba. (bün!)
A Művészetek Palotája projektnél:
Senkit nem zavart a testületben, hogy a mindenféle megítélés szerint késésben lévő építkezésnél miért védi a polgármester a kivitelezőt, és oktatja ki a késést, felvető képviselőt arra, hogy ne akarja a kivitelezői munkaszervezést megszabni? Akkor, amikor egyértelműen látszik, hogy már csak a technológiai kivárások okán sem lehet befejezni határidőre. A május végi tervezett befejezési határidő után, mi szükség volt hónapokat várni (bevárni a kivitelező csődjét) a szerződésbontásra? Közben valótlan, maszatoló magyarázgatások (mint a tetőszigetelés miatti csúszás) történtek. Ezek a „maszatolások” miért képezik egy polgármester „feladatát”? Van valaki a testületben, aki a „fékek és ellensúlyok” szerepét töltené be az autoriter polgármesterrel szemben?

Tisztelt Blogíró! Várjuk a további tudósításaidat a nagyatádi eseményekről, történésekről, vagy éppen a nem-történésekről. Pótold e hiányt! – amit az arra „felkenteknek” kellene megtenniük, de rendre elmaradnak.

Út-törő 2011.10.04. 14:41:00

@civil48:
CIVIL 48-nak!
A civilizált társadalomban, konkrét kérdésre, konkrét válasz jár!
Ilyenfajta kioktató válaszokkal ezidáig Ön sem értett egyet, akkor most mire ez a nagy hátra arc?
Ez a bizonyos Kormai vírus rendkívűl ragályos!
Ebből köszönöm nem kérek.
Ezek szerint ha Ön ülne a Ti Pistátok helyébe, ugyan olyan okítást tartana mint Ő!
Kérem, ÖN NE INDULJON választásokon, de még az sem, aki Önnel egyetért!!!
Az pedig, miszerint Ön nem érti a kérdés hátterét, ne legyen indok a "kutyafuttába" kifejezés használatára.

zenész1 2011.10.05. 08:08:37

@civil48:
Olvasgatva a hozzászólásokat, én úgy látom, nem "látható" felfogásával van baj!
Se a blog író, se a civil48, nem ír világosan, ugyan úgy kibújik a válasz adás alól, mint az, akit kifogásolnak, és ha valamelyik olvasó nem érti a zsákba macska, vagy "nesze semmi fogd meg jól" játékukat, mint pl.: én sem, akkor azt oktalanul megróják. Mind a két B.J.!(Bo.Je., Ba.Jó.)
Nagyon is igaza van láthatónak abban, hogy ha Önök kerülnének hatalomra, akkor lenne még csak hadd el, hadd! Csöbörből, vödörbe, sőt! Ez az egoista, csak én tudom, én mondom meg, stb. tényleg ragályos, és valószinü maguk is azt tennék, mint az a sokat emlegetett színes tollú dísz pi(n)ty-u!
Tévedés, ha az látszana, hogy a látható türelmetlen. Amit Ő kérdez az nem türelmetlenség, csak jogos információ igény. Ha lehet egyáltalán információnak nevezni azt, ami abból áll, "majd meglátod, várd ki, a türelem rózsát....stb. Amit leír B.úr, + civil48, az nem információ, nem hír, esetleg tollba mondási gyakorlat.
Láthatóval ellentétben maguk a "hej ráérünk arra még" Pató Pál úr szindrómát tűzték ki, mondván, akinek ez nem jó, azt majd mi a Jencivel helyre tesszük. Mindenki vigyázzon, mi olyat írunk, amit már mindenki tud, csak mi le is írjuk szűk olvasó táborunknak.
Hát én úgy látom, a nagy különbség a lehordott látható, és maguk között az, hogy látható egyenes konkrét kérdést tesz fel, és arra egyértelmű választ vár, addig B.úr-ék Kormaisan rendre(?) utasítják, vagy megbízás útján mindenki szeme láttára kizsigerelik az olvasót.
Ezek után mit várnak, ki áll maguk mellé, kit akarnak meggyőzni az igazi változásról, amikor így kiosztják a gyanútlan olvasókat?
Ez olyan, mint ha a boltos kizavarnáná a vevőt, mert meg meri kérdezni, hogy mikor lesz kenyér, esetleg felvet más beszerzési helyet!!!
Én is azt mondanám, tényleg ne induljon olyan ember, és ne is erőlködjön, aki csak a saját személyét emeli ki, minden áron azt akarja érzékeltetni, hogy majd én megmutatnám....!
B.úrat még a költségvetéstől ismerve, ott is mindig "nagyon okosakat" mondott, ezt nem felejtette el még most se, pedig annak már jó 15-20 éve.
Jó lesz elgondolkodni, az ilyen fajta megmozdulásaikon 1 év már lejárt!
Vagy attól félnek, hogy látható esetleg többre vinné???, ez is előfordulhat, ezzel is számolni kell, bár mennyire is nem szeretnék Önök!

civil48 2011.10.05. 09:44:58

láthatónak és gamesznak:

A válaszolható kérdéseikre válaszolok: Amit a blogíró leírhatott, az szerintem a blogjaiban szerepel. Amiről ír, az részben bíróság előtt van, részben ügyészségi szakban, és ezt le is írja. Prejudikálni nem lehet, - akkor hogyan írjon le ennél többet az előtt, mielőtt döntés születne?! Lehetnek egyesek türelmetlenek, lehet ezt patópál módszernek nevezni, mindent lehet, - de attól még az a helyzet amit az elébb leírtam.

A kutyafuttában olvasni kifejezés véleményem szerint nem lehet sértő, pláne lejárató nem, - főleg kérdés formájában írva. De, ha mégis, - nem volt szándékomban.

Ami véleményük többi részét illeti, érteni értem, de, azok olyan feltételezések, képzelgések, melyekkel nem tudok mit kezdeni.

Az viszont tetszik, (még akkor is, hogyha most nem értünk egyet) hogy új kommentelők léptek be, - mert az olvasótáborhoz képest nagyon kevés hozzászóló „akadt”.

Út-törő 2011.10.05. 16:13:41

Köszönöm gamesz, úgy látszik nem vagyok egyedül!
civil48-nak pedig annyit mondanék!
Nem várta el senki a prejudikált ismertetést.
Ami a blogban szerepel, az a "nesze semmi, fogd meg jól!"
Ön bizonyára ismeri a témát közelebbről mint az olvasó, és ennek ismertetését kértük volna.
Ön és B.J. az a személy, aki mindent tud, de a tudásuk egy részét hajlandóak megosztani a közösséggel, azt sugallva, "én még is csak többet tudok, gyertek mellém, és esetleg a kegyeimbe fogadlak, ha úgy viselkedsz, ahogy nekem tetszik"
Hát erre írhatta a gamesz, hogy ments meg bennünket az önök hatalmától. Persze én is egyet értek vele!
Az új kommentelő is csak azért írhatott, mert nála is ki verte a biztosítékot az önkényuralom féle megnyilvánulásuk.
Nem gondolja civil48????
Egyébként pedig Ön az aki kutyafuttában olvas, ugyan is mindössze két kérdés hangzott el, amire a választ ugyan olyan nehezen kaptuk meg, mint Önök a kormaitól.
Tehát még is csak ragályos a szemlélet, pontosabban - ahogy a közmondás tartja - ..."nem különb a Deákné vásznánál"
Ezek után még is mit gondolnak????
KÉREM NE VÁLASZOLJANAK!

zenész1 2011.10.05. 19:57:22

@civil48:
Nem köszönömért írtam!
Észre vehetné a civil48 is, amit közöl, az blőd hülyeség!
Azt mi is olvastuk, és nem kutyafuttába, hogy milyen eljárások vannak.
De a kérdés nem az volt civil48!
Megint félre beszél, úgy mint a díszpinty!
Két kérdés volt, de hát Önök még arra sem emlékeznek, hogy mi volt az, pedig ott van a szemük előtt, puskázni is tudnának, de hát ugy látszi csak erre telik, vagy "kutyafuttába" olvassák a hozzászólásokat!
Megnyugtatásként azért elmondom, a sok üres hasbeszéd miatt írtam, hogy vegyék már észre magukat!
Önök egy szelet fújnak a pinty-el.
Egyik kutya, a másik eb!
Az olvasó tábor nem jelenti ám az egyet értést. Aki olvassa, az leosztályozza az értékelhetetlen szöveget, éss tovább áll.
Nem hallottam még, hogy azt mondta volna az olvasó, bár még csak két ilyen olvasó emberrel találkoztam a tízezeer választó közül, hogy korrekt az írásuk.
Épen ellenkezőleg.....

zenész1 2011.10.06. 05:44:50

@gamesz:
CIVIL48-nak!
Az előzőhöz kiegészítésként.
Ha már hárman vannak, azt is lehet olvasó tábornak nevezni. De akkor ugyan abba a csapdába esnek, mint a pinty, ezek szerint saját magukat csapják be, meg persze az olvasót. Ilyen formán a velorexet is lehet limuzinnak nevezni.
Jó magamat ne tessék a tábor létszámához sorolni, én csak amolyan leskelődő vagyok, aki megválogatja, melyik hozzászólást olvassa el.
(Ha már itt tartunk, B.úr blogját olvasni fárasztó. Tele van ilyen-olyan közhellyel, ami az időt viszi, de tartalmi mondani valója nincs, amolyan "nyálas")
Ha megszólítanak, arra reagálok, egyébként pedig az első mondat alapján kiszűrhető, minek van értelme, és tartalma, ilyen írás a vörösposztótól, és a láthatótól származik. Ezeket elolvasom!
A többivel, - civil48 szavaival élve - nem tudok mit kezdeni!
Olyan, mint amikor a keresztanyámék az utcán várják a postást, és közben mindenki mondja a sajátját, mert azt hiszi, nagyon fontosat mond...., a lényeges, kardinális kérdéseket pedig betemeti az értéktelen halmaz.

bakos.jozsef 2011.10.06. 20:05:10

Sajnálom, hogy éppen Helóta, etalonnak is minősíthető kitűnő „szemetes” kommentjét követően reagálok néhány korábbi „eltévedt „kommentre, de miután a hozzám intézett kérdésre megjelent „olvasói” válasz torz reakciókat generált, szükségesnek ítéltem a megszólalást.
Amikor múlt év decemberében az arra hivatottak elzárkóztak közérdekű közlendőim meghallgatásától és publikálásától, azzal a szándékkal nyitottam weboldalt, hogy azon közreadhassam, másokkal is megoszthassam a település életével kapcsolatos észrevételeimet, véleményemet.
Természetesen egy percig sem Miska Bácsi lemezes ládájára gondoltam, hanem arra, hogy a felvetett témában lehetősége legyen másoknak is közreadni véleményüket.
Blogom mottója az indulása óta; „A hír szent, a vélemény szabad”!
Ennek szellemében reméltem a működést és vártam a véleményeket, Mint azt már korábbi bejegyzésemben említettem, a „tartózkodó” polgári magatartásnak több oka is van (félelem, egzisztenciális függőség, alul informáltság, tájékozatlanság, technika hiánya, digitális analfabetizmus, stb.) ezért a csekély számú hozzászóló. Ennek ellenére probléma egy szál se, mert az indulás óta eltelt kilenc hónap alatt 21.000 (huszonegyezer) „rácuppanást” regisztrált a gépem. Kukkoló tehát szép számmal akad, s az sem baj, ha a klikkelők válogatnak, s nem mindent olvasnak el. A szerencsés az lenne, ha a véleményt alkotók a felvetett témára reagálnának rálátásuk szerint, de minden véleményrovatnál gyakran tapasztalható, hogy a reagálás köszönő viszonyban nincs a témával. A véleményalkotók és a reakciók is különbözőek, s bár nem könnyű, a blogolásnál ezt is tudomásul kell venni. Ha a „Lemondatás Somogyban hamisítással?” kérdésre az utcán álló keresztanyám a reagálás, akkor azt is „el kell fogadni”.
Ami pedig a kérdéseket illeti, a válaszok már korábban és több helyen is megjelentek. Néha bizony a sorok között is tudni kell olvasni, mert nem mindent lehet (s főleg nem „idő előtt”!) kimondani, leírni.
Ezt természetesen még véletlenül sem kioktatás képen mondom, ill. írom, csupán mihez tartás végett, mert a jövőben is előfordulhat érthetetlen utalás, célzás, ami érthetetlennek tűnik az olvasó számára. Ha nem előbb, akkor később, de idővel mindenre fény derül, de azt ki kell várni, mert a körülmények már csak ilyenek.
Az eszmecsere akkor eredményes, ha minél több véleményformáló adja közre meglátásait, s ha a kommentezők nem egymásra, hanem a témára koncentrálnak, tiszteletben tartva az eltérő véleményt alkotókat is.
Ennek szellemében kívánok minden leskelődőnek, olvasónak és véleményformálónak jó blogolást, kommentezést.

Út-törő 2011.10.06. 22:52:55

@bakos.jozsef:
T. Bakos Úr!
Csak néhány ellent mondás és észrevétl az írásához.
Először is: az a "szép számu" kukkoló, az össz lakosság 0,0077%-a, ami napi 77 kukkolót tesz ki, a tízezer főből. Ez szép szám!
Másodszor: a felvetett témától való eltérés annyit jelent, hogy a felvetett téma nem érdekli a klikkelőket, nincs hír értéke, főként úgy, ahogy azt már megírták, (nesze semmi, fogd meg jól!)
Harmadszor: az a kormai stílusa, hgy a sorok között kell olvasni. Ahány ember, annyi féle képen "olvas a sorok között" Többre menne, ha egyértelműen írna, nem kellene találgatni. Az persze az Ön számára kedvezőbb, ha nem világosan fogalmaz, mert adott esetben mondhatja, "én ezt, nem így értettem". Van erre példa, épen elég.
Negyedszer, és végezetül: épen Ön az, aki saját írására mondja azt, hogy érthetetlen. Akkor mit vár tőlünk?
Nem az a feltaláló, aki azt mondja, itt van a spanyol viasz, hanem az, aki ismerteti annak nevét, tulajdonságát, hómérsékletét, tapintását, stb., tehát nem a mikrobiológiai szerkezetéről, és sejtállomáyáról van szó.
A probléma Önnél ugyan az, mint a kormainál.
Van egy halmaz növény, dísznövény, és azt egy csoportba sorolja, pl.így: nincs gerince!
Nincs Önnél sem olyan csoportosítási rendszer, mint pl.: vörös fejü, zöld szárú, újjá éleszthető, követi a napjárását, gyümölcsöző, kultúrházi, mérgező, stb.
Tehát hiába korholnak bennünket, a hiba a magvánál keresendő.
Tessék kevesebb kormai kiadványt a kezébe venni, akkor talán az elkövetkezendő 30 évben valamelyest tisztul. Túl nagy dózist tetszett kapni!!!
(Sikeres gyógyulást.)
süti beállítások módosítása