HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

"Lemondott az alelnöki tisztségéről a Somogyért Egyesület ülésén OI.", írja  mai Somogyi Hírlap!

Az MSZMP emlőjén felcseperedett apparatcsik a nyolcvanas évek végén az iskolahajóként funkcionáló Aurórán ismerkedett a Vörös tengeren történő hajózás rejtelmeivel. Az egykor szebb napokat látott és nagy csatákban részt vett cirkáló, matuzsálemi kora miatt a rendszerváltoztatás hajnalán már békésen horgonyzott múzeumként a kikötőben, s az új szelek következtében, noha nem süllyedt el, de ismét súlyosan megrongálódott.

Az ekkor már kadéttá avanzsált hajósinas miközben a KISZ újjáélesztésén morfondírozott, bár megszeppent a nem várt vihartól, de a hajót nem hagyta el. A több évig tartott helyreállítási munkák után ismét felkerült az árbocra a győzelmi lobogó, hogy harcba indítsák az egykori csatahajót. Ekkor villant át hajósinasunk agyán először a felismerés, hogy a reaktivált csapatban már kapitányi babérokra is törhetne. Igaz, hogy akkori parancsnoka nem Butakov tengernagy volt, de az admiralitás nem respektálta a feltörekvő ifjú titán ambícióit, s más jelöltet szánt a parancsnoki hídra. Az elszánt ifjú nem nyelte le a békát, hanem egykori inas társaival új hajó után nézett, s meg is találta az új zászlót bontott korábbi harcostársak fregattját, amelyen ha nem is kapitányi, de első tiszti beosztásban hajózhatott tovább, jó széllel somogyi partra.
Az elmúlt 17 évben kapitánya és egyben mentora jóvoltából bekerült az admiralitásra, behajózhatta a földet, s a sok-sok közéleti tapasztalat és ismeret mellett, begyűjthetett nem kevés üveggyöngyöt is.
Egy sikeres partraszállást követően, amikor rövid ideig a hajó parancsnokságát is átvehette, egy előre jelzett hurrikán a múlt esztendőben kegyetlenül megtépázta a fregattot. Az újsütetű kapitánynak, bár nem járt a megvilágosodás zarándokhelyein (Tibet, India, Nepál, stb.), de ismét átvillant az agyán a felismerés, muszáj lesz új hajóra szegődni. Ez a kínai tengeren történt, de ekkor még elfojtotta magában a lázadás bűnös gondolatát, mert hosszabb távon gondolkodott. Mentorának ekkortól időnként és burkoltan jelezte, hogy már nem frankó az együttműködés, de a léket kapott hajó még beevickélt a kikötőbe, s az önjáróvá vált első tiszt a dezertálások ellenére megtarthatta helyét az admiralitáson.
A vészjelzéseket a kapitány nem érzékelte, vagy nem akarta tudomásul venni, nem tudni, de az újra kifutó fregatton már csak a vak nem látta a fél árbocon lobogó zászlót és vitorlákat, s hogy az első tiszt a Sorsnavigátort lapozgatva más koordinátákat továbbít a kormányosnak, és időnként személyesen is más irányba tekeri a hajó kormánykerekét. Aztán a Svéd partokat meglátogatva és elhagyva, az első tisztben megérik a végső döntés, majd emelt fővel, és sípszó kíséretében a kapitány és legénysége legnagyobb megrökönyödésére elhagyja a süllyedni látszó hajót.
Természetesen, miközben a széljárást vizsgálgatja, az admiralitáson betöltött posztjáról, amit zászlóshajójától kapott nem mond le, s miközben szabadúszóként nyilatkozik, fél szemmel már a kikötőben horgonyzó hajók zászlait és vitorláit szemléli. Érzi, hogy kapitányi vagy első tiszti paroli már nem kerül a zakójára, de nem mindegy, hogy ha szakácsként is, de lényeges, hogy trendi színű zászlóval és dagadó vitorlákkal sikló hajón, szabad együttműködési lehetőséggel süthesse tovább a pecsenyéjét a jól felszerelt hajókonyhán.
A kárhozatban megüdvözül a lelked, nem kell más, mint igével betelned.  

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr792972878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.06.12. 08:35:52

A politikában a látszat a va-
lóság /Mikszáth Kálmán/

Megvilágosodás,vagy inkább önvizsgálat?

Véleményem szerint az érintett volt kommunista és KISZ-es vezető esetében egyik sem!Az igaz,évtizedek tapasztalata mondatja velem,hogy a kommunista nem vész el csak ÁTALAKUL!-talán ez a valóság,az igazság,és a látszat,a puder pedig Ormai lemondása.
Annak ellenére,hogy a Sonline,illetve a Somogyi Hirlapnak ez hir,Gyenesei, hajóskapitány ehhez képest emlitést sem tesz erről a legutóbbi,2O11.junius 6-i blogbejegyzésében.
Érdekes ,sőt talán árulkodó a megye "Dzsoki Juing"-jának,a mentornak ezen bejegyzéséből szemlézni,hogy lássuk,,valójában egy nyáreleji,uborkaszezon előtti jelentéktelen hirről van szó.A hajóskapitány,a megye legutolsó kommunista megyei tanácselnöke,ugyancsak volt KISZ vezető a KISZ KB-ben,majd pártfunkci/ebben mily a hasonlóság Muskátlis Pistihez!/miről is cseveg?Oly széles a paletta,hogy csak felvillantani van lehetősége az olvasónak.Ime:A németek hasmenése,a Trianoni emléknap,a pedagógus tüntetés,a Csillag születik döntője,a dél-alföldi kisváros/Békés/ pálinka fesztiválja.Ez utóbbira valószinü nem vitte magával a most lemondott és,eddig kitartóan hüséges társahordozóját,pedig "Gyenó" nagyon szereti-sőt késziti is-a jó pálinkákat.
A láthatóan sokoldalu,de a politikában is nagy taktikus és jó kártyakeverő hajóskapitány ugyanakkor-saját elmondása szerint-tanult is.Irja,hogy Békésen tanulta meg,idézem:"A hatalom értéke,az érték hatalma"
Sőt azon kivánalmának is hangot ad,hogy jó lenne,ha ezt sokan felismernék és elfogadnák!
Azt is irja MP.mentora,hogy:"Régen rossz,ha az érdekek határozzák meg az értékeket"Ez aztán a valódi megvilágosodás,nem pedig az elsőtiszt lemondása.Ezek az emberek a szómágia,a semmitmondás nagymesterei,a luzungok igazi bajnokai.Ezt tanulták,és 199O.után ebből lettek most már a kapitalizmusban,és a "demokráciában"profik.A sokat beszélés és semmit mondás,az emberek hülyitésének igazi tudorai.A mentor értekezik a jobb vagy baloldali értékekről,és arra a következtetésre jut,hogy "valójában nincs is".Ezt irja !Hogy le nem szakad a mennyezet,amely alatt irta!
Na most ezek után néhány mondatban megemliti a május végi 17-szülinapját tartó,ahhoz kapcsolódó Somogyért éves küldöttgyülését,ahol olyan lózungokat ereszt meg,mint,idézem:"Munkás,eredményes év,fiatalitásra van szükség",stb.Egy szót sem veszteget a 17 évig "hüséges" társa lemondásáról,pedig az illető az egyesület ügyvezető alelnöke volt!Ennyire jelentéktelen figurának tekinti az "örökös" nagyatádi polgármestert,aki a munkás,eredményes évben is kitartott mellette?
A hajóskapitány hajója évek óta süllyed,az első tiszt bizonyára ezt felismerte,és más vizekre,sőt hajóra akar felkapaszkodni,megismerve politikai játszmáit,mentalitását,bizton állithatjuk.Na már most a 2/3-os fülkeforradalom után vajon melyik az a politikai erő,ahova hajózhat?Találós kérdés,a választ Önökre bizom.Van rá példa a testületben is,Novák dr,személyében,aki olyan hiteles ember,hogy nála nincs hitelesebb a nagyatádi közéletben!Róla igazán példát vehet az elsőtiszt,sőt tanácsokat is kérhet az "arculatváltáshoz".Néhai Antall József egy megállapitása azonban idevaló:"Akinek rinocéroszbőr van a képén,az hiába puderozza,a valóság/vagyis a vastag bőr/ ugy is átüt rajta".Ezt már mi régóta tudjuk!

Hát ennyit ezen fontos hirhez,többet sem a hir,sem annak hordozója amugy sem érdemel.

civil48 2011.06.20. 18:46:28

A kárhozatban megüdvözül a lelked, nem kell más, mint igével betelned. -írja (gondolom a bibliából idézve) Bakos úr! Ez így túlzottan egyszerű lenne. Bűnözni, elkárhozni- és mindezt egy miatyánkkal letudni?

Nem kifejezetten a blog témájához szólok hozzá, sőt nem is hozzászólok, - hanem a képviselő Urakhoz. (a nagyatádi képviselő Urakhoz!)Hátha képviselnek. Nem engem, a következő ügyeket.

1) A művelődési Központ felújítása. H.idő:2011.május. Nem tudom észrevették-e már, hogy több hete áll a munka? Nincs kifizetve az eddig végzett munka. Nem zavarja Önöket, hogy még tíz nap és vége a májusnak?
Nem zavarja Önöket, hogy nem tudnak fizetni, és emiatt veszteségeket okoznak vétlen embereknek? Nézzenek már oda, és tájékoztassák a lakosságot az okokról!

2) Észrevették-e hogy a vásártéri felújítás (H.idő 2011.május.)nincs befejezve. Észrevették, hogy az"alakulóteret" piacteret bontják a BMX és gördeszka-pályához? Észrevették-e hogy a 40 éve épült, azóta csak felületi burkolatában megkopott, amúgy 20cm vtg. kavicságyon,12cm vtg. betonburkolaton lévő lapburkolat amely 40 éven át bírta még a hóeltakarító gépkocsik terhelését is, és amelyet ma kompresszorral bontanak kemény munkával, azért hogy új burkolat-szerkezetet épithessenek rá? Gondolják, hogy ez a szerkezet a BMX biciklit és a gördeszkát egy új burkolat-felülettel nem bírt volna el? Tudom, nem gondolhatnak mindenre, annyi ágas-bogas teendőik közepette. De, megkérdezhetnék mint munkáltatói, a mindenhez értő polgármestert, számonkérhetnék rajta, a hivatali szakapparátuson egy ilyen, - mindegy nekünk nem a mi pénzünk - szemléletű pénzszórást! Milliós nagyságrendű károkozás felismeréséhez józan paraszti ész is elég.
(lenne)
Arra kérem Önöket, - figyeljenek oda amit a nagyatádi lakosok képviseletében önként vállaltak: képviseljék a város érdekeit. Az sem baj , ha ez országos (pályázati pénz is) érdek is! Nem tehetik meg, hogy szó nélkül elmenjenek felelőtlen károkozások mellett!
Bízom a józan itélőképességükben.

S.O.S 2011.06.21. 14:45:10

@civil48:
Ehhez a témához terveztem én is a hozzászólásomat, de még nem értem rá. Pünkösd előtti piacnapon (is) katasztrofális volt a piactér és környéke. A buszpályaudvar melletti úton nem tiltották meg a parkolást annak ellenére, hogy a csapadékvíz csatornaépítés miatt (remélem a cső átmérőjét jól tervezték) a lecsökkentett útpálya szelvénye miatt három autó egymás mellett biztonságosan nem fér el, nem beszélve még a kerékpárosokról, gyalogosokról, akik szintén igénybe vették az útszakaszt. Nemcsak a közúti forgalmi rend kialakítását nem oldották meg az építkezés idejére, hanem a parkolást sem. Egy többnapos ünnep előtti szombaton amúgy sem lett volna elegendő a meglévő parkolóhely, de a parkoló területének jelentős részét is kiadni lomosoknak nemhogy nem volt szerencsés, hanem egyenesen bűn (ha aprópénzért már szabály sincs, az a vég). Vajon felmérte-e ép ésszel az ügyben döntési joggal és kötelezettséggel bíró személy, hogy mit kockáztatnak nemcsak személyileg, hanem anyagilag is egy balesetnél? Úgy tűnik nincs felelős gazdája a beruházásoknak sem. Nem tudom ki tervezte a piactér felújítását, de hogy nem végzett előtte műszaki feltárást, vagy tájékozódást azt tapasztalhatjuk sajnos. Ha a tér anno megfelelő volt katonai célokra, nehézgépek, munkagépek, áruszállító teherautók, sőt a sportcsarnok építkezése alatt felvonulási terepnek is, egy kis felületi és erkölcsi kopáson kívül ez idáig ellenállt minden környezeti behatásnak, de a kapzsiságnak sajnos nem. Valójában egy díszburkolatot még csak elbírhatott volna bontás, az őrült rombolás nélkül is. Ha már a tervezőnek is csak az volt a fontos, hogy minél drágább legyen a munka, mert a munkadíja is ahhoz igazodik, akkor legalább a város ép ésszel megáldott politikai és műszaki vezetőinek lehetett volna annyi műszaki hozzáértése és közösség iránti empátiája, hogy ebben az iszonyú pénztelenségben az esztelen pénzszórással nem hergelik az embereket. Egyébként az sem igaz, hogy mindegy, mennyibe kerül, mert nem a mi pénzünk:
1.) azt már mindenki megtanulta, ingyen ebéd nincs;
2.) az Eu pályázatos pénz is a mi pénzünk, mivel részben az Eu működtetésére befizetett hozzájárulás egy része kerül vissza támogatásként, azaz saját adópénzünk;
3.) olyan pályázati pénz nincs, amely ne tartalmazna önerőt is. Tehát városi pénzen is rombolják azt, amire inkább építeni lehetne.

Azt a kérdést sem olvastam a képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvében, hogy a várost irányító „FIDESZ frakciót, vagy öntudatos vezetőjét, alpolgármestereit” érdekelné az, hogy mibe kerül a városnak, hogy nem fizeti ki a több százmilliós számlákat határidőre, mennyi bűntető kamatot kell fizetni, illetve a kényszerűségből leállított építkezéseken milyen kártérítési kötelezettsége keletkezik beleértve az esetleges támogatási források elvesztését is. Minden beruházást csak úgy lehet elindítani, ha arra megvan a fedezet(kivéve a gyevi bírót).

Tudjuk, azért áll minden, mert nincs pénz. A többszöri próbálkozás ellenére már nincs olyan prudens bank, aki még adna hitelt a városnak. A képviselő-testületnek, ha 60 napon túli ki nem fizetett tartozása van kötelező kérnie a vagyonrendezési eljárás elindítását a bíróságtól. Az április 29-i testületi ülésen ha kényszerűen is, de Ormai István beismerte, a városnak 377.000.000.- Ft lejárt határidejű ki nem fizetett számlái vannak. Kérdés, vajon esküjükhöz híven járnak-e el az erkölcsi értékeikre oly büszke képviselők, vagy addig sunyítanak, amíg a havi bérükre, tiszteletdíjukra elég még az összekotorgatott, mások elől elvett pénz? Nincs egy jogvégzett személy, aki felszólítaná a polgármestert törvényi kötelezettségére, ha már azt a törvényesség őre sem meri megtenni? Meddig akarják még becsapni azokat az embereket, akik elől elveszik az utolsó falatot is? Hány embert, családot érint a tetemes tartozás, s velük mi lesz tisztelt képviselők?
Csak üdvözölni tudom a FIDESZ azon, ez év őszén elfogadandó törvényjavaslatát, hogy amelyik önkormányzat ellen vagyonrendezési eljárás indul, a csődbevitt település képviselő testületének tagjai tíz évig nem választhatók meg képviselőnek, polgármesternek, alpolgármesternek. Remélem, erre (anyagilag is) a kijózanító pofonra végre felébrednek a kómában leledző nagyatádi képviselők is, s nem hagyják ezt a pénzügyi, műszaki ámokfutást folytatni, s végre sarkukra állnak, s mernek nemet is mondani. Nem kívánom megismételni az előttem szóló záró mondatait, én is csatlakozom azzal, hogy a józan ítélőképesség önmagában nem elég, hanem kell bátorság is időben szólni. Aki már elfeledte volna, vegye ismét elő Babits Mihály Jónás könyvét és olvassa el ismét, s megérti.

civil48 2011.06.22. 08:28:51

Nem működik az állam Nagyatádon?

Elmaradt a soron kívüli képviselő-testületi ülés, mert nem volt bank aki felvállalta volna a város, ezáltal az állam további eladósodását is célzó hitel-finanszirozást!
Pedig lett volna ok a megtartására. Az emberek értetlenül kérdezgetik, hogy miért kell a piacteret feltörni? A többszáz milliós hiány és az előzőek kapcsán elvárható lett volna, hogy a képviselő testület soron kívül eljárást kezdeményez munkáltatói jogkörében a polgármester ellen, vagy legalább vizsgálatot kezdeményez. Vegyük csak sorra a bűnös mulasztásokat, - és én kiegészíteném azzal is hogy hány állami alkalmazott havi többszázezer forintos fizetése, díjazása mellett zajlanak azok a károkozások, melyek a szemünk előtt zajlanak le.

a) a polgármesteri hivatal jegyzője „munkája” során nem veszi észre, hogy lassan közelíti a város költségvetési hiánya, lejár határidejű tartozása a 400 millió forintot,
sőt, falaz a mindennemű önkontrolt vesztett polgármesternek?

b) A polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, nem veszi észre, hogy milyen
indok nélküli, pazarló, a városnak, az országnak jelentős anyagi kárt okozó műszaki tervek készülnek, ellenőrzési kötelezettsége során sem tűnik fel neki, sőt a kivitelezés során az egyértelműen látszó, káros munkavégzés sem?
c) a képviselőtestület jogász végzettségű tagjai (akik, ugyan önmaguk, vagy hozzátartozóik polgármesteri hivatal vagy intézményeinél alkalmazásban állnak) nem veszik észre, ezen semmivel sem indokolható, akár korrupció-gyanúsnak is mondható beruházásokat? Képviselőtestületi ülésen elhangzott városi adósság-állomány ismeretében sem szólítják fel a polgármestert akár a lemondására is, e nagyarányú eladósodás és a károkozás okán. Helyette, mintegy tudomásul veszik a tényeket. Úgy látszik, osztozni akarnak a felelősségben? Osztoznak is.

d) A tények ismeretének birtokában a laikus testülettagok a józan észt feltételezve sem
kezdeményeznek vizsgálatot, az egyszerű állampolgárok által is látott, semmivel
sem indokolható milliós nagyságrendű károkozás, hűtlen kezelés kapcsán? Köztük olyan testületi tagok is, akik, napi a munkájuk során, részben az építkezések közelében lévő munkahelyük révén, részben hivatali vagy intézményei alkalmazásában állva, naponta szembesülnek az általuk megszavazott beruházások csuszásával, levonult, kiviteli munkát felfüggesztő leállással, az egyértelmű károkozó munkavégzéssel. Vagy alkalmazotti minőségük, vagy emberi alkalmatlanságuk akadályozza meg őket abban, hogy ne járjanak bekötött szemmel és ne képviseljék képviselői esküjüknek megfelelően Nagyatád város lakosságát!? Vagy arra gondolnak, hogy mentesülnek a felelősség alól, mindez csak polgármesteri ügy?
e) A temető melletti, hiányos, munkavédelmi szabályokat semmibe vevő, balesetveszélyes építkezés nem tűnik fel a városi rendőrkapitányság egyetlen
közpénzből fizetett alkalmazottjának sem? Vagy csak a parkban kerekezők az észrevehető „szabálysértők”!?

f) Az állami hatalmat képviselő városi ügyészség csak bejelentés esetén kezd vizsgálódásba? Tudomása esetén nem köteles hivatalból vizsgálatot indítani? Nagyatádi székhelyű elhelyezkedéssel nem köteles tudomással bírni a városban történő, a város egyszerű állampolgárai által is látott, jelentős értékre elkövetett károkozásokról? Nem köteles hivatalból eljárni a nem jogszabályok szellemében történő, tudomására jutott cselekmények esetén? Nem köteles tudnia az érvényben lévő jogszabályokról, nem köteles intézkedni, különös tekintettel a lejárt 60 napon túli tartozások során teendő vagyonrendezési eljárások betartatásáról? Lehet, hogy rosszul gondolom?

g) A város pénzéből működtetett VTV csak heruréka.- studió? Szócső? Csak azt közvetíti, ami a polgármestert és képviselőtagokat fényezi? A hírszolgáltatásról, televíziózásról szóló törvény betűje csak írott malaszt?

Vajon a felsoroltakon kívül még milyen és hány állami alkalmazott kellene, aki fizetéséért, tiszteletdíjáért hajlandó lenne képviselni az államot, és képviselni akarja az állampolgárok érdekét: a befizetett adók károkozástól mentes, közösséget szolgáló felhasználását?

vörösposztó 2011.06.22. 10:44:08

Civil48-nak,és mindenkinek,aki olvassa:

Nagyatádon nemcsak az állam nem müködik,de az önkormányzat sem!
Amit civil48 leirt,felvetett,teljességgel valós gondokat feszeget hozzászólásában,sőt büncselekménygyanus ügyekről van szó.Nemcsak a fizetésképtelenség,a munkanélküliség gyötri a városlakókat,a választókat,hanem az az impotens látszattevékenység,a virtualitás, a hatalommal való visszaélés,a pénügyi,gazdasági impotencia amivel Ormai és a lakájai etetik nap mint nap az embereket.EZ vérlázitó.
Talán napok,vagy hetek kérdése,hogy az önkormányzatnak csődöt kell jelentenie.
De minden gazságért,törvénytelenségért,a város eladósitásáért egyszer felelnie kell Muskátlis Pistinek,és az őt hatalomban tartó szervilis társainak.
Okszerü a kérdés,hogy ez még meddig mehet igy?Valóban,a városban levő,városi ügyészség vezetője meddig lát el?-akkor,amikor az ilyen ügyekben a hivatalbóliság a főszabály,és nem kell várni semmilyen feljelentésre.Bizom abban,hogy vannak olyanok a településen,akik ezt már megtették,és elindul nyomozás,aminek lesznek gyanusitottja/i/is,és nemcsak Orsós és Kalányos ügyekben vitézkedik az ügyészség,és a rendőrség.
Mert vétkesek közt cinkos,aki néma,és ez nemcsak a képmutató,álszent képviselőkre vonatkozik.

Út-törő 2011.06.23. 14:08:51

@vörösposztó:
Tisztelt Olvasó, Tisztelt vörösposztó!

Nem mai keletű a felvetés. Ez a téma legkevesebb 15 éve kérdés. Azóta a Polgármesteretek fenti ellenvéleményre megszüntette még a "Jogi ig.rend" bizottságot is. Tehát az önfejűség, a diktatúra magva, irracionális "Csaucseszku" szemlélet itt van közöttünk, mi több, valakik megválasztották.
Az Ügyész szerepéhez pedig nem fér kétség. A címzetes, csak névleges ügyész, annak irányítója maga a helyi hatalom vezetője, akinek nagybátyja az Ötvöskónyi szölőbe mulattatja idejét.
Nagyon helyes a példa Orsósék tekintetében. A statisztika nem kötődik névhez, pusztán a folyamat, és annak lezárása mutatható ki.
Történt-e bűncselekmény?
Nem nehéz megállapítani, de ahhoz vizsgálatot kell indítani. Azt pedig ne várjuk attól, akinek ehez nem fűződik érdeke, sőt...
Példaként említem az legfrissebb hírt, tudni kell, hogy a Műv.ház építése, nem csak a források szegénysége miatt állt le. Meg kell nevezni, ki tervezte, milyen feltételek mellett, és ki volt az, aki a tervekre rábólintott, és miért kellett két terv egy felújításhoz?
Én magam jártam utána, a tervekkel óriási problémák vannak. A két terv közül, nem azt a tervet adta ki az Önkormányzat, ami a kiviteli tervnek felelt volna meg. Ez olyan mintha azt mondanánk, adok 1 db kétszáz forintost, nézd meg mert az egy húszezres, és majd annak az ellenértékét add vissza!
Történt ilyen már itt N.atádon, amikor a volt jegyző két költségvetést fogadtatott el a testülettel. Egyikből szabadon ga(rá)zdálkodott, a másikat beküldte oda, ahol később hivatalvezető volt.
Ez a megyei hivatal közbe kineveztette ügyészét, aki véletnül épen atádi volt nyom.hiv. vezetőnek, akinek volt feladata a "felület glettelés" ügyében, majd munkája végeztével, 1-2 év mulva ismét vezető ügyészként ült a székében.
A kérdés adódik, meddig lát el megyei címzetes ügyészi rangban az illető, meddig mehet így, stb?
Hallható volt már olyan, "ma én vádolok, holnap engem vádolnak"! Vonatkozik ez egyes bírókra is, még pedig nem is messze!
Egy biztos: ha arra kerül a sor, többen, és biztosan nyilatkozni fognak.
Azt is tudni kell, vannak félre siklatott, és befejezett olyan ügyek, amelyek "vérlázítóak". Olyanok is vannak, amelyek nincsenek befejezve, amit az idő old meg. (Gondolják Ők!)

civil48 2011.06.25. 08:18:27

@látható:
Látható? Ugyan, tedd már láthatóvá, amit csak kerülgetsz és sejtetsz! Hadd lássa a tisztelt "nagyérdemű"! Ha már utánnajártál.
Mi van a műv.ház-felújítás dupla terve körül?
Milyen "felületglettelésről" beszélsz?
Milyen félresiklatott ügyekről tudsz?
Osszad már meg velünk, - mert így nagyon befejezetlen a kommented!
Üdvözlettel: Civil48
süti beállítások módosítása