HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Ezt kérdezik nap, mint nap ismerősök és ismeretlenek egyaránt. Az elmúlt három hónap történéseit természetesen nem mesélhetem el mindannyiszor, mert hosszú és kissé érthetetlen is, de természetesen magam is várom, hogy érdemben történjen már valami, ami egyértelmű és világos.

Úgy tűnik, erre változatlanul hiába várunk, mert a sajtóból illetve az interneten rendre csak az ügy „gumicsontjaival” szembesülhetünk. A mai sajtószemlén is csak „lerágott” akadt az utamba, de mivel a semminél ez is több, ezért kommentár nélkül közreadom.

Káosz a nagyatádi Fideszben

Nagyatádon jelenleg két Fidesz-szervezet is létezik egy lassan másfél éve húzódó belviszály miatt.
A párt országos választmányának elnöksége – mint arról korábban többször írtunk – még 2009 decemberében feloszlatta a helyi alapszervezetet. Ezután új vezetőkkel, új szervezett jött létre, ám az akkor partvonalra került régi tagok közül többen bírósághoz fordultak, mert jogszerűtlennek tartották az oszlatást.

Az idén februárban a bíróság jogerős ítéletben nekik adott igazat, megsemmisítette a feloszlatásról szóló határozatot. Ez pedig Barbalics István, a feloszlatott szervezet vezetője szerint azt jelenti, hogy visszaállt a 2009-es állapot, vagyis ő a legitim nagyatádi alapszervezet elnöke. Erről azonban hiába próbálta meggyőzni a tavaly alakult szervezet vezetőit, hiába kezdeményezte az irodák átadás-átvételét. Vagyis jelenleg két szervezet és vezető tartja magát legitimnek a városban.

A rendezetlen helyi pártviszonyok miatt Barbalics István már a budapesti Fidesz-központot is megkereste, de elmondása szerint február óta válaszra sem méltatták. Barbalics István megemlítette: a rendrakásra már csak azért is szükség lenne, mert álláspontja szerint számos, nehezen megoldható következménye van a történteknek. Példaként azt említette: a nagyatádi testületbe olyan fideszes képviselők is bekerültek, akiket a tavaly alakult, vagyis az illegitim alapszervezet jelölt. (B. A.)

Fideszes EP-képviselő különös irodája Nagyatád központjában

Milyen gyakorisággal használja a nagyatádi irodáját Glattfelder Béla? Ezt akartuk megtudni magától a képviselőtől, és mivel választ nem kaptunk, körbekérdeztünk a Somogy megyei városban.

Glattfelder Béla Európai Parlamenti képviselő irodája – ez olvasható a Somogy megyei Nagyatád központjában lévő épület egy utcáról nyíló, félreeső helyiségének ajtaján. Egyre több helybeli figyelmét kelti fel ez az iroda, s az annak ajtaján olvasható névtábla: a kisvárosban ugyanis nem tudnak arról, hogy a Fidesz EP-képviselőjének – miként fogalmaznak – „bármi köze lenne Nagyatádhoz”, gyakorta járna errefelé, közbenjárna a település fejlődéséért, vagy akár csak fogadóórákat tartana itt.

Napról-napra többeket foglalkoztat az: vajon miért kapott irodát Nagyatádon egy olyan képviselő, aki ritkán látott, kevéssé ismert ember a városban? Erre a kérdésre a hetek óta tartó találgatások nyomán ma már több – igaz, névtelenséget kérő – helybeli is tudni véli a magyarázatot: „gyanús alibi-irodáról” beszélnek, „költségtérítési trükközést” sejtenek a háttérben.

Mint megtudtuk, az irodát a helyi önkormányzat évek óta a térség országgyűlési képviselőjének biztosítja, hogy legyen egy helyiség, ahol találkozhat választóival, szükség esetén intézheti ügyeit. A jelenlegi területi honatya, Karvalics Ottó (Fidesz) azonban – aki egyébként a közeli Barcs polgármestere is – a múlt év elején felajánlotta a helyiséget Glattfelder Bélának.

Karvalics szerint azért épp neki, mert a Fidesz EP-képviselői közül őt jelölték ki a régió felelősének, ő segít uniós ügyeikben, információk beszerzésében. Ezért úgy gondolta, nem árt, ha van egy helyiség, ami a politikus rendelkezésére áll, ha épp Nagyatádon jár.

Karvalics Ottó arra a kérdésünkre, hogy eddig mit harcolt ki számukra az EP képviselő, azt felelte: „Nemrégiben egy számítógép beszerzésében járt közre Glattfelder Béla, most pedig a barcsi szociális otthon korszerűsítéséhez segít megfelelő uniós pályázatot találni.” Az országgyűlési képviselő érdeklődésünkre megjegyezte: „Glattfelder Béla rendszeresen jár a megyében, legutóbb bő egy hete volt Barcson és Nagyatádon.”

Karvalics Ottó úgy véli, nincs abban semmi szokatlan, hogy más térségekhez hasonlóan ők is irodát biztosítanak uniós képviselőjüknek, így szerinte a helyi pletykákkal ellentétben „ügy sincs.”

Nagyatádon viszont akadnak, akik ezt továbbra is kétségbe vonják. Egy helybeli például azt panaszolta: többször is próbálta levélben megtudakolni, hogy mikor találkozhatna a képviselővel az irodában, ám válaszra sem méltatták. Akkor meg minek neki iroda? – kérdezi. Glattfelder és Nagyatád kapcsolatáról az is sokat elárul, hogy a várost 1994 óta irányító polgármester, Ormai István (Nagyatádért Egyesület), szűkszavúan úgy kommentálta a politikusnak átadott helyiség ügyét: „Alighanem valami félreértés történhetett. A képviselő urat nem is ismerem személyesen

A helyi hírek miatt kerestük Glattfelder Bélát. Szerettük volna megtudni: Van-e alapjuk azoknak a pletykáknak, amik szerint költségtérítést vagy bármilyen más juttatást vesz fel nagyatádi, somogyi elfoglaltságaival, a helyi irodájában végzett hivatali munkájával összefüggésben? Milyen gyakorisággal használja a nagyatádi irodáját? Kértük arra is, számoljon be, milyen eredményeket ért el eddig a régió felelőseként. A politikus azonban lapzártánkig nem reagált megkeresésünkre, pedig hívtuk telefonon brüsszeli irodájában, küldtünk e-mailt neki, valamint asszisztensének, s érdeklődtünk a Fidesz sajtóosztályán.

És persze kerestük nagyatádi irodájában is.

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr42890117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civil48 2011.05.12. 15:04:54

Ahogy Kazantzakisz írja, alapvetően háromféle módon kezeljük a problémáinkat:

„Az imádságnak három fajtája van:
- Az első: Íj vagyok a kezedben, Uram; feszíts meg, mert különben elkorhadok.
- A második: Uram, ne feszíts meg túlságosan, mert elpattanok!
- A harmadik pedig: Feszíts meg nagyon, Uram, és mit számít az, ha elpattanok!”

Józsi! Ti hogyan kezelitek? Kezelitek? Vagy csak időnként leírjátok? Erre, most te add meg a választ,te írj kommentet! Üdv: Civil48.

vörösposztó 2011.05.12. 16:42:43

Jogerős itélet-mit nekem,"Na és" Horngyulásan mondva!
A FIDESZ Magasról tesz az itéletre,mivel ő maga jogállamiság,ezt már töbször leirtam ezen a helyen.
Ugyanakkor nem lehet nem szólni,és keményen kritizálni Barbalics magatartását.
Persze Budapesten brókernetezni,és annak kebelén belül ügyvédkedni egy dolog,és más dolog,hogy a tartózkodási és munkahelyétől mintegy 25O km-re levő Nagyatádon egyáltalán ő mit akar,akar-e ilyen helyzetben egy kisvárosi Fidesz szervezet elnöke lenni de facto és MIT TESZ ÉRTE?hogy ténylegesen is ő legyen az elnök,vagy csak immel-ámmal irogat egyes Fidesz vezéreknek ,akik-ha még nem vette volna észre,semmibe sem veszik,nemhogy bármit is válaszolnának leveleire.
Barbalics ezen hozzállása erősen megkérdőjelezi valódi szándékát,hogy vajon érvényt akar-e szerezni az itéletnek vagy sem?-Ezt most már egyrészt saját magával,de a tagsággal is tisztáznia kellene,vagy nem?
Minden tiszteletem Dr. Barbalicsé,de akkor jó lenne azt is megválaszolnia,hogy mire kellett ez a pereskedés,tudhatta vagy nem?-hogy ez a társaság sz...rik az itéletre,már bocsánat a frivol megállapitásért.Hogy Barbalics Pista mennyire naiv,a jogerős itélet kézbesitése óta eltelt néhány hónapos ténykedése ezt ékesen bizonyitja.Igy Bakos Jóska pedig csak irogathat bármit,egy tapodtat sem megy előbbre az ügy,már-már paródia az egész,amelyen csak röhögni lehet.Sajnos ez a helyzet."Sic transit glória mundi"-mondták az ókori görögök,a FIDESZ pedig láthatóan és kifele mélyen hallgatva is azt mutatja,teszi,mert teheti,hogy a kutya ugat,a karaván meg halad.Hogy ki vagy kik a kutya,és kik a karaván világos.Na akkor mi van...

Goldstar 2011.05.13. 11:29:28

@vörösposztó:
Így múlik el a világ dicsősége. Mondá vörösposztó, annak előtte a bölcs latinok.

Az ám, de, nem csak a világ dicsősége, hanem a mi általink felépített jövő kép is porba hullik.

Ennek közvetlen okozója a kommunista szemlélettel bíró Ti Pistátok, majd azok, akik a szemlélet formálásához tevőlegesen, vagy indirekt módon hozzá juttatták a KISz-est!
Nem kivétel az sem, aki hallgatólagosan, vagy semmit tevéssel adnak zöld utat annak a ....

Barbalics István 2011.05.18. 17:15:33

@vörösposztó:

Tisztelt Vörösposztó!

Mivel személy szerint megszólított, válaszolok a megjegyzéseire. Észrevételei alapján nagyon alaposan ismeri a szervezet belső ügyeit, így feltételezem, hogy tagja a szervezetnek. Tagként pedig lehetősége van arra, hogy megkeresse az alapszervezet vezetőségét, és személyesen mondja el a szervezet vezetését illető kritikáját, észrevételeit, javaslatait. Biztosíthatom, hogy minden kérdésére, észrevételére választ fog kapni. Amennyiben pedig nem tag, úgy a szervezet belső ügyeiről a nyilvánossággal közölt tényszerű adatokon kívül nem kívánok további tájékoztatást adni addig, amíg nincs olyan új tény, amelynek a szervezeten kívüli közérdeklődésre számot tartható hírértéke lehet.

Kedves Vörösposztó!

Szeretném személyemet illető téves értésülését eloszlatni. Többek között biztosítási szakjogászi diplomával is rendelkezem, ennek ellenére nem brókerezhetek, mivel a pénzügyi tanácsadói-közvetítői tevékenység végzését az ügyvédi törvény az aktív ügyvédeknek nem teszi lehetővé, sajnos. Sok volt ügyvéd dolgozik brókerként, akik hihetetlen karriert értek el rövid idő alatt, de én a saját szakmámat jobban szeretem, így hát a brókerkedéssel gondolati szinten sem foglalkozom. Az pedig, hogy az ügyvédi hivatás és a szervezeti tisztségviselés hogyan egyeztethető, vagy nem egyeztethető össze, az csak a tagokra és az ügyfeleimre tartozó bizalmi kérdés, amelynek megtárgyalása az érintettekre, s nem a nyilvánosságra tartozik. Egy olyan jogerős ítéletnek, amely egy korábbi jogsértő döntést megsemmisített, nem kell, nem is lehet érvényt szerezni, a felvetése értelmezhetetlen. A jogérvényesítésnek a célja a megsértett jog, értékrend helyreállítása, eredménye pedig annak megtörténte. Rögzült szakmai igényesség, hogy nem szokásom "ímmel-ámmal írogatni", de ha kell, azt megfontoltan teszem. Az életben vannak (írott és íratlan) szabályok, amelyeket illik tiszteletben tartani, s az ahhoz való viszonyulás minősíthető függetlenül a társadalmi életben betöltött szereptől, s nem a feltételezés. A tények makacs dolgok, attól még azok maradnak, s megkerülhetetlenek még akkor is, ha mások nem akarnak azokról tudomást venni. A keletkezett és kezeletlen kis és nagy dolgokat is rendbe kell tenni, mert minél tovább várunk vele, annál nehezebb lesz. Én nem akartam vulgáris módos szemléltetni a leírtakat, mivel nincs 18 jelű piktogram a programban, ezért inkább nem hasonulok a stílushoz. Az alapszervezet elnöksége teszi a dolgát. Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo. (Az esőcsepp kivájja a követ, de nem erővel, hanem gyakori eséssel.) Sapienti sat. (A bölcsnek elég ennyi). A közért végzett munkánkról a május 12-i, egy beruházás margójára című blogban többet is megtudhat. Tisztelettel az olvasónak. Dr. Barbalics István

xxxxxxy 2011.05.18. 21:40:41

Kedves Mindenki !
Akkor most mi van ?
Tényleg minden lépésről be kell számolnia a fidesz vezetőknek egy blogban ?
Vajon a képviselő testületben ülő fideszeseknek mi a véleményük az ügyről ? Persze lehet, hogy ők csak a Pirkadat-ot olvassák............

Azért kíváncsi lennék, hogy dolgoznak-e már a Bárdos-gate-tel kapcsolatban feltett kérdések megválaszolásán ?
üdv.

vörösposztó 2011.05.19. 07:22:01

@Barbalics István:

Tisztelt Barbalics Ur!
Az ön személyét érintő véleményem az ominózus és ma már rétestésztává elnyult ügyben ugy látszik irásra serkentette,noha ezideig nem láttam,hogy valóban nagyon szaggatná az istrángot,hogy nemcsak de iure,hanem de facto is elnök legyen.
Tudja,mások véleményét az ember vagy elfogadja,vagy tiszteli.Én az utóbbit követve bizom abban ,hogy a tényekkel is szembenéz.Mert miről van szó.Született egy jogerős itélet ez év februárjában,amely megsemmisitett egy feloszlató határozatot.Alperes a FIDESZ volt.A biróság ugye nem mondott többet.Ami az ügy jogi részét illeti:
Valóban nem egy rei vindicati-ós,illetve negatoria in rem actio-ós tárgyu perről volt szó-ahogy tudom-vagyis határidő megjelöléssel nem volt benne ugymond kötelezés,marasztalás.
Ez azonban nem jelenti azt,hogy akárcsak józan paraszti ésszel közelitve a megoldáshoz,nincs szükség arra,hogy az itélet"végrehajtásra",megoldásra váltódjék,különben mi értelme volt a pernek.
Minden itélet annyit ér,amennyit abból végrehajtanak.Tisztelem és elismerem,hogy az Ön biztositási és szakjogászi képesitése nagy teljesitmény,azonban jelen ügy megoldásában vajmi keveset ér,elsődlegesen azért,mert Ön nem látja,vagy nem akarja látni,hogy ezen ügy megoldása nem jogi ,hanem politikai kérdés,amiből következik az,hogy csakis politikai megoldás létezik.
Mindezek után lássuk a tényeket,valóban azok makacs dolgok,de ne olyan megközelitésban lássuk,hogy ismerjük meg azokat,és azt követően a saját érdekeink szerint ferditsük.
Információim szerint:
1./Ön még melegében,februárban irt egy levelet Kövér Lászlónak,melyben állitólag megfogalmazta "elvárásait" az ügy megoldása érdekében.A cimzett válaszra sem méltatta.Igaz-e vagy sem?
2./Ön kapcsolatba lépett Karvalics Ottóval,a 6-os vk.elnökkel,minden érdemi eredmény nélkül.Igaz-e vagy sem?
3./Ön felhivta az oszlatás után ujjáalakult helyi Fidesz -elnököt az iroda kulcsainak átadására,vagyis birtokbavételére.Érdemi eredmény nélkül,sőt még palira is vették,mivel ezen iroda ajtajára egy uj táblát helyeztek ki ezt követően,hogy az iroda ugymond Glattfelder Béla EU.parlamenti képviselő irodája!
Ön erről tudott,mit tett e tekintetben,ugy tudom,hogy semmit.Igaz-e vagy sem?
4./A jogerős itélet óta eltelt három és fél hónapban tett-e érdemi és eredményes lépéseket a különféle médiában azért,hogy az ügy el ne aludjon,megszünjön az agyonhallgatás?Ugy tudom,hogy inkább háritotta fellépést és szereplést.Igaz-e vagy sem?
Mivel a FIDESZ az Ön személyéről tudomást sem vesz,lehet hogy Ön saját magát elnöknek tekinti,tagság és hátország nélkül ez nem fog menni.Nem veszi észre hogy nem veszik észre?
5./Ön irja,hogy jelen ügyben a "jogerős itéletnek nem kell és nem is lehet érvényt szerezni".Csak halkan megkérdezem ezek után:Ön hogyan kiván ilyen hozzáállással birtokon belülre kerülni?Ahogy látom erre semmi esélye,mivel erre irányuló akarata sincs.
És mindezek mellett Ön értekezik az ügyvédi hivatás és a brókernetezés kapcsolatáról,sok ügyvéd sikeres brókerkedéséről beszél.Én az Ön helyében ezt nem tettem volna,Kulcsár Attila is "sikeres"bróker volt,a brókerek nagy dicsőségére.Tudja,mások pénzével,mások kockázatára brókerezni/vagy talán ügyeskedni/ nem is olyan nagy karrier,hacsak a másokon való meggazdagodást nem értjük,nekem más az értékrendem.De inkább olvastam volna Öntől az ügy érdemi megoldására vonatkozó elképzelést,azonban ezt nem láttam,Bakos József több hónapja több bejegyzést irt ez ügyben,sajnos minden érdemi eredmény nélkül,vagy Ön nem hagyta volna magára Bakost?Cáfolja meg.
Végezetül engedjen meg egy kérdést:Ön,aki Budapesten él és praktizál,mennyiben érzi motiváltnak saját magát abban,hogy a kialakult helyzetben a fővárostól több száz km-re levő kisváros Fidesz szervezetének elnöke legyen,akkor,amikor a Fidesz vezérek-akik megoldhatnák az ügyet-ügyet sem vetnek e kisvárosi családi csetepatéra?
Kérdezi Öntől egy választópolgár,aki nem tagja semmilyen pártnak,de füle van a hallásra,és szeme a látásra.

dr. Barbalics István 2011.05.23. 14:36:53

Tisztelt Vörösposztó!
A magam részéről az alábbi viszonválasszal lezártnak tekintem a polémiát:
Természetesen tiszteletben tartom az ön véleményét, de nem tudom azt elfogadni. A véleményeket nemcsak elfogadni és tisztelni, hanem tisztelettel vitatni is lehet, sőt kell is, ha azzal nem értünk egyet. Az elfogadáson és tiszteleten kívül mivé fejlődött volna a világ a vélemények megmérettetése nélkül? „Ment-e a könyvek által a világ elébb?” kérdésre a válasz adott. Mivel tisztázódott, hogy nem tagja az alapszervezetnek, így, mint olyan állampolgár, akinek „füle van a hallásra és szeme a látásra” a feltett kérdéseire - amely önre tartozhat - a válaszom a következő:
Az a felvetés, hogy egy szervezetben kinek mi a feladata, ki mit tesz, milyen eredményeket ér el, s az ön szavaival „mennyire szaggatja az istrángot” az is a szervezet belső értékrendje szerint értékelendő, nincs köze ahhoz a szervezeten kívüli személyeknek. A jelenlegi szabályok szerint a „választópolgár” politikai értékítéletét a helyi és az országos választások alkalmával tudja kinyilvánítani arról a választással érintett személyről, politikai, társadalmi szervezetről, egyénről, aki ebben a megmérettetésben aktívan részt vesz. A magam részéről a tényeket, s nem a tényeknek állított dolgokat tisztelem. Szembenézni és szót váltani pedig azzal szoktam, aki a személyemre, véleményemre kíváncsi, s azzal nem, akit csak a saját véleményét tudja elfogadni függetlenül a tényektől.
Azzal sem érthetek egyet, hogy „minden ítélet annyit ér, amennyit abból végrehajtanak”, mivel vannak olyan döntések, amelyek külön nem is végrehajthatóak, mivel maga az ítélet önmagában orvosolja a jogsértést. Jelen estben is erről van szó, az ítéleten nincs mit végrehajtani. A jogerős ítélet orvosolta a jogsértést, s ez egy végleges és vitathatatlan jogi tény. A bírósági döntés következményeinek a levonása a szervezet belső ügye, s a pernek volt értelme, annak tanulságát mindenki le fogja vonni. Az, hogy több szakjogászi diplomával is rendelkezem, valóban a jelen ügyhöz semmi köze, de ön volt az, aki olyan jogi elemet is beemelt ebbe a polémiába, amely a jelen ügyhöz csak abban van köze, hogy egymásra vetített olyan kategóriákat, amelyek már más értelmet nyertek.

Tisztelt Vörösposztó!
Ha már elfelejtette volna, ön volt az, aki a május 12-i „kommentjében”állította szembe egymással a brókeri tevékenységet, az ügyvédi hivatást a szervezeti tisztségviseléssel, nem éppen szinergikus módon. Erre adott válaszom láthatóan nem nyerte el tetszését. Megítélésem szerint önnek - a pénzügyi öngondoskodás területéről származó kifejtett véleménye alapján - egy szakképzett pénzügyi tanácsadó sokat segíthetne. A szakmában mi is ismerünk olyan szakvizsgázott ügyvédet, bírót, ügyészt, rendőrt, jegyzőt stb. aki nem vált a jogi szakma dicsőségére, de egyedi esetből ugye nem illik általánosítani. Véleményével ellentétben az általam képviselt cégnél több százezer ember nem úgy gondolkodik a saját pénzügyeiről, ahogy ön, s nem irigyli annak a munkának a jogos ellenértékét sem, amellyel a saját pénzügyeit tette sikeressé. Mások pénzével, vagyonával, ügyeivel való törődés sokkal nagyobb körültekintést, felelősséget jelent, mint a sajátunkkal, s ebben közös a brókeri és az ügyvédi tevékenység is. Munkám eredményeként mások sikerében részesülni számomra, ha nem is dicsőség, de öröm, s ha ehhez még társul anyagi és erkölcsi elismertség, akkor talán azt joggal nevezhetjük nevén. Nem szégyen a karrier, mivel a sajnálatot bármikor megkaphatjuk, míg a karrierért nagyon keményen meg kell dolgozni. A többi feltett kérdéseire válaszoltam, a közérdeklődésre számítható tényekről a közvéleményt az elnökség tájékoztatni fogja a jövőben is.
Tisztelettel az olvasónak. Dr. Barbalics István

vörösposztó 2011.05.24. 13:47:59

@dr. Barbalics István:
Tisztelt Barbalics Ur!

Valóban fejezzük be a köztünk levő "polémiát",ugyanis ennek az ügy szempontjából semmi értelme,különösen nem akkor,amikor Ön elsődlegesen saját magával nincs tisztában,vagyis azzal,hogy egyáltalán mit akar tenni,ehelyett fényezi magát.
Nem velem,hanem saját magával kell tisztáznia sok mindent,majd ezt követően pedig azokkal vivja meg a harcot,akik eddig is és a jövőben is magasról tesznek Önre.E szélmalomharchoz sok sikert.A legtöbb ember meg van győződve arról ugyanis,hogy hegyeket tudna megmozgatni ,ha m á s o k eltakaritanák az utból a dombokat.Ön még a dombok eltakaritásánál sem tart.De bizzunk az Ön nagyszerü képességeiben.
Talán még fejlődhet is.Ebben a reményben üdvözli:Vörösposztó.

vörösposztó 2011.05.24. 18:03:29

Dr.Barbalics Urnak.
Bocsánat,hogy visszajöttem,de az elnökség-ahogy Ön irta-közérdeklődésre számitó tényekről- való tájékoztatójáról nem szeretnék lemaradni,ha lehet kérem ezt a fontos tájékoztatást azután tessék megtenni,hogy visszaérkeztem Karib-tengeri és a Maldiv szigeteki utamról,1O nap mulva.
Egyébiránt nagyon jó munkát.

dr. Barbalics István 2011.05.25. 14:50:32

@vörösposztó:

Tisztelt Vörösposztó!
Tényleg csak röviden ha bántja a szemét az erős fény, ne nézzen a napba.A szelet nem tudjuk irányítani, de a malom vitorláját át tudjuk állítani. Az, aki hegyet akar elmozdítani, kis kövek elhordásával kezdi. Ha ön egyetértene velem, az lenne az az érzésem, hogy valamit nem jól tettem, de így egyikünk sem felesleges. Én igyekszem. És ön?

dr. Barbalics István 2011.05.25. 14:53:55

@vörösposztó:
Tisztelt Vörösposztó!
Én pedig egyéves ingyenes napkörüli utazáson veszek részt, ha végeztem jelentkezem.
Addig is a napszemüveget ne felejtse el, jó nyaralát!

xxxxxxy 2011.05.25. 22:07:33

Kedves Vitázók !
Az ingyenes és egy éves nap körüli utazásban szerencsére megtakarítástól függetlenül mindannyian részt vehetünk...persze Maldív se' rossz .....
Minedenesetre lehet, hogy a jogi diploma hiánya miatt nem értem, hogy miről van szó !
Az egyértelmű, hogy nem vezet sehova a személyeskedés, pláne név nélkül...
Ahogy MP mondaná, kollégák koncentráljunk a lényegre, ehhez kívánok sok sikert és kellemes nyaralást--
süti beállítások módosítása