HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

 

Helybenhagyta, és jogerőre emelte a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróság ítéletét, melyben megsemmisítette a FIDESZ- Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya Elnökségének a FIDESZ Nagyatádi Szervezetének feloszlatásáról rendelkező határozatát, tudhatjuk meg a Somogyi Hírlap mai számából.

Na és, akkor most hogyan tovább, teszik fel sokan a kérdést? Jó kérdés, de ki tudja a választ?

Több mint egy esztendeje, hogya narancs szagra gyülekező, koncra áhítozó kollaboránsok, és áljobboldaliak ármánykodása eredményeként a FIDESZ országos vezetése, a valós helyzet feltárását mellőzve feloszlatta cca. egy tucat (Makó, Vác, Eger, Csorna, Újbuda, Miskolc, Siklós, stb. stb.) szervezetét, köztük a nagyatádi alapszervezetet is.

A győzelem kapujában „szélnek eresztette” a zongoracipelőket, akik sok éve vállalták az ellenzékiséggel járó hálátlan szerepet. A "civilek" korábbi kudarcsorozata végül arra ösztönözte az eredményteleneket, hogy áskálódással távolítsák el a befutásukat, és „jövőbeni megélhetésüket” bizonytalanná tevő FIDESZ tagokat. Eszközökben nem válogatva, szabálytalanságba, mi több törvénytelenségbe hajszolták a tájékozatlan megyei, ill. országos vezetést, csak hogy céljaikat elérjék.

Az igazság malmai lassan őrölnek, s hiába hozott ez ügyben elmarasztaló ítéletet az illetékes Fővárosi Bíróság, a fellebbezés folytán rétestésztává vált pereskedés közben lezajlott az aktuális helyhatósági választás. Perfüggőség ide, elsőfokú ítélet oda, az újsütetű pártkatonák új szervezetet alapítva, a megkaparintott „FIDESZ hátszéllel” besétáltak az önkormányzatokba. Nem legitim szervezet, nem legitim tagjai felálltak a győzelmi emelvényre.

Nos, ahogy Shakespeare írta „valami bűzlik Dániában”, ha az első és másodfokú bíróság is kimondta a szervezetoszlatás törvénytelenségét.

A labda az OV térfelén van. Kósa Lajos: „a FIDESZ ma a törvényesség, a jogállam, és a szabálykövetés pártja. Az MSZP törvényen felülinek, a JOBBIK törvényen kívülinek gondolja magát, és egyikük sem tartja kötelezőnek a közösségi szabályokat”.

 Az Országos Választmány kilenctagú elnökségének hat tagja jogi végzettséggel bír. A jogállami döntést ők is ismerik. Bízzunk józan ítélőképességükben.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr592644640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakos.jozsef 2011.02.09. 15:37:10

Még több demokráciát!

Törvénytelen eszközökkel bánt el a párt a párttársaival. Ráborultak a Fideszre a még érvényben lévő jogszabályok. A még-en van a hangsúly.

A régi fideszes onnan ismerszik meg, hogy nem törődik bele, amikor törvénytelen eszközökkel átlépnek rajta. Még akkor sem, ha tulajdon gazdája tekinti semmisnek puszta létét. Mert az ellenzékiségre kárhoztatott évek alatt sem adták fel. Demokraták. Ragaszkodnak a demokratikus értékekhez…

2010 februárjában a Fidesz országos választmánya feloszlatta a nagyatádi városi szervezetet, és újat alapított. Az önkormányzati választásokat a régiek nélkül nyerték az új lista új arcai. Öt városi és egy megyei mandátumról beszélünk.

A régiek, a kisemmizettek nem hagyták a diktátumot annyiban, s azonnal keresetet indítottak a választmány döntése ellen. A hét elején a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében ki is fejtette: a régi fideszeseknek igazuk van. A Fidesznek kötelező a korábbi állapotokat visszaállítani. Azaz a korábbi alapszervezetet meghagyni az újat pedig feloszlatni. Szokták mondani, mi jár annak, akinek igaza van, de tételezzük fel, hogy ebben az esetben sikerül valós távlatokat nyitni, mondjuk évértékelés helyett.
Mert örülhetünk, Magyarország működik, azaz Magyarországon működik az igazságszolgáltatás. Csak a mérték a kérdés.

Mindenféle, hasonló esetekben korszakosan divattá vált, verbálisan és nonverbálisan megszokott hazaárulózás nélkül most próbáljuk meg lecsupaszítva nézni a helyzetet: egy teljesen illegitim Fidesz-csapat önkormányzati választásokat nyert ősszel. Öt nagyatádi képviselői széket jogtalanul birtokolnak, s a megyei közgyűlésben is egyet. Most vagy jöjjön a kiegyezés, hogy a régiek megkapják a koncot, és akkor tényleg tekintsünk el a demokratikus lózungoktól, vagy maradjunk az Ítélőtábla helyesen irányba terelő útjánál, és új választásokat írnak ki a törvénytelen hatalomhoz jutás miatt.

A kétharmadoson túlra is démonizát erőviszonyok között azért van idő, amikor fontos, államszerű működéshez szükséges dilemmák is képesek megfényesíteni a hétköznapokat, még Nagyatádról is. Mert biztosan nem az összehazudott vagyonbevallások, hanem az ilyen, bár kicsinek (lokálisan mindenképp) tűnő döntések mentén erősödik, vagy gyengül tovább még demokráciánk. A hangsúly a még-en van…

bakos.jozsef 2011.02.09. 15:42:31

@bakos.jozsef: "Sonline Blog" 2011.02.09. 15óra 42

víz-özön 2011.02.11. 11:38:10

@bakos.jozsef:
Globálisan egyetértve az írásoddal annyit jegyeznék meg, ismerve a település jelenlegi hatalom éhes diktátorát, a tőle megszokott módon elkövet mindent annak érdekében, hogy a jog szerinti előírást meghiúsítsa.
Van félni valója!!! Ha az OV. jogkövető, és kiírja a választásokat, és a nép is akceptálja a tenni valót, (ez lényeges eleme a stratégiának) akkor valószínű új polgármestere is lesz a falunak!

Azzal gondolom egyet érthetünk, a jelenlegi diktátorral dolgozni lehetetlen, vele nem lehet a múltat feltárni, de abban neki csak kívül állóként juthat szerep, sőt!!!!

Meg kell ismertetni a lakosságot a múlbéli holdudvar személyeivel, annak ciklikusan ismétlődő megbízásaival, a pályáztatások menetével, a kataszterek, és övezeti besorolások, beruházások, stb. okainak visszavezethető döntéseivel, ideértve a hanyag kezelésből, mulasztásból eredő döntéseket is!

Bizakodóként várom az OV bölcs döntését, és a változás tényét!!!!
süti beállítások módosítása