HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Közös ünneplésre invitálta január 21-én a helyi önkormányzat és művelődési központ, a település valamennyi lakóját. A péntek délutáni ünneplés apropója az 1989 óta ünnepelt Magyar Kultúra Napja, Kölcsey költeményének, a Himnusznak születésnapja.

Belépve az intézménybe meglepődve észleltem, hogy az ünnepség helyszínéül szolgáló iskola aulája zsúfolásig megtelt. A műsor a szerény lehetőségeket figyelembe véve jól szervezett, színvonalas és élvezetes volt. A korábbi évtizedekben internacionalista ünnepségeken szocializálódott polgár igazán magyarnak érezhette magát és az érdeklődő fiatalok magyarságtudata is növekedhetett. A műsor valamennyi résztvevője kitett magáért és elégedetten távozhattak a nézők.

 Csekély üröm volt örömömben, hogy az első kettő sor, még a kezdés előtti percekben is üresen tátongott, de kizárólag csak a baloldalon. Nem kampány, ill. pártgyűlésre gyülekeztünk  és VIP. felirat sem védte az üres sorokat, ezért bátortalanul ácsorogtam, s csak a rendező biztatására foglaltam helyet egyedüliként. Körülnézve észleltem, hogy azok is a jobb oldalra „húzódtak”, akik a korábbi alkalmakkor „megszokott helyeiken” ültek. Lehet, hogy csak képzelgés, de úgy gondolom, hogy a múlt évi „októberi Waterloo” nem ok arra, hogy távolmaradással fejezzék ki nemtetszésüket, az egykor még oly aktívan megjelenő város (és ország) vezetők.

A Himnusz minden magyar jelképe, amely összetart és erősít. A reformkor írója máig követendő példa minden magyar ember számára, függetlenül attól, melyik csoport égisze alatt dolgozik a szebb jövőért. Az összetartozás eszméjének megszilárdításához, nemzeti tudatunk erősítéséhez az is hozzátartozik, hogy faji, vallási, politikai hovatartozástól függetlenül a közéletet képviselői megtisztelik jelenlétükkel a közösségi ünnepeket, még ha az nem piros betűs is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr622613672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása