HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Sajnos nem, a lottóm nem jött be, csupán egy korábbi jegyzetem prognózisa, de az is csak részben, mert a „bárányok” ahogy az várható volt, hallgatnak.

November 29-i (Mutyi Pista prémiuma?) jegyzetemben közreadtam, hogy városanyáink, ill. városatyáink miként vélekedtek polgármesterük tevékenységéről. Bár a jutalmazási javaslatot alátámasztó indokolást a mai napig nem tárták a szavazópolgárok elé, de az indítványozott több mint 3 milliós „prémiumot” a képviselők (egy kivétellel) egyhangúan megszavazták.

Tekintettel arra, hogy választópolgárként kialakított véleményem a javadalmazást illetően homlok egyenest eltér a képviselőkétől, ezért részletes egyéni indokolásomat egy újabb jegyzetben (XII. 3-án A tények!) adtam közre. Mint azt már korábban írtam, az értékelő blog jegyzetet az elektronikus szolgáltató egyik napról a másikra törölte. Több mint valószínű, hogy a leírtak nem az internetes szolgáltató szemét bántották, de tény, hogy a törlést kérelmező indokolását a mai napig nem kaptam meg.

A polgármesteri jutalmazási előterjesztés szóbeli indokolása során elhangzott, hogy „régen kapott, nem is emlékszünk rá, van keret, ki tudjuk fizetni, más településen is adtak, a testület már nem emelheti a polgármester fizetését, stb.”.

Nos, mivel az élet a legnagyobb rendező, alig néhány héttel „Somogy leggazdagabb polgármesterének” jutalmazását követően, az önkormányzati törvény módosítását jóváhagyó parlamenti döntéssel (2017. január 1-el) korrigálták a polgármesterek fizetését.

Igaz, hogy a korábbiaktól eltérően a lakosságszámhoz igazítva kissé differenciáltabb, és ez által arányosabb lett a tiszteletdíj. Természetesen a méltányosabb díjazásból polgármesterünk sem maradt ki, s az új díjazás értelmében 33%-os „emelés” illeti meg. Ez azt jeleni, hogy január egytől 173.719 Ft-al kap többet az eddiginél.

Az érzékeltetés kedvéért megjegyzem, hogy a jelenlegi minimálbér 127.500 Ft.

A korrekció pikantériája, hogy a tényleges lakosságszámokat a bérrendező nem ”korrigálta” holott számos településnek már évek óta nincs annyi lakosa, amennyit a hivatalos statisztikákban szerepeltetnek.

Nagyatádon is jó, ha 9000 fő a tényleges lakosságszám, miközben 10.700 főt mutat a KSH.

Egy 13%-os emelés (73.200 Ft.) akkor is járna polgármesterünknek, de hát a statisztika a mérvadó, s ezért a 33% dukál.

Cegléden a jól informált polgármester „előrelátóbb” volt, mert az esetleges „szirénhangok” megelőzése érdekében indítványozta (s lássunk csudát, az érintettekkel elfogadtatta) a képviselői és bizottsági tiszteletdíjak 30%-os emelését. A mi polgármesterünk ilyet soha nem tenne, mert takarékos ember lévén, ügyel a város pénzére. Korábban még képviselői tiszteletdíj csökkentési indítványa is volt, amit aztán nagy bánatára nem fogadtak kitörő örömmel a döntéshozó érintettek. Miért ilyen rezignáltak képviselőink? Ki tudja a valódi okát? Vannak sejtelmeim, de nem festem az ördögöt a falra, mert a végén még megjelenik.

 A nagyatádi verebek egyre többen csiripelgetik miszerint városunk örökös polgármestere a „MI PISTÁNK” hatalmas dobásra készül. Az egykori apparatcsik, korábbi mentorának köszönhetően kellőképpen kicsiszolódva, annak korábbi produkcióját megirigyelve, politikai pályafutásának „koronázására” készül. A rossz nyelvek szerint fejébe vette, hogy nyugdíja előtt szenátor (parlamenti képviselő) lesz, ha addig él is. Még nem tudni milyen színekben, de a jelölt felhozatalt (és a háttér mutyikat) elnézve, még a „kormánypártiság” sem kizárt. Bár a realitások szerint „reménytelen” de a megyei vezércseréket elnézve (Donald Trump győzelméről nem is beszélve) a politikában semmi sem lehetetlen, ezért barátkozzunk (?) a gondolattal.

Mit keres polgármesterünk a parlamentben? Azt, amit az ott ülők! Sokat! Milyen jó hely lenne a közelgő nyugdíj felturbózásához. Vannak, akik nyugdíjasként is ott csápolnak, hát akkor a Mi PISTÁNK miért ne képviselhetné a lepukkant Somogy polgárait? Budapest nincs olyan messze, s ha a szükség úgy hozza, leendő szenátorunk bizonyára az Azori szigetekig is elmegy választóiért (a nem romákért is!). Mi lesz akkor Nagyatáddal? Semmi különös. Tovább csúszik a lejtőn, miközben szenátorunk zsákszámra hozza majd a pályázati milliárdokat. Valamelyik megválasztott helyettese meg majd elnavigálja a város süllyedő hajóját a mederfenékig, oszt jó napot. Az erre utaló jeleket, (Prológ, paktum, stb.) aki nem vak észlelheti.

A fenti alternatíva kissé sántít, de nem véletlenül, hiszen nem egyébről lenne szó, mint arról, hogy Rinyamente Cicerója a pozíciója megőrzése érdekében ismét paktumot kötne a regnáló hatalommal.

 A közelgő karácsonyra tekintettel nem szeretnék ünneprontó lenni, ezért megalapozott sejtéseimet ezúttal nem részletezem. Talán majd jövőre. Addig is mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt, és Boldog Újévet kívánok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr4012065033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása