HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

„Tudom, hogy van neki, na, mije van neki, (szöszi haja helyett!) tyúkszem van a ….”. Természetesen nem a fején (azon vaj van), hanem a lábán. Honnan tudom? Onnan, hogy a december 3-i (A tények) jegyzetemet letöltött több mint 600 olvasó közül egyedül Ő „reagáltatott”. A tényekkel (a makacs dolgokkal) senki nem szállt pro és kontra vitába, csak a MI PISTÁNK?!

Na persze azt senki se gondolja egy percig sem, hogy cáfolatokkal, bizonyítékokkal teli kommenttel tiltakozott volna bárki a tények ellen, hanem ELTÁVOLÍTÁSI KÉRELEMMEL. Nem új keletű, hiszen ellenérvek híján már korábban is ugyanígy történt.

Aki még el tudta olvasni az emlékezhet rá, hogy tavaly már közreadtam városvezetőnk kisded játékait, de néhány nap után az internetes szolgáltató lakatot tett a jegyzetemre. Magyarul zárolta, az az „olvashatatlanná” tette. Ezt követően még kétszer tűztem tollhegyre a témát, da a szolgáltató azokat is zárolta.

Észrevételezésemre akkor még korrekten reagált a szolgáltató, és megküldte részemre a zárolást kérelmező levelét. Mint azt már korábban is közreadtam, a polgármester megkérhette a kellő kapcsolati tőkével rendelkező mutyi partnerét (hulladékkezelő szolgáltatót), hogy ugyan már intézkedjen valami jogi úton, mert hát azt Ő az önkormányzati közmeghallgatáson „beígérte”. Na, ez volt az a levél melyben bizonyítékok, cáfolatok helyett szerecsenmosdatás gyanánt sűrű hablatolással próbálták polgármesterünket ma született báránynak (aki mindenben az előírások szerint járt el) feltüntetni. Az internetes szolgáltató valószínűleg (az akkor mellékelt bizonyítékokra tekintettel) valószínűleg nem szopta be a cumit, de azért blokkolta a jegyzeteket.

Az elmúlt héten ismét az történt, hogy a jegyzet megjelenését követően egy pársoros levélben értesített az elektronikus szolgáltató, hogy a blog jegyzetemre eltávolítási, cenzúrázási kérelem érkezett. Ekkor már hiába kerestem a szóban forgó bejegyzést, az nyomtalanul eltűnt. Egy pillanatra a diktatúra előszobájában éreztem magam, mert szájkosarat is beajánlott a szolgáltató. Érdeklődő és többszöri kérelmező levelemre kissé újszerű hangnemben válaszolt, mert adatvédelmi okokra, valamint levéltitokra hivatkozva megtagadta az eltávolítást kérelmező levél megküldését. A korábbi „gyakorlatra”, valamint az Alaptörvény vonatkozó (IX. cikkére) tekintettel kissé értetlenül állok a történtek előtt, de a média elleni fellépésekre tekintettel respektálnom kell a szolgáltató magatartását.

Bár az eltávolítási kérelem példányával, ez alkalommal nem rendelkezem, de azért nem nehéz kitalálni, hogy ki írhatta, írathatta az eltávolítási kérelmet. Polgármesterünk ahelyett, hogy hamut szórna a fejére és beismerné KGST-s ügyleteit, inkább egy kis olajat önt a tűzre

Azt, hogy a regnáló hatalom miként bánik a médiával, azt hiszem nem szükséges ecsetelnem, ezért továbbra is a helyi testületre hárulna a feladat, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Mivel erre korábban is volt elég idő és lehetőség, de a „csapat” mozdulatlan és néma maradt, ezért hát balgaság volna bármit is elvárni tőlük.

Erre utal előző jegyzetem tartalma és egy újabb adalék is, ami megerősíti álláspontomat

Nem sokkal a november 29-i „prémiumos” bejegyzésemet követően egy érdekes kiadványt sodort postaládámba a langyossá vált esti szellő. Az igencsak „megsárgult” (alapból is sárga) kiadvány keltezése 1989 augusztusa, ami ugye nem tegnap volt.

A „berepült” brosúra nem más, mint egy MSZMP választási tájékoztató. Az alkalmi kiadvány nem a választópolgároknak, hanem kizárólag a rendszerváltás küszöbén az MSZMP megreformálására készülődő elvtársaknak készült.

A tájékoztatóban az alapszervezetek által jelölt, ill. delegált kongresszusi küldöttekhez (az MSZMP Városi Bizottsága által) intézett kérdésekre adott válaszokat tárta olvasói elé.

Bár a reformokra, ill. a hatalomgyakorlásban való részvételre vonatkozó válaszok is figyelemre méltóak, de számomra nem az volt az érdekes. Hát akkor mi? Nem titkolom, a válaszadó kongresszusi küldöttek személye.

Rábukkantam egy „szomszéd vári” polgármesterre, egy korábbi helyi képviselőre, egy MÓR -ra („a mór megtette kötelességét, a mór mehet”) de ami a legérdekesebb, hogy 4 az-az négy kongresszusi küldött (polgármesterrel az élen) 26 évvel a rendszerváltás után ott ül a jelenlegi képviselő-testületben és bizottságokban. „Na és, akkor mi van”, mondhatnánk így Horn Gyulásan.

A polgármesteri jutalmazás előterjesztésének kompetenciáját a polgármester (a korábbi SZMSZ módosításával), a Pénzügyi Bizottság kezébe helyeztette, melynek nem véletlen elnöke és tagja két egykori MSZMP kongresszusi küldött és harcostársa (mára már „Gesztenyés” színekben).

A „személyzeti” bizottságot is küldött, ill. harcostársa vezeti, ezért hát nem igazán kell kutakodni, hogy vajon miért szavazták meg az indokolatlan polgármesteri jutalmat, s miért nem „érdeklődtek” a Bárdos projekt, a MÜV -ház rekonstrukció, a polgármesteri rezidencia építése, a hulladékos mutyik, stb. felöl egyetlen alkalommal sem.

A tegnapi kanászkürtben Honecker elvtárs alteregója puffogtatja értékteremő „paneljeit”, sokszor hallott, de máig meg nem valósult grandiózus terveit, de mutyijairól egy szót sem ejtett. A megyei lapnak fizet(tünk) a dicshimnuszért, s ha netán nem ízlése szerint írnának, hát majd azt is letiltatná, vagy tovább nem szponzorálná.

Az „elvarázsolt” nyugger szavazóbázis ugyan alaposan megcsappant az elmúlt évtizedek során, de még mindig elegendő a „zsebre tett” kormányzati képviselők asszisztálásával a kontrolálatlan hatalomgyakorlás ciklusról-ciklusra történő biztosításához. A „rózsaszín” Atád helyzet látszatának fenntartásához hivatalból jelentősen hozzájárul az Ormai TV, a nem létező Nagyatádi Hírlap, az elsorvadt közmeghallgatás, valamint a médiafronton tapasztalható „szájkosár” osztogatás. Az össznépi majréról már nem is szólva.Bár Nagyatád elvileg többet érdemel, de érzékelhető javulásra a közeljövőben számítani hiú ábránd.A LEJTŐNKÖN nincs megállás! Korábbi költségvetésünk majd 60%-al csökkent, de probléma egy szál se.

A demokrácia működik, s a többségnek így is jó. Akinek nem tetszik, az mehet az eltávozottak után.Bár papíron még tízezer feletti település vagyunk, s polgármesterünk várhatóan ennek megfelelően részesül majd újabb fizetés és díjemelésben, pedig valójában már kilencezer lakosa sincs a városnak. Aki nem hiszi, járjon utána!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr1312050071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása