HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Nem, nem,nem és nem!

Nincs semmi tévedés, csak ezúttal csupán a kényelmesebb megoldást választottam észrevételem, ill.véleményem közreadásához. Nem vagyok vájtfülű, de élvezettel "hallgattam", s ezért úgy gondolván másoknak is tetszhet, ezért megosztom.

A plagizálásnak még a gondolatát is szeretném elkerülni, ezért  arra kérem az alábbi  blues "hallgatóit", hogy a cikkben található helységnevet és képviselői személyneveket szíveskedjenek behelyettesíteni, ill. "hazai szólamra" cserélni!

Talán bevezetőnek ennyi is elég lesz. Jó hallgatást (pardon, olvasást) és elmélkedést!

Képviselő blues... avagy akinek inge, vegye magára!
Szép napot kedves siófoki képviselők! 

Üdvözlet a Hölgyeknek, Uraknak! 

Jól vagytok? Munka, rendben? Család, rendben? Minden oké?... Az szuper! 

Akkor ezt meg is beszéltük, szevasztok, minden jót!

Ja! Jut eszembe... Van itt egy kis apróság, egy egészen jelentéktelen dolog, tulajdonképp ezért is keresnélek, zavarnálak Benneteket...

Kedves Csorba Ottó, Hamvas Péter, Lapos Gábor, Mezőfi Józsefné, Nagy Sándorné, Orbánné Wald Marianna, Dr. Safar Ahmed, Szajcz Adrián, Szamosi Lóránt, Ujvári István,Völgyi lajos! (abc-ben a gyengébbek kedvéért, nem rangsor, vagy bármilyen sor!)

- Nem tudom, feltűnt-e Nektek, hogy mi folyik városunkban és a legnagyobb közösségi portálon?
- Észrevettétek-e, hogy zajlanak az események Siófokon, városotokban?
- Hallottátok-e, hogy a polgármesteretek éppen fel akar oszlatni Benneteket? Igen, mindenkit, nem csak az "ősellenség" Fidesz-frakciót, de azokat legfőképpen!
- Látjátok-e azt a néhány tucat "véleményformálót", hőbörgőt, félreinformálót a közösségi oldalakon, a polgármester oldalán?
- Hallottátok-e, hogy miket terjeszt a polgármesteretek már az országos médiában is?
- Olvastátok, hallottátok, mesélték-e Nektek, miféle személyeskedés, gyalázkodás folyik ugyanezen helyeken? Rólatok, Veletek kapcsolatban, és rengeteg siófoki polgárral kapcsolatban? A polgármester szájából, a félrevezetett, kiabáló nép szájából és a mocskolódó polgármesteri trollok billentyűzetéből...?

Két válasz lehetséges.
Nem hallottatok, nem értesültetek ezekről.

Akkor írásom itt be is fejeződne, mert minden további mondat csak szócséplés lenne. Akkor, ebben az esetben nem szóltam. Nem szólok, mert a többi fennt említett dologgal együtt ezt sem olvassátok. Akkor fogalmatok sincs semmiről. De akkor úgy gondolom, nem csak a képviselői címre, de a siófoki polgár címre is totálisan alkalmatlanok vagytok! Valószínűleg ebben az esetben ezt nem csak én gondolom így.

Tudtok, hallottatok róla, olvastatok róla.

Akkor egy nagyon fontos kérdést tennék fel és úgy hiszem, nem csak a magam nevében, de minden siófoki nevében is.

Tényleg ennyi lenne a véleményetek a város "közügyeiről", a város jelenlegi állapotáról, a polgármesteretek jelenlegi nyilatkozatairól...?
Az 'ennyi' alatt természetesen mindazt értem, amit az egyszerű polgár Tőletek láthatott, hallhatott az elmúlt napokban. Kerestem, kutattam a nyilatkozataitok után, a személyes véleményeitek után. Médiában, közösségi felületeken, hozzászólásokban, kommentárokban. Mit tapasztaltam, mint egyszerű városlakó?

Semmit. Nulla véleményt. Zéró megnyilvánulást.
És itt nem a papírízű közleményesdit értem, - bár abból sem volt sok. A Ti saját véleményeteket, a Ti saját, képviselői véleményeteket, gondolataitokat! Hiszen a többségeteket személyesen ismerjük, együtt élünk egy városban! Hiszen választóitok többségét, de akár az általatok képviselt városrész lakóinak nagy részét Ti magatok is jól ismeritek. Akár gyerekkorotok óta. Egy városban élünk... És nem, az otthoni, szűk családi, szűk baráti körben megbeszélt vélemények, észrevételek nem számítanak.

Ti képviselők vagytok, megválasztottak vagytok, közszereplők vagytok!

Szóval? Nincs talán nyilvános véleményetek? Az mégis hogy lehet? Akkor hogy lehettek képviselők, felelős testületi tagok? Szavaztok, döntötök, tárgyaltok, de véleményetek az nincs? Vagy nem tartozik ránk? Az nem lehet... Benne van a nevetekben: képviseltek. Képviselitek a rátok szavazókat, a körzetetekben, a városotokban lakókat. A siófokiak nagy többsége, a normális, átlagos polgárok döbbenten nézik, olvassák, hallgatják a polgármester ámokfutását, a közösségi oldalon történő gyalázkodást, személyeskedést. Az árokásást, a "mindenki ellenem van, aki nem ért egyet velem" -kiabálást, a "mindenki mocskos fideszes, talpnyaló, bérenc, akinek más a véleménye" - mantrát.

Napok teltek el, és Ti nem érzitek úgy, hogy esetleg meg kellene szólalnotok a várost fogalkoztató témákban. Erre nincs - nem lehet! - semmilyen magyarázat. Ha egyetértetek a polgármesterrel, akkor álljatok mellé! Ha nem értetek egyet vele, mondjátok el Ti hogy látjátok a dolgokat! De ez a hallgatás, lapítás... semmi jóra nem fog vezetni.

Talán nem tudtok semmilyen médiának nyilatkozni? Keressetek, tele a világ felülettel! Talán nem facebook-oztok? Könyörgöm! 2016, lassan 17 van, a 21. században vagyunk! Itt ez a remek közösségi oldal - ahol nem mellesleg pont az egész cirkusz is zajlik - tessék használni! Nincs kifogás. Nem lehet kifogás. Képviseljetek már végre valamit!

Talán féltek? Féltek a mocskolódó FB kommentektől? Ne aggódjatok, azt már rengeteg városlakó megtapasztalta. És elárulom: nem fáj! Féltek, hogy kiteregetik a "szennyeseteket"? Miért, van Nektek olyan? Van bármi félnivalótok? Aki demokrata, az nem fél. Ne féljetek hát!

Ez nem kérés, ez a minimum elvárás Felétek minden választópolgártól! Ha arra nem vagytok képesek, hogy tájékoztassátok a város polgárait, mégis mit várhatunk Tőletek? Ebbe gondoljatok bele. Mert lassan a siófokiak is bele fognak gondolni...

Kedves képviselők, kedves

Csorba Ottó, Hamvas Péter, Lapos Gábor, Mezőfi Józsefné, Nagy Sándorné, Orbánné Wald Marianna, Dr. Safar Ahmed, Szajcz Adrián, Szamosi Lóránt, Ujvári István,Völgyi lajos!
Addig képviseljetek bennünket, polgárokat, amíg még kíváncsi Rátok egyáltalán valaki! Mert ha folytatódik ez a nagy csend Részetekről, nos akkor egyetlen igazság, egyetlen vélemény marad. Csak az lesz a meghatározó, amit a polgármester és a jól ismert - bár álnevek mögé bújó - holdudvar akar elhitetni, csak az marad amit ők akarnak elterjeszteni. Minden más megy a levesbe, minden más vélemény el lesz nyomva, Veletek együtt! Csak idő kérdése.

Szóval, ha ezt nem teszitek meg még időben, akkor bizony még a jelenleg többségben lévő  normális siófoki polgár is azt fogja kívánni,

Oszoljatok, és jöjjenek olyanok, akikre lehet számítani! 

Vagy szerepeljetek, hiszen közszereplők vagytok!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr812030119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása