HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A sajtóból már értesülhettünk Siófok, Debrecen, stb. őszi polgármester jelöltjeiről, s trendi a kormánypárti egyes jelölés. Bár városunkban „fecseg a felszín, hallgat a mély”, de néhány apró jel arra utal, hogy a következő ciklusban is egyedül a MI PISTÁNK készül viselni a kalapot, illetve a bürgermeisteri szalagot.

„Semjén nyomdokában? „tépelődök a facebookon jól mutató, s nem kis közérdeklődésre számot tartható fotón, de aztán megvilágosodik, hogy szó nincs róla, csupán egy kis gyakorlás az „őszi bevonulás”-ra .

Arra, hogy mi lehetne az árulkodó kép valódi mottója, ill. a tényleges szándékra csak a jövőben derülhet fény.

A helyi képviselő-testület polgári frakciójának ciklusbeli teljesítménye alapján nem lehetnek kétségeink, hogy a korábbi ígéret miszerint „zárjuk le a nagyatádiaknak egyre több kárt okozó Ormai-korszakot” ismételten elmarad. Potenciális jelölt hiányában egyedül felállva a rajtvonalra, magányosan startolhat, s kocoghat be (ha nem is fehér lovon) a célba az immáron „kormánypárti” jelölt.

Probléma egy szál se, ha a többség így óhajtja, hát legyen meg a „nép” akarata.

A korábbi, és folytatásra beígért témánál maradva, térjünk akkor vissza a beszámolóra, melynek címe Nagyatád Város Önkormányzata és gazdasági programjának végrehajtása.

A beszámoló alapjában véve az elmúlt két évtized legjobbika, s a városházi apparátus keze munkáját dicséri. A bő és minden részletre kitérő beszámoló a legfinnyásabb igényeket is kielégíti, már ha veszi a fáradtságot az érdeklődő és végigolvassa a 64 oldalt. Az egy kissé meglepett, hogy a városatyák részéről egyetlen kérdés sem merült fel a közmeghallgatáson, de ha igaz, a polgármester a képviselőket időben tájékoztatta a részletekről, s bizonyára alaposan kitárgyalták, a témát kimerítve megvitatták a ciklus történéseit, ami után nem maradhatott nyitott kérdés. A pontosság kedvéért helyesbítenem kell, mert egy kérdés elhangzott a polgármester klubtársa részéről. Az iránt érdeklődött (mint a Nagyatádért Egyesület elnöke), hogy a beszámoló civil egyesületek listájáról miért hiányzik a gesztenyés csapat neve. Kardinális kérdés, de az igazán meglepő a polgármesteri válasz volt, amit ezúttal nem teszek közzé.

Ami a tökéletes beszámoló ellenére némi hiányérzetet keltett bennem, az nem más volt, mint a korábbi években is hiányolt őszinte önkritika ismételt mellőzése. Az egyetlen sajnálkozó megjegyzés az előterjesztő részéről inkább a polgári frakciónak szólt miszerint; „sajnálatos, hogy az eredményes szakmai munkát végző vezetőnek át kellett adnia a vezetői munkát más településről pályázó szakembernek”. Így igaz és valóban sajnálatos, de csak egy ilyen eset volt? A kormánypárti kapcsolati tőkéből csak ennyire futotta, az érdekérvényesítésből csak ennyire tellett?

Az előterjesztő szerint bármennyire is helyesnek és célszerűnek bizonyultak DÖNTÉSEIK(?), pontosabban döntései(!), azért a fenti bakin kívül megesetteket is illenék beismerni.

Ott van mindjárt a gyalázatos hulladékkezelési szerződés, melynek a felháborodások nyomán ígért (”általunk folyamatosan képviselt álláspont érvényesüljön”), lakossági szempontokat érvényesítő módosítása elmaradt. Átalakult szolgáltató cég(ek), új törvényi feltételek, más érdekek, stb. rizsa dögivel, de az eredeti pályázatban beígért, majd megszüntetett 50%-os kedvezmény, az 1-2 fős háztartásoknak az 50 l-es kuka használata, stb. a „kibontakozás iránya, az alagút vége” ellenére nem jött vissza. Az előterjesztő lojális „együttműködését” viszont a szolgáltató nem csekély mértékű (értékű) szívességgel ellensúlyozta, melyre a városatyák a mai napig nem kérdeztek rá; hogy is volt ez polgármester úr?

A testület ingerküszöbét el nem érő Bárdos projekt kötbérperének „summasztásos” szüneteltetése, a művelődési ház felújításának célszerű kivitelező választásai, valamint a városi vízi közmű koncessziós díjainak évenkénti „eltapsolása” is a racionális és hosszú távon is helyes döntések közé sorolhatók?

Oktatási, Kulturális és Sportbizottsági elnök Úr!

Hol tart a felújított művelődési ház tartalommal és eszközökkel történő feltöltése? Itt az iskolai nyári szünet, és az épület kong az ürességtől. Hány millió többletköltséget eredményezett a beruházás elhúzódása, hány milliót igényel a „tartalommal” (internet szoba, rex vagy biliárd aszta, pingpongasztal, csocsó, stb.) való feltöltés, és milyen forrásból lehetséges a megvalósítás?

Miként fordulhatott elő, hogy miközben a pályázatnyertes konzorcium által felvállalt művelődési ház felújítás nem történt meg, addig a szintén felvállalt polgármesteri rezidencia elkészült?

Honnan lesz biztosítva a (választásokra tekintettel) beígért műfüves focipálya önrésze? Hol van a helyi klubnak több milliója, mikor évtizedek óta a város tartja lélegeztető gépen? Ha „biztos” pályázatból, akkor miért ilyen szerények? Kozármisleny és a többiek mertek nagyot álmodni? Ha valóban 150 körüli az utánpótlás létszám, akkor nem öregbítené a város hírnevét, egy mondjuk Szakály Péter futball akadémia?

 

Folytathatnám a kérdések sorát a pénzügyi bizottság elnökével, a külsős alpolgármesterrel, és a passzív képviselőkkel, de megtartom kérdéseimet az őszi választások esetleges élő fórumaira, mert választ jelen helyzetben nem remélhetünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr586301251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása