HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

2011. november 25-i blogomban már közreadtam észrevételeimet a kimúlás jeleit mutató fórumról, s bár előző jegyzetemben hírt adtam a bekövetkezett végről, azért néhány megjegyzés erejéig visszatérnék a témához.

A jelzett okok miatt kurtára sikeredett ülés kapcsán nem ejtettem szót a választópolgárok által testületbe választott képviselőkről. Az elmúlt 24 év legfegyelmezetlenebb testülete a jelenlegi, hiszen egyetlen ciklusban sem fordult elő, hogy a testület több tagjának távolmaradása miatt az ülés elmarad. Ebben a ciklusban ilyen is volt, de olyan sem fordult elő, hogy a képviselők 36%-a hiányozzon az éves munkaprogramban fél évvel korábban kitűzött közmeghallgatásról.

Fontos emberek, nagyon fontos elfoglaltságok tömkelegével, de lehet e fontosabb feladata egy választott képviselőnek, mint önként vállalt megbízatásának teljesítése? Igen, lehet, a főállású hivatása, de akkor ne vállaljon a munkája mellett erejét és idejét meghaladó közéleti szerepeket és tisztségeket. Aki sokat markol, keveset fog.

Az évenként egyszeri szavazópolgári meghallgatás negligálása több mint tiszteletlenség, pláne a „vezetők” részéről.

A legutóbbi választás bődületes kudarca miatt esetlegesen „ restelkedő” ellenzéki „öreg” képviselő távol maradása, még elnézhető. A más önkormányzati megbízatással (?) elfoglalt nem képviselő alpolgármester hiányzása, még megbocsátható. Az viszont már elnézhetetlen, hogy a kormánypárti frakció vezetője holmi választmányi ülésre hivatkozva a közmeghallgatás után érkezik az ülésre, a fő állású jól fizetett alpolgármester, mint a „FIDESZ megyei választmányának alelnöke” pedig meg sem jelenik. Bár az ülés elején a polgármester mindkét képviselő távollétét bejelentette, de ez ne menti fel őket kötelezettségük elmulasztása alól.

Mint már említettem, az ülés időpontja fél éve ismert volt számukra, s ha életbevágóan fontos esemény miatt kell távol maradnia több képviselőnek, akkor azt az ülést későbbi időpontra, netán más napra is lehet halasztani. Miután éveken át voltam országos választmányi tag, tisztában vagyok a tisztség súlyával, fontosságával, ezért bátorkodom állítani, hogy a helyi kötelezettség előbbre való. Ami pedig az alpolgármester távolmaradási indokát illeti (ha igaz a szóbeszéd, hogy vizsgáztatott!)az teljes mértékben elfogadhatatlan. A kérdéses időpontban ugyan is az adott szakterületen sehol nem volt már vizsga (azokat délelőtt tartják), s az esetleges elhúzódó feladat sem támaszthat akadályt, mert a vizsgabiztos úr már személyes megjelenés nélkül is vizsgáztathatott korábban több helyszínen is. A vizsgák időpontja is előre ismerhető, s a többi elfoglaltsággal egyeztethető! Lehet tiltakozni, háborogni, az esetnek utána jártam, tudom, mit beszélek (pardon, írok).

A polgármesteri székbe készülő főállású alpolgármester ne a mellékállásait helyezze előtérbe, mert az polgármesterként még visszatetszőbb lehet!

Ezek után, ha már az alpolgármesternél tartok, nézzük a közmeghallgatáson neki szánt, de a jelzett okok miatt elmaradt kérdéseket.

A felvetések a turizmussal, vállalkozásokkal, foglalkozó főállású alpolgármesternek szólnak, de jelenleg már költőiek a kérdések, mert a történtek után nem várható válasz (ha csak a kampányra tekintettel egy kommentben nem reagál a megszólított!). Na, az lenne a meglepő, s esetlegesen vitaindító!

15. oldal 1.3. pont: A Fontana Hotel újabb üzemeltető váltására, a Viktória Panzió elhúzódó fejlesztési beruházására, a Semiramis Panzió új üzemeltetőjére tekintettel is a beszámoló vonatkozó fejezete túlságosan kurtára sikeredett. Miután egy szó sincs a beszámolóban, a terület felelőseként, s mint a megyei fejlesztések újsütetű képviselője hogyan értékeli, miként látja a korábban létrehozott helyi TDM, s annak tükrében a fenti idegenforgalmi vállalkozások helyzetét?

A tárgyalt időszakban az idegenforgalmi adóbevétel 12445 átlagos vendégéjszakával 3,7 millió Ft. volt. Az idegenforgalmi adó 300-ról 400 Ft-ra emelését követően mennyi volt a vendégéjszaka és adóbevétel, ill. a növekedés?

A Magyar Turizmus Zrt. értékelése szerint a helyi Tourinform Iroda kiváló teljesítményt ért el. A teljesítmény miben mutatkozik, milyen mérhető idegenforgalmi hozadékban nyilvánul meg?

Mi az oka az SZMSZ szerint is városi ünnep (Május 1-i majális) képviselők részéről történő negligálásának, s a nemzeti összetartozásra hivatkozva tartandó, mindenkit érintő Trianon tragédia szegregált ünneplésének? Mint ünnepi szónokot nem zavarja a meghívón szereplő nemzeti lobogónkra tűzött Román trikolóros pajzs? Ez jelképezi a ciklus elején meghirdetett összefogást és új stílust?

Miért szavazta le frakciótársa előző ülésen tett indítványát a Bárdos projekt 300 milliós kötbérének tárgyalásáról?

Mit tud a rétestésztaként húzódó kötbérper állásáról?

Az elmaradt válaszokról vannak sejtéseim, de a tényleges álláspont már örök rejtély marad, ha csak az őszi kampány során szóba nem kerülnek.

A többi majdnem kérdezettre, ill. kérdésekre a legközelebbi jegyzeteimben térek ki.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr36276790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása