HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Jegyzetem címszava nem a Dél-Amerikából származó trópusi cserjére, s nem is egy félénk, túlérzékeny polgártársunkra, hanem lakóhelyünk új színfoltjára a Nagyatádhoz méltó MIMÓZA szigetre utal.

A hónap elején egy új bűbájos „intézménnyel” gyarapodott városunk, mivel a korábbi biztosító üresen tátongó helyiségében megnyílt a teás – forró csokis - kávézó - ajándékbolt.

Megalkotója, az utca túloldaláról átköltözött egykori Otthon és Harmónia ajándékbolt tulajdonosa, aki egy merész húzással régóta dédelgetett álmát váltotta valóra. Merész, mert a rolót százával, ezrével lehúzó vállalkozások korában volt bátorsága az előre meneküléshez, s szolgáltatási körének bővítésével igyekszik talpon maradni. Az egyébként sikeres üzletasszony azon polgárok egyike, aki hiszi, hogy Magyarország valóban jobban teljesít, s az érzékelhető válság ellenére van igény a többre, szebbre, jobbra.

A „belakás” stádiumában lévő ízlésesen berendezett üzlet enteriőrje babaházra hajazó, kellemes meghitt környezetet biztosít a lakberendezési termékek, ajándéktárgyak iránt érdeklődő vásárlóknak, esetleg duruzsolni, netán turbékolni vágyó pároknak egyaránt.

Az igen csak színes és bőséges minőségi ajándék paletta a „gagyit” egyre inkább mellőzve, az igényes kézműves portékákat helyezi előtérbe.

A csokitéria mellett Gyuláról érkezett fantasztikusan finom desszerteket kínál a bolt a Cadeau Bonbon Manufaktúra termékeiből. A magas minőségű bonbon paletta klasszikus francia, belga, olasz iskola remekeiből áll, s a gyártás során nem feledkeznek meg a békebeli magyar receptek használatáról sem. Ír kávé, mohító, mandulaszem, Bailys trüffel, whisky gyémánt, cabernet sagvinon, és sok egyéb finomság csábítja nassolásra a vendéget.

A vásárlók az egyedi és különleges kézműves bonbonok kóstolgatása közben bebocsátást nyernek az ízek paradicsomába. A különböző ízesítésű forró csokoládék közül is mindenki talál ízlésének megfelelőt.

Aki a teák csodás ízeit kultiválja, a különböző hibiszkusz, török alma, Bellini, kandallótűz, édenkert, tél varázsa, vadcseresznye, vörös áfonya, fekete, zöld, és rooibos teakínálat kielégíti a válogatósabb vevők igényét is.

Mivel nem cukrászda ezért habos-krémes süteményre senki ne számítson, de a teához, kávéhoz, forró csokihoz passzoló linzer, isler, párizsi csúcs, angol puncs, stb. sütemény kínálat is kielégítő.

Baristával ugyan még nem rendelkeznek, de a készletválasztékot jól ismerve minőségi és extra ajánlatokkal és azoknak megfelelő kiváló italokkal szolgálnak a betérőknek.

Indonéz Kopi Luwak vagy thai Black Ivory ugyan még nem található a kávékínálatban, s a közeljövőben nem is várható, de a kávékülönlegességeket és a luxust kedvelők sem csalódhatnak, mert válogathatnak a brazíliai, columbiai Coffea robusta és arabica keverékekből, különböző aromákkal és illatokkal, tejjel, cukorral, vagy mézzel.

Nincs ugyan burzsuj-kávé, de van Blu Montain, Cappuccino, vagy presszó kávé, Nescafe classic a hagyományost kedvelőknek.

 

Dohányozni, duhajkodni itt sem lehet, mert ez egy igazán nőcis bolt, de kávé, tea, forró csoki kortyolgatása, vagy csak süti, bonbon majszolgatása mellett kellemes környezetben elcsevegni azt igen.

Mivel a pudingpróbát többször is megejtettem, ezért nyugodt szívvel (ez itt a reklám helye!) ajánlom a lehetőséget mindenki figyelmébe.

Ui:

 A mai bejegyzésem keltezésére tekintettel blogom minden hölgy olvasójának kívánok BOLDOG NŐNAPOT!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr735850045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása