HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Olvasói, mi több rendszeres kommentelői felkérést találtam elektronikus leveleim között, s mivel egyébként is szándékomban állt közreadni a fórumon észlelteket, ezért az alábbiakban osztom meg véleményemet a helyszíni eszmecserékről lemaradt blogolvasóimmal.

A fenti címmel hirdette meg rendezvényét a kialakított új 2. számú választókörzet kormánypárti képviselő jelöltje. A megjelölt időpontban szépszámú hallgatóság töltötte meg a helyi sportcsarnokot, s türelmesen várakozott a késlekedve érkező választókerületi elnökre és vendégére a jelenlegi honvédelmi miniszterre.

A megjelent több száz fős vendégseregre tekintve feltűnő volt számomra, hogy csak mutatóba akadt a fiatalok körében manapság oly trendi tar fej, s feltűnően többségben voltak az ősz buksik, melyek köztudottan a nyuggerek ismertető jeleként szolgálnak. Igaz, hogy a rendszerváltoztatási kísérlet óta már több mint két évtized eltelt, de az akkori korhatárra tekintettel a kezdő csapat bármilyen nehéz és küzdelmes időszakot is tudhat maga mögött, ennyire azért nem öregedhetett meg. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy a fórumszervező valójában a „szövetség” KDNP-s tagja volt, a jelenség már érthető.

A másik szembetűnő jelenség a sok-sok ismeretlen arc volt, de mivel a választókerület időközben kiszélesedett, így természetes a sok „idegen” megjelenése Kadarkúttól Csurgóig, Barcstól Csokonyán és Görgetegen át Nagyatádig. Az viszont már kevésbé természetes, hogy száz hallgatóból kilencven vidéki volt, s többen voltak a most alakult új szervezettel csatlakozó Ötvöskónyiból, mint városunkból. Az ötvösiek ráadásul a szűkös eklézsia ellenére gavallérosan megvendégelték a fórum minden résztvevőjét. A sokféle pogácsából, vörös és fehérborból jutott mindenkinek. Kivéve a korábban általunk FIDESZ színben parlamentbe bejuttatott jelenlegi KDNP-s képviselőnknek, de csak azért, mert jelenlétével nem tisztelte meg a fórumot.

Hiányoltam továbbá a rendezvényről a többi párt által már megnevezett képviselő jelölteket, mivel bárki is lesz a befutó, a fórum valamennyi résztvevőjének képviselője lesz. Vagy tévedek? Mindenki csak a saját szimpatizánsait képviseli a parlamentben, a többieké se nem somogyiak, se nem magyarok?

Az első szabad választáskor (anno 1990-ben) a körzet választási fórumára az egyik jelölt (Lipták Béla professzor) kampánymenedzsere, aki akkor még a „Zöldeknél” focizott (ma Kaposvár polgármestere!) valamennyi induló jelöltet (11 fő) meghívta barcsi fórumára. Az más kérdés, hogy hányan jelentünk meg, de a gesztus és az összetartozás, az együttes tenni akarás még nem csak frázis volt. Bármennyire is furcsán hangzik, még szót is kaptak a megjelent„konkurensek”, pedig a házigazda jelen lévő mentora nem kisebb személyiség, mint az 56-os forradalom egyik nagyágyúja Király Béla professzor volt. Bárki bármit kérdezhetett és kifejthette véleményét is a felvetett kérdésekben. Ja, hogy az óta sok víz folyt le a Rinyán!

 A bevezetőben képviselő-alpolgármesterünk a kormánypárt megyei választmányának alelnökeként köszöntötte a meghirdetett illusztris vendégeket. Annak a grémiumnak új alelnökeként, melynek akkori elnöke a ciklust megelőzően az okirat-hamisítást nem, de a legelemibb szabályokat mellőzve törvénytelen eszközökkel „takaríttatta” el a KDNP útjából a FIDESZ helyi szervezetét, s melyhez az újsütetű alelnök tevékenyen asszisztált.

Akár hogy is történt, a friss tisztségének „belépője” új korszakot sejtet, mert eddigi magatartásától meglepően szokatlanul eltérően jókora tockost (vagy inkább sallert?) osztott ki a fórumon megjelent polgármesterünknek. A testületi-üléseken tanúsított eddigi látványos elvtelen lojalitásáról ezúttal megfeledkezve, a vendégek többszöri köszöntése mellett elfelejtett „megemlékezni” az első sorban ülő, a fórumnak házigazdaként helyet biztosító polgármesterünkről. Annak eldöntését, hogy e baki szándékosság vagy a protokoll ismeretek hiányának műve, a tisztelt olvasóra bízom.

Régóta új képviselő jelöltünk miután üdvözölte vendégeként megjelent miniszter barátját, majd kétszer is köszöntötte az újonnan alakult Ötvöskónyi szervezet megjelent tagjait, a korábbi közös fellépések ellenére Ő is elfelejtett említést tenni a jelenlévő „vendéglátó” Nagyatád város polgármesteréről.

Ezután felsorolta mi minden jóban részesítette kormányunk az elmúlt ciklus során a kétharmados többséget biztosító szavazókat, s kitért arra is mi minden jót tett Nagyatádért.

Szó se róla, városunk vezetője már rég a csődbiztos lenne, s kórházunk is bezárhatott volna, ha nem oldja meg a korábbi országvezetés és polgármesterünk által felhalmozott problémáinkat a jelenlegi kormány. Indokolt volt a rezsicsökkentést elismerően helyeslő választópolgárok támogató felszólalása is, hiszen a korábbi tucatnyi díjemelés után végre némi költségcsökkentésben is részesülhetett a multik és oligarchák által sanyargatott lakosság.  A somogyi képviselők teljesítményéről, valamint a helyi kilátásokról nem esett szó, de bizonyára nem véletlenül.

Országos „hadvezérünk” statisztikai táblázatokkal prezentálta a ciklus sikeres kormányzati tevékenységét s annak összességében pozitív eredményeit, de ellenvetésekre, kritikai észrevételekre nem került sor.  A tücsök és a hangya példabeszéd keretében ismételten szóba kerültek az önkormányzatunk és kórházunk megmentésére biztosított kormányzati mentőövek (adósság konszolidációk, kórház állami kézbe vétele, pénzügyi megsegítése, bértámogatása, fejlesztése, stb.), de nem került szóba az adósságokat előidéző és felhalmozó „tücskök” elszámoltatása, felelősségre vonása. Hallhattunk tájékoztatót a HM (Honvédelmi Minisztérium) állományában észlelt és feltárt kisded „hűtlen kezelési” játékokról, de nem esett szó a kisiklott tábornokok perének további sorsáról.

Miniszterünk a meghívója erényeinek magasztalását követően felszólította a jelenlévőket, hogy „aki nem óhajtja a rezsicsökkentést, az szavazzon a baloldal jelöltjére, aki pedig támogatja a további rezsicsökkentést, az fizessen Szászfalvi Lászlónak”. A Freudi elszólást észlelve a szónok rögtön helyesbített, ezért nem derült ki, miért, mi célból, és hova fizessenek az egyébként jól kereső képviselő-képviselő jelöltnek.

Mint korábban már sokszor,ezúttal is eszembe jut polgármesterünk hasonló „elszólása” mikor a szépkorúak fórumán büszkén tájékoztatta a megjelent nyugdíjasokat miszerint; „Önökre gondoltunk mikor a temető felújításáról, fejlesztéséről döntöttünk”. Ez még a Somogyértes korszakában történt, de az óta sem fejtette ki mit is értett szavazóbázisához idézett dicshimnusza alatt.

A rendezvényt a Megarox Társulat hangulatos, hazafias érzelmeket pengető énekműsora zárta, de a korátlagra tekintettel a kiérdemelt tapstól eltekintve, igyekezetük ellenére sem igazán tudta emelkedettebb hangulatba, mi több, tűzbe hozni a nagyérdeműt. Ez természetesen nem rajtuk múlt, mert pillanatnyilag úgy néz ki, hogy a hurrá hangulathoz a „jobban teljesít” nem elég mert, ahogy Váci Mihály is mondta; TÖBB KELL!

 Ui: A fórum előtt és után a jelölt támogatása mellett, lehetett csatlakozni a Magyar Csapat-hoz. Aki nem volt jelen, remélhetően még annak is lesz alkalma csatlakoznia a piacon, közterületen, s az elkövetkező fórumokon, melyekből várhatóan több is lesz. Az egyéb csapatválasztékot nem ismerem, de remélhetően mindegyik Magyar lesz. A ciklusértékelők folytatódnak, ezért a szélesebb tájékozódás érdekében ajánlom minden választó figyelmébe.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr925804120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2014.02.08. 20:14:03

A helyszini tudósitás,az ott szerzett közvetlen tapasztalatok,és azok bemutatása sok mindent elárul a rezsi-rizsa fórumról.
Ezen fórumok elsősorban a saját "nyájnak" szólnak,"similis simili gaudet"-mondja a latin
bölcsesség,vagyis hasonló a hasonlónak örül.
Nem mondom,a zsebbevágó rezsicsökkentéssel való kampányolás jó fogás,csak eléggé álságos,ha valaki belegondol abba,hogy akinek havi 1OO-15O.OOO Ft a rezsije,az is ugyanakkora %-os csökkentésben részesül,mint akinek csak 15-2O.OOO Ft.Ez ugyanolyan ,mint a 16%-os egysávos szja,aki havi 1-2 millió Ft-ot kap,és aki csak mondjuk 6O ezret,ugyanakkora kulccsal adózik.Ugye milyen igazságos?
No de a politikában ne keressük sohasem az igazságot,mivel maga a biróság sem találja legtöbb esetben,ha pedig beletrafál/lásd a nagyatádi FIDESZ pert/akkor a 2/3-ad os "jogállam" magasról tesz a birósági itéletre.
Ugy érzékelem a beszámolóból,hogy az esemény "fénypontja",igazi értéke az ötvöskónyiak pogácsás-boros vendéglátása,ha másért nem,ezért megérte elmenni.
Az,hogy kevés tarfejüt látott a blogiró, és az ősz,kopaszodó hallgatóság nagyrésze töltötte meg a csarnokot,nem ujdonság.A közép,illetve attól idősebb korosztály felnött fejjel saját bőrén tapasztalhatta az elmult 23 évet,a hazugságok özönét,a képmutató,csaló milliárdosok dáridóját,nem tudom,hogy mit várt?-tán nosztalgiázott?-Erre a bábszinházi előadásra,meseestre a fiatalok már nem kiváncsiak,szerintem a Jobbik rendezvényére várnak,és igazuk is van.Az elmult 23 év levitézlett politikai garnituráját a politikai süllyesztőbe kell tenni,bár a jelenlegi hatalomnak áll a zászló ismét.
Szegény Ormai,majdnem megsajnáltam,hogy nem ő volt a középpontban,bizonyára a mellőzöttsége miatt frusztrálttá vált,és mérgét,minden dühét majd a testületi ülésen a mamelukokon fogja kiadni,ahol viszont ő az Ur,már évtizedek óta.Illendőségből megjelent a rendezvényen,lássak a fideszes "szövetségesei",akiket valószinü szivből utál,de a mostani széljárás szerint elviselnie kell a pol.korrektség jegyében,nem utolsósorban a továbbélése végett,hiszen jól tudja,hogy ezen másik oldalon nincs számbevehető és esélyes ellenlábasa,nyugodtan készülhet az őszi helyhatósági választásra.
A FIDESZ megyei választmányának ujdonsült alelnöke,a vendéglátó szerepében tetszelgő,bizony politikai-szellemi,nemkülönben emberi kvalitásokban nem nagyon bővelkedő,de annál nagyobb arccal biró helyi potentát a hatalom birtokosainak nagyon jó,hiszen pincsikutya módjára a széke,poziciója érdekében mindent megcsinál a kenyéradó gazdái kivánsága szerint,csak a megszerzett szék,trafik és annak előnyei érdeklik.Felkészültsége erre predesztinálja,Nagyatád dicsőségére.Hogy Ormai azon az estén még köszöntve sem lett,másod-harmadranguként kezeltetett a szervezők által,nem baj,majd a február 22-i un.polgári bálon elégtételt kaphat mind a lakájok,mind pedig az álárulók részéről.
Semmi uj nincs a nap alatt,ezt tudjuk,de azt is,hogy a ma hősei a holnap árulói.Az országos ,de a helyi politikai "elit" magatartása,közéleti regnálása ezt ékesen bizonyitotta,csak azok nem látják ,akik ezt vagy gyávaságból,vagy pedig más emberi gyengeségből/tán személyes érdekből/ nem is akarják sem felfogni,sem ellene cselekedni.
süti beállítások módosítása