HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Minden jó, ha jó a vége mondhatnánk, de nincsen vége.

Az év utolsó soros testületi ülése is a megszokott szellemben, a ciklus elején beígért „konstruktív együttműködésre törekedve, jobbító szándékkal igyekezve” zajlott le. Aki nem látta annak elárulom, hogy azért okozott némi meglepetést az unalmasnak induló „záró bankett”.

A létszám majdnem teljes volt, mivel még a notórius hiányzók is megjelentek az évzárón. Az első meglepetéssel a közelmúltban a másik oldalra átülő képviselő szolgált, aki figyelemfelkeltő megmozdulása után (zipzárral a száján) már is visszaült korábbi helyére. Nem ismert, hogy mire szándékozott felhívni a figyelmet, de bizonyára célba talált, mert kirándulása igen csak rövidre sikeredett. Az Atádi verebek azt csicsergik, hogy gyengéd figyelmeztetésben részesült, s szabotáló társát pedig üveggyöngy ígéretével késztették a megfelelő gombok nyomogatására. Közelednek a választások ezért rendnek kell lennie, mert „aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére”.

A következő testületi mazsolával maga a polgári frakcióvezető szolgált, mikor „kérdőre vonta” az előterjesztőt egy fontos költségvetési tételt hiányolva. Szokásához híven nagyon figyelmesen elolvasva a költségvetési rendelet módosítását, azonnal észlelni vélte a korábban beépített és elfogadott egyházi támogatás hiányát.

A szöveges részben jelzett átcsoportosítás bizonyára elkerülte a figyelmét, s a mellékletekre már nem futotta idejéből. Miután az előterjesztő emlékeztette, és megjelölte számára az általa hiányolt tételt, a képviselő megnyugodva, s elégedetten hosszú időre elhagyta az üléstermet.

Frakcióvezető létére nem érezte szükségét, hogy a mindenkit érintő, jóval fontosabb hulladékkezelési szerződés megvitatásánál jelen, mi több szóvivő legyen. A vita nélküle is lezajlott, de sajnos nem a lakosságot érintő, korábban felvetett módosítás (edényméret, kétfős kedvezmény visszaállítása, stb.) volt a téma, hanem a jogászokra tartozó szerződéskötés szükségessége. A törvényi változásokból eredő szolgáltatói struktúra átalakítás és egyéb kötelezettség nehezen érthető, de végrehajtása nem a képviselők feladata. Elég, ha értelmezik, s inkább a lakókat érintő új szerződés tartalmi kellékeire kellene koncentrálni.  

Az időközi újabb törvénymódosítás szerencsére több hónap haladékot ad a szerződés alapos megfontolására, elkészítésére, így van még remény, hogy városatyáink a közérdekű témának, ill. tételeknek is szentelnek némi figyelmet. Az Alapvető Jogok Biztosának indítványát elutasító Kúria határozata ugyan is tartalmaz némi megszívlelendő utalást; „A Kúria Önkormányzati tanácsának nincs alaptörvényi vagy törvényi felhatalmazása az önkormányzati rendeleti szabályozás célszerűségének vizsgálatára, nincs lehetősége arra, hogy a szabályozás ésszerűségét, hatékonyságát mérlegelve vonja le a megsemmisítés jogkövetkezményét. Ilyen lehetősége azért nincs, mert ezzel átvenné az önkormányzati rendeletek megalkotására felhatalmazott helyi önkormányzatok feladatát és felelősségét. Ha közvetlen törvénysértés nem állapítható meg, akkor az önkormányzat által választott mérlegeléssel szemben legfeljebb az önkormányzatnak a választópolgárok felé fennálló politikai felelőssége áll fenn.”

A 12 szám alatti napirend tárgyalása igen csak a jobbító szándékú konstruktív együttműködést példázta.

Az előterjesztés az Árpád Fejedelem Iskola vezetői pályázatainak véleményezését tartalmazza.

Az előterjesztő határozati javaslatában a testületi állásfoglalás szerint a jelenlegi vezető pályázatát támogatja, az új pályázóét nem. Az oktatási szakbizottság felszólaló elnöke szerint a bizottsági vélemény eltért az előterjesztőétől. Ismét felmerül a bizottsági vélemény súlya, ha az előterjesztő testületi véleményként rögzítette határozati javaslatát. Az elnök által közreadott bizottsági „vélemény” szakbizottságinak nem nevezhető, de a nyilvános eszmecseréből egyértelműen kitűnt, hogy az ismét felkészületlenül kardot rántó polgári frakció ugyan hallott valamit a káderpolitikáról, de a humánerőforrás gazdálkodás nem az erős oldala.

Miután kedélyét kellőképpen felborzolták, végezetül polgármesterünk felsorolta a testület közelmúltban hozott 4-5 rossz lépését, majd zárásképpen, mint korábban is a testület bölcsességéről, jó döntéseiről áradozva eredményesnek minősítette a testület ez évi munkáját.

„Amit kellett megoldottuk, jó megoldásokat találtunk, köszönöm, ezek jó döntések voltak, tudjunk jó együttműködést kialakítani”

Nézőpont kérdése, de úgy legyen ÁMEN!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr325705131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2013.12.24. 08:54:48

Kedves Bakos Ur!
Kivánok Önnek és családjának kellemes karácsonyt ,békés,boldog uj esztendőt-megérdemli,egész éves tudósitásaiért!
Felterjesztem Önt I.Ormai István dijra,melyet az örökös nagyatádi polgármester fogja átadni,rendkivüli képviselőtestületi ülés keretében.A laudációt vállalom.

vörösposztó 2014.01.01. 15:26:59

Az aktivitás nagyon gyenge,mit is lehetne irni ezek után,ami immáron második évtizede,Ormai uralkodása alatt történik a városban.
Mindenkinek békés,boldog és sikeres ujévet kivánva/még az ellenfeleinknek is/,ide kell idéznem,ujév első napján Wass Albert sorait:
"Országodon kufárok osztoznak,
rabtartóid leszármazottjai,
s kik raboltak,öltek,véredet vették,
ma mástól rabolt palotákban élnek"
Nem akarok ünneprontó lenni,de az iró szavai ma aktuálisabbak,mint valaha.
Sok a teendő honfitársaim,és alapigazság,hogy a magyar csak magára számithat,az általános közöny és csodavárás csak a semmibe vezet,láthatjuk,hogy a senki tökmagjankók ülnek tort felettünk.Mindenki a maga helyén álljon helyt.
A blog utolsó előtti-Ormai öntömjénező mondatai-álságos és hazug,egy beteg önértékelés,nem más mint szinjáték és parasztvakitás.Aki elhiszi,forduljon gyorsan orvoshoz.Szebb jövőt 2O14-re !
süti beállítások módosítása