HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Igen, elkészült, de nem az évek óta romokban heverő Művelődési Ház, hanem csak a polgármester új háza.

A jó hír, hogy ezek után talán hozzáfognak a félbehagyott intézmény felépítéséhez, s remélhetően a befejezés előtt nem megy csődbe az immáron harmadik kivitelező.

Az új rezidencia takaros és megfelel a kor elvárásainak, s valójában nincsen benne semmi kirívó. Ami feltűnhet a kíváncsiskodó szemlélőnek, az a többi behajtótól eltérő nagyvonalú „engedékenység”. Mások eddig ezen a soron nem törhették meg az aszfaltjárdát, s nem kaptak engedélyt ilyen pazar bejáratra. Na de hát itt a gyevi bíróról van szó, aki szégyen ide, szégyen oda, de sohasem fog bebújni a fülei alá, s remete sem lesz új barlangjában, mert a szóbeszédre fittyet hányva már lázasan készül a még ugyan odébb lévő, de egyre közeledő választásokra.

Csak emlékezet frissítés céljából ismétlem, hogy a házat az a pályázatnyertes konzorcium építette fel, melynek feladata, illetve szerződés szerinti kötelezettsége volt, a félbehagyott Művelődési Ház felújításának befejezése.

A konzorcium befuccsolt, a vállalt kivitelezés elmaradt, de lássunk csudát, azért a MI PISTÁNK házára futotta még erejükből.

 A hulladékkezelési pályázat nyertese is közreműködött hálából a múlt évi „kedvező” (nem a lakóknak!) szerződésért, az építkezés hulladékának térítésmentes elszállításával, ami a projekt volumenére és futamidejére tekintettel nem lett volna csekély költség. Ezt onnan gondolom, hogy a szállítólevelek egy része itt fekszik előttem, s rendelkezésemre állnak a vonatkozó díjtételek is, de megrendelői befizetésekkel nem találkoztam.

Az uborkaszezon figyelemre méltó eseményei azonban jelenleg nem a polgármester háza körül, hanem a hulladék fronton zajlanak. Tab, vagy Kaposvár esete sem piskóta, de figyelmünket első sorban a házunk táján történtek köthetik le. A környező településeken, kihasználva az új helyzetet, az alacsonyabb díjak reményében egyre többen mondják fel a szerződést a szolgáltatónkkal. Nagyatádon a nyári szünetre tekintettel e téren nem érzékelhető mozgolódás, s még a 80 literes kukák is „alszanak”.

Arról már tudomást szereztem, hogy a hivatal az Ombudsmant (Alapvető Jogok Biztosát) kuka ügyben „falhoz állította”, de egy estleges szolgáltató váltásról nem ciripelnek a verebek.

A legfrissebb nyári információ a jegyző által felülvizsgált és átalakított szavazókörök kialakításáról hozott július 31-i határozat. Ez inkább a választáson induló pártok képviselőit érdekelheti, de azért egy rövid észrevételezést megérdemel.

A korábbi alaposan megfontolt, gondosan és célszerűen kialakított 8 szavazókörből ki tudja mi okból és célból most 9 lett. Bár a vonatkozó előírások szerint a körzeteket úgy kell kialakítani, hogy egy szavazókörre mintegy hatszáz, legfeljebb ezerötszáz, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár jusson, a jegyző (?) szükségét látta egy 232 fős új körzet kialakításának. A hamis zsugázást a korábbi körzetek alkotásánál is érzékeltem, de ez a mostani már leplezetlen cinkelés. Enyém a vár, tietek a lekvár oszt jó napot. A gesztenyések érdeke mindenekelőtt.

Aki netán kíváncsi a miértre, vagy a borítékolható „körzetvezető” személyére, annak megsúghatom.

Ui: A héten ismeretlen repülő tárgy tűnt fel városunk egén. Na, nem ufó, és nem is a repülőnapra érkező eltévedt vendégrepülő, hanem a város új házi szúnyogirtója. Mi ebben a hír? Hát az, hogy ezután már a szúnyogritkítót sem a polgármester „jelölheti ki”.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr645443363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása