HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Tegnap délelőtt a sportcsatornák között tallózva egy pillanatra megálltam a parlamenti közvetítésnél, mert megütötte a fülemet egy képviselő interpellációja.

A jobbikos honatya a szemétszállítás várható díjcsökkentése kapcsán interjúvolta az illetékes államtitkárt, s az iránt érdeklődött, hogy melyik díjból kiindulva mérsékli a kormány a hulladékkezelési díjakat. Hozzászólása során a képviselő ecsetelte a Nagykanizsán és „vonzáskörzetében” a közelmúltban kialakult helyzetet, melynek során a szolgáltatást átvevő önkormányzati cég sok helyen brutálisan megemelte a díjakat.

Miután Nagyatádon is az említett cég tevékenykedik és magunk is megtapasztalhattuk a „hazai” szolgáltató minden előnyét, a helyzetet nem kell ecsetelnem, tekintettel arra, hogy azt korábban már sokszor megtettem.

Inkább lássuk az államtitkári választ, mire is számíthatunk.

Az elhangzottak szerint a díjcsökkentés alapja mindenhol a múlt év áprilisi díj, plusz az ez évre engedélyezett esetleges 4,2%-os emelés. Ennek az együttes díjnak a 90%-a lesz az új (csökkentett) díj.

Arra valószínű sokan emlékeznek városunkban, hogy az önkormányzatunk a díjemelési moratórium ellenére (2012 évben a díj nem lehetett több mint 2011. december 31-én.) 2012 márciusában 33%-al növelte az előző évi díjat.

A moratórium kijátszásában a barbatrükk az volt, hogy az előző évben lejárt szolgáltatói szerződést a régi szolgáltatóval újabb tíz évre úgy kötötte meg a többségében tájékozatlan testület, hogy „átstrukturálták” a díjszabást, eltörölték az 50 literes edényzetet, kötelezővé tették a minimum 120 literes kukát, s bevezették a Nagyatádra egyáltalán „nem illő” rendelkezésre állási díjat. Érdekes, hogy a törvényesség őre (jegyző) a 2012. április 15-vel feloldott moratóriumot követően nem igényelte vissza a szolgáltatótól az április 1 és 15 között kiszámlázott 2-3 szállítás többletdíját.

A háborgó lelkeket azzal nyugtatták, hogy az 1-2 fős háztartások igényelhetik a bevezetésre kerülő 50%-os díjkedvezményt.

A következő az-az ez évben a szolgáltató élve a lehetőséggel 4,2%-al emelte a díjakat, a testület pedig eltörölte a korábbi 50%-os díjkedvezményt. Helyette jött az 1 fős háztartások által igényelhető 18%-os támogatási kérelem lehetősége. Amíg a korábbi 50%-os támogatást a hulladék birtokosok 67% igényelte, addig a jelenlegi 18%-ost csupán 13%.

A hab a tortán a konténer (1-7m3) díjak idei 70-100%-os növekedése, melyekkel csak az esetleges igénybevétel során szembesül a hulladék birtokosa.

A történtekre illetve a körülményekre tekintettel Nagyatád lakói a korábbi mintegy 40%-os díjnövekedésből számíthat egy újabb 10%-os „rezsicsökkentés”-re, ami több mint a semmi, de mennyivel kevesebbe kerülne jövő hónaptól a hulladékszállítás, ha az orránál fogva vezetett testület nem ül fel a polgármester svindlijének, s nem hagyja jóvá a szolgáltatóval (némi juttatásért) kifundált rendeletet és díjazást.

A jövő héten a testület legutóbbi határozata szerint napirendre tűzik a hulladékos rendelet felülvizsgálatát.

Bizonyára sokan és kíváncsian várják, hogy annyi baklövés után milyen megoldással (engedménnyel) rukkol elő az előterjesztő, s miként viszonyul az új helyzethez a bénázó polgári frakció.

Ui:

Azt tudjuk, hogy a szerződéskötés óta sok víz folyt le a Rinyán, de vajon  a polgármester kifizette e már az új rezidenciájától elszállított  konténerek díját. Lehet, hogy valóban ez volt a jutalom a trükkös szerződéskötésért?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr905371202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civil48 2013.06.21. 16:53:55

Na végre! Most egy blogon belül, tömörítve, lényegre törően leírtad azt, amit korábban több blogon keresztül, körbeóvatoskodva, nehogy a mi szemünk fénye valamibe belekapaszkodva téged is feljelentsen mint a korábbi mentorát.

/Apropó: mi abban az okirathamisítás, ha valaki beviszi a célszervezethez azt az iratot, amit a feljelentő saját kezüleg fogalmaz, aláír, és külön iraton felhatalmazza társait az aktuális dátum ráírására!? Ha lenne valaki, egy jogvégzett ember, aki ezt megmagyarázná !? Nekem és a többi kis kíváncsinak, hogy: hogy is van ez? Hol élünk mi? Miféle jogállamban?)

És még a te közmeghallgatásod során rád akarja kenni (nem is először) hogy te vagy az oka a nagyatádi szemétdíjak ilyen brutális emelkedésének!
Régi csibész-trükk: ha nem tudsz érdemben vitázni, hazudj, fogd a másikra! Ezt jól megtanulta! A többi szemétséggel együtt.

----------------

Hogy hű legyek önmagamhoz, (ilyen rövid kommenttel csak nem jelentkezek be!!!!) ide, egy a bloghoz abszolúte nem tartozó véleményemet teszem fel, - melyet a Nagy Imre napi Gyurcsány beszéd kapcsán fogalmaztam meg:

Hát persze, hogy nagyszerű beszéd volt! Mert kimondta, ami a szívén volt, mert kimondta azt, ami a „pór”-nép szívét nyomja. Mert „igazság”-beszéd volt! Akár az öszödi beszéd is, amelyet csak az „ellenfél” leamortizálós igyekezete, és a saját tábor megélhetési politikusainak kivagyisága, silány emberi minősége akart másnak láttatni. És akar azóta is!

Nagyszerű beszéd volt, egyszerű és érthető beszéd volt, olyan, amelyet a Mari néni is és a Józsi bácsi is ért. Mert, nem fintorogni kell szűzlányos szemérmeskedéssel azon, hogy a fidesznyik durván beszél és hazudik rendületlenül - a „bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű” mondás állandó felhasználásával erőszakot követ el a társadalmon, - hanem az erőszaktevő hazugot kell tökön rúgni!

Nem az értő baloldalit kell meggyőzni és főleg nem finomkodó vagy nyakatekert aparatcsik mondatokkal, hanem az igazságot kell kimondani a nép beszélt nyelvén, mert úgy mindenki számára érthető, és úgy hiteles.

Ilyen volt az öszödi és ilyen volt a mostani Nagy Imre napi Gyurcsány-beszéd ! Ilyen beszédekből kellene több. Őszinte beszédek kellenének végre! Bódult állapotból felébresztő beszédek!

És, a haza sorsát felvállaló államférfiak sokasága kellene, az állandósult hazugság-beszédekkel operáló politikusok helyett.
Hazudozó vezetőink, simlis, sunyító-lapító, értelmiséginek mondott, felsőfokú végzettséggel bíró, de csak „betanított”munkára alkalmas közszereplőink (zömében a humán -„értelmiség”, mert a reál-„értelmiség” meg vagy továbbáll, vagy kivonja magát a problémamegoldásból egyéni utat keresve) etetik be a „zembereket” és a butaság-kvócienssel alaposan „megáldott” társadalmunkat.
/ Mindenkinek ajánlom, Carló M. Cipolla: Allegro ma non Troppo című, - tulajdonképpen az emberi butaság törvényszerűségeiről szóló - írását!/

Mindezekről nem nyavalyogni kell, a lehetőségéhez mérten minden gondolkodó embernek kötelessége nyitogatni az ostobák és a félrevezetettek szemét, akkor is, ha többször is visszapattanunk az értetlenség faláról. Nem erőszakosan, - de határozottan és őszintén! Mert ez, ami most itt kis hazánkban folyik országvezetés címén, az minden, csak az nem, - mivelhogy mindennek éppen az ellenkezője az igaz!
Hogy egyértelmű és mindenki számára érthető legyek: kérem naponta elolvasni a PuPu blogját a google-n. Gyurcsány-formátumú, tisztán látó, homo sapiens.
süti beállítások módosítása