HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Amire az elmúlt két esztendő során nem volt példa, a tegnapi testületi ülésen az „elvarázsolt” testület végre öntudatra ébredt, s nem úgy táncolt, ahogy a polgármester fütyült. A régóta dukáló saller, vagy tockos kiosztása ugyan még várat magára, de kezdetnek ez is megteszi.

Mint már előző jegyzetemben jeleztem, a hulladékkezelő szolgáltató a törvényi változások miatt jelentős áremelési javaslattal állt elő, ami a közelmúlt történései után, már az illetékes bizottságokban is kiverte a biztosítékot.

Színházában az önként vállalt sok-sok feladat között „Kandúr Bandi” szerepet is szívesen vállaló MI PISTÁNK érzékelve a bukta veszélyét, egy rövid színjátékot követően ismét barbatrükkhöz folyamodott.

A felkínált cumit a képviselők ezúttal félretolták, s mindenféle vitát mellőzve elutasították, ill. leszavazták a határozati javaslat valamennyi pontját.

Magyarul; a hulladékszállítás jelenlegi díja marad érvényben , egyetlen forintemelés nélkül.

Ráadásul a szolgáltatónak igen csak elkötelezett polgármester „mentőöv” akciója is meghíusúlt, mert a testület nem járult hozzá a tavasszal mézesmadzagként beígért és rendeletileg bevezetett 50%-os díjkedvezmény eltörléséhez.

Az edénykorlát (minimum 120 literes edény) kompenzálására adott kedvezmény a szolgáltató pályázati „gesztusa”, ill. megfontolatlan vállalása volt, ami a „hivatalos” felmérés következményeként ballépésnek minősült. A szolgáltató a több mind duplájára nőtt kedvezményezetti kör terhét már nem akarta vállalni, ezért a polgármester „pótanyagként” becsempészett rendeletmódosítással akarta kivenni e passzust a vonatkozó szabályozásból, ami több mint tízmilliós karácsonyi ajándékul szolgált volna a szolgáltatónak.

Gyanítom azonban, hogy a „háborúnak” itt még nincsen vége, s ahogy az lenni szokott, a csatavesztés után polgármesterünk ismét tetemre hívja a renitenskedőket, s küzd a végsőkig.

A közeli napokban több mint valószínű, hogy a színfalak mögött szőnyegszélre lesz invitálva minden „rossz” gombot nyomó képviselő, s a fegyvertárból előkerül minden bevethető eszköz; ígéret, zsarolás, fenyegetés, stb.

Az ünnepek előestéjén sem lesz szentségtörés megerősíteni a mostani döntést, s ismételten nemet mondani az adófizetők karácsonyát beárnyékoló újabb terhelésre, de ez most már kizárólag a döntéshozók tartásán (gerincén!) múlik.

Városunk a kivéreztetés végső stádiumába jutott. Az iskolák „visszatartása”, a közüzemi szolgáltatási díjak kormánykézbe vétele, a még ismeretlen mértékű konszolidáció nem állítja meg a lejtőn önkormányzatunkat.

Költségvetésünk és mozgásterünk harmadára csökken, s a maradó intézményi struktúra a konszolidáció utáni maradék kötelezettség állomány miatt fenntarthatatlan. A szükséges radikális szervezet átalakításnak híre hamva sincsen, ezért a jövőben megálljt kell parancsolni a polgármester minden ésszerűtlen elképzelésének.

Itt az ideje, hogy a várost végre egy felelős testület irányítsa, s ne egy felelőtlen, a várost csődbe vivő polgármester.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr694966193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civil48 2012.12.17. 09:29:39

„a csatavesztés után polgármesterünk ismét tetemre hívja a renitenskedőket, s küzd a végsőkig.”
A jóslat bevált, új ülést tart, és újra megpróbálja a képviselők torkán lenyomni a szemétszállítás emelését. A rendelet élt 2012.márciusától december 20-ig.

Igaz az előterjesztésből nem derül ki hogy mikortól érvényes a határozat, de a jegyző-asszony azért aláírta, hogy törvénnyel nem ütközik. Feltételezhető, hogy visszamenőleges hatállyal nem hoznak helyi rendeletet, de hát ki tudja. Ha dec. 20-tól él a hatálya, akkor mi szükség 10 napra rendeletet módosítani? Hiszen, 2013. január 1.-től már az állambácsi mondja meg, hogy mennyi emelhető a díjakon. Vagy talán épen ezért, hogy a megemelt díjra rakódjon rá az emelés?
De hát akkor mi oka lehet a polgármesterünknek szolgai módon kiszolgálni a Rinót? Csak nem?

A márciusi drasztikus díjemelésben már benne van a rendelkezésre állási díj, ami teljesen indokolatlan tétel, hiszen nem fürdőváros Nagyatád, hogy a nyári létszám és téli létszám ingadozna, - akkor mire föl kell rendelkezésre állni? Folyamatos munkát kell végezni egész évben!
Zsebbevágó és nagyon nem tetsző dolgok ezek, és nem lehet csodálkozni, ha mindenféle feltételezésekbe bocsátkozik az állampolgár.

Még valamit: ha egy megkötött szerződéssel (ráadásul 10 évre kötötten – ugyan ki érti ezt miért kellett sürgősséggel, márciusban, a 2013-as állami díjemelés tudatában?) vásárolta meg a Rinót Nagykanizsai Önkormányzat, akkor nem zsákbamacskát vett, hanem élő szerződéstis. Ezt vállalta, - ugyan miért kellene, most újra a lakosságra terhelni újabb emelést, csakhogy a Rinó új tulajdonosa jobban járjon?. Ilyen a privát életben nincs, hogy utólag mosakodunk a tegnap helyett. Vannak jó üzletek, és vannak kevésbé jók.

A többi blogíró által az előző blogban felvázolt, tervezett emelésekről már ne is beszéljünk. (szemét-lerakási díj, szemét-lerakási járulék, aztán a szemét-válogatás költsége)
Szerintem bele kellene számolni az alkalmatlan polgármestereket is, úgyis mi fizetjük az elszabott dolgaikat! Ne kelljen már újabb rendeletet hozni!
süti beállítások módosítása