HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Többeknek áldás, sokaknak sorscsapás a város jelenlegi első számú vezetője, s bár az arányok lassan kezdenek megváltozni, a púpunkkal nem vagyunk egyedül. Sovány vigasz ez mindannyiunk számára, de akkor is enyhítő gyógyír, hogy nem csak bennünket büntet a sors ilyen bürgermeisterrel.

A KanizsaHír.hu friss híre, hogy Nagykanizsa önkormányzata ”kivásárolta” a városunkban is szolgáltató külföldi céget, és többségi tulajdonosként „szalonképessé” teszi a szolgáltatót, amely most már majd megfelel az új törvényi elvárásoknak. Az már csak hab a tortán, s ennek a kistérségi polgármesterek örülni fognak (a miénkkel egyetemben), hogy a („költő” helyett) HB. visszatér.

 Nem akarok reklámot csinálni, de a tranzakció megértéséhez érdemes elolvasni az említett hírportált.

Mi ebben az érdekes, teheti fel bárki a kérdést, de felesleges, mert a hír nagyatádi vonatkozását hamarosan minden városlakónk a saját bőrén fogja érezni. Mert ugye senki nem gondolja, hogy az üzletet kötvénykibocsátással megoldó, nyakig eladósodott önkormányzat a keletkezett kötelezettség állományát egymaga fogja visszafizetni. Az új (tulajdonos) szolgáltató természetesen minden „többletköltségét” át fogja hárítani a szolgáltatást igénybe vevő önkormányzatokra, pontosabban azok lakóira.

Így fog járni Siófok és „vonzáskörzete” is (sovány vigasz), mert bár ott két saját cége is volt a városnak, ők is a multikban látták a jövő zálogát. Miután Tab a kijózanított társtelepülésekkel egyetemben nem esett a fejére, elkezdődött a játék; „Mit érdemel az a bűnös ……”.

Több mint egy évtizede az átadáskor és az óta is többször hangot adtam szkepticizmusomnak, s kifejtettem, hogy miért nem volt szerencsés húzás az önkormányzat saját cégéből kiszervezni (ráadásul külföldinek) a hulladékgyűjtési tevékenységet. Az akkori magyarázatokat nem ismétlem, mert itt vannak az újabb magyarázatok, hogy miért kell most (országosan is) mindent visszacsinálni. A lényeg, hogy ki fizeti a révészt. A MI PISTÁNK-ból annó dacumál hiányzott a nemzeti öntudat, s Gyurcsány módra el……..ta a „fejlesztést”, de hiába világosodott meg az óta, a baklövéseit mindig a polgárok fizetik meg.

A sok-sok szóbeszédet követően polgármesterünk a szeptember 5-i adásban lenyilatkozta az „Ormai” televízióban, hogy felkérték ugyan a leendő új járási hivatal vezetésére, de ő (mindannyiunk legnagyobb örömére) marad polgármester. A felkérést (ha igaz) elkövető személyét sűrű homály fedi, nem úgy a „kiválasztott” újsütetű hivatalvezető személyét.                                                                                                                            Egy rövid vargabetű leírása után egy korábbi hivatalvezető visszatér, mert ismét  nincsen alkalmas nagyatádi személy. Ahogy elnökünk mondaná; A nagyatádiak azt kapták, amit megérdemeltek.                                 

Talán nem áll messze az igazságtól a kórház esete sem. Miután a kiszervezést követően a legnagyobb intézményünk szakértő kezekbe került, s megtörtént a „sikeres” racionalizálás, és a széleskörű fejlesztés, az újabb összeomlás előtt az állam térítésmentesen átvette az ingatlant, hogy a vagyongazdálkodással se kelljen bajlódnia a tulajdonos önkormányzatnak.                                                                                                Miután a hajó elment és a kapitány partra került (pardon; vonatra szállt!) rögtön érdekvédővé, pontosabban fogadatlan prókátorrá vált, és határozottan fellépett a volt intézménye dolgozóinak elmaradt béremelése ügyében.                                                                                                                                                Ígérete szerint már jövő hónaptól megkapják a nekik is járó (általa kiharcolt?) béremelést.

Úgy legyen, s kívánom az érintetteknek, hogy gazdag legyen a Jézuskájuk, s dagadjon a decemberi boríték. Ha netán elmarad az emelés az nem a polgármester bűne, hanem a fránya kormányé.

Városatyánk Somogyért-es mentora többször is elmondta, hogy a kampány a választást követő napon kezdődik. A Mi PISTÁNK lehet hogy elfelejtkezett róla, mert bár félidőben vagyunk, most padlóig nyomja a gázt, hogy behozza a lemaradást. Ott van minden kilométerkőnél s hatalmas elánnal igyekszik elhitetni mindenkivel, hogy mindent meg tesz városunkért, s minden rendben van.

 Sajnálatos, hogy a képviselők mellett még sokan hisznek neki, s miután jelezte, alig várják, hogy regisztrálhassanak és újfent a MI PISTÁNK-ra szavazhassanak. Csak reménykedni lehet, hogy előbb utóbb ők is felébrednek, s favoritjuk a vonatról átszállhat egy repülőre.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr164846673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Út-törő 2012.10.20. 18:08:05

Sopronkőhidán van repülőtér?

vörösposztó 2012.10.21. 13:40:10

@Út-törő:

Nem tudom,de jobb lett volna,ha Nagyatádon megépül a tervezett müintézmény,mivel kettős haszna lett volna,ugyanis a munkahelyteremtés mellett a városvezető exkomcsit nem kellett volna messze vinni a jól megérdemelt üdülésére.
Egyébiránt kellemes szép napot,jó pihenést.

Út-törő 2012.10.21. 21:57:35

@vörösposztó: Kiegészítésként annyit: megépült az a bizonyos műtárgy a Zrínyibe, (igaz nem munkahely teremtő programmal)a funkciója kétséges, de a határoló falazat az kétségtelenül emlékeztet az említett "üdülőre"!
Robosztus erődítmény, megközelíthetetlennek véli az áruló vezír!

civil48 2012.10.22. 10:38:12

T.blogíró!

Az, hogy Nagyatád is (és az ország is) azt kapta, amit érdemel, abban sajnos nem kevés szerepe van a jórészt sunnyogó, másrészt a haszonleső értelmiségnek.
Nézz körül, hol volt, hol van ebben a városban a civil kurázsi? Dalolnak, táncolnak, dobolnak, sportolnak, kertészkednek, stb., - melyek önmagukban tisztes elfoglaltságok ugyan, - de legtöbb esetben néhány tízezer forintos „támogatásért” politikailag „MI Pistink”- támogatók, jobb esetben inaktívak. Mások, akik e körön kívül esnek, és számításba jöhettek volna, mint demokrata városvezetők, - hangtalanok, maguk pecsenyéjét sütögetők, kívül tartják magukat a politizálástól, legfeljebb alkalmi kiscsoportos véleménynyilvánításban vesznek részt.
Így, aztán könnyű helyzetben van a „MI Pistink!” Nagyon-nagy butaság (de úgy is mondhatnám óriási szemétség) volt a max. kettő választási periódus megszüntetése. Kitermelte a helyi áldemokráciákat, kiskirályságokat, itt is, másutt is.

T. Blogíró! Azt írod, hogy a „Mi Pistink” félidőben már padlóig nyomja a gázt, önmagát fényezve kampányol.
Fogadatlan prókátorként felvetnék a köztudatba egy polgármester ellenjelöltet: HOFFMANNÉ DR. NÉMET ILDIKÓ-T!
Senki se higgye, hogy az én kitalációm! Anélkül, hogy kampányolnék mellette, én jó váltásnak tartanám 20 év Ormai-kor lezárására, a város valós helyzetének feltárására, a közélet demokratizálása érdekében!

Út-törő 2012.10.22. 13:41:13

@civil48: Ön téves oldalra talált! Amit Ön keres, és ahova írt, azt a lapot már régen, még Árkus József főszerk. idejében megszüntették. Pedig jó lap volt, én nagyom szerettem a karikatúrákat, a tücsök- és bogár, stb. rovatokat. Most nem tudom mi van helyette, de a neten talál néhány tréfás oldalt, vagy az Önéhez hasonló Murphy mondást.

civil48 2012.10.22. 16:44:07

@Út-törő: Nem először ír fölényeskedően, sommásan, amelyből aztán nem derül ki, hogy miről is ír.
Mi kacagtatta meg annyira? A sunnyogó, vagy haszonleső értelmiség? A civil kurázsi hiánya, avagy a pecsenyesütögetők, netán a kiscsoportos véleménynyilvánítás?
Persze hogy nem ezek! Az ellenjelölt.
Olvassa mondatról mondatra, aztán próbálja értelmezni.
Ha mindez megvan, akkor az sem ártana,ha mindezekről a hahotán kívül véleménye is volna: mondjuk, ki is lehetne az aki a korszak lezárásban, helyzetfeltárásban, közéleti demokrácia megteremtésében felvállalna szerepet. Akár Út-törő szerepet!
Mert a hahotája ugyan egy jó kedélyállapot-jelző, de önmagában nem old meg semmit!

Út-törő 2012.10.22. 17:27:54

@civil48: Nagy bal lépés lenne, ha bárki is már most bejelentené patrónusát a hh.-i választásokra.
A hahota is abba a kategóriába tartozik, amely az Ön javaslatát befogadná.
Fogalmazhatunk más hogy is a felvetését illetően, de Ön tud olvasni a sorok között - legalább is azt írta korábban - tehát tudja milyen blőd gondolatot boncolgat.

Ne tessék elfelejteni, Ön azt írja, " én jó váltásnak tartanám 20 év Ormai-kor lezárására,..."

Ezzel a mondatával saját magával kerül ellent mondásban, tehát az említett komikus lapok felemlítése tényszerű, ezért fölényes magatartásról nem lehet szó.

Véleményem van, amint azt fentebb olvashatta, a megoldásra is van javaslatom, volt is, és jelen pillanatban is azon fáradozom, bízom a megoldásban, amit Önnek is javaslok azzal, hogy lehetőleg gondolja végig az elképzelését mielőtt papírra vetné sokkoló gondolatait!!!

vörösposztó 2012.10.24. 14:28:20

@civil48:

A most bedobott név telitalálat,már ami a politikai dilettantizmust illeti. Az időzités, az elvárás,és a személy egyaránt.
Az ismertség nem azonos a támogatottsággal,ráadásul akkorával,hogy az illető befutó is legyen,az elismertség inkább,ehhez azonban csapat,kampányolás,az illető "felépitése",elfogadtatása,vagyis rengeteg munka kell!Nem tudom,hogy ebben a javasoló mennyiben venne részt?A jelenlegi"örökös" személy ismét befutó lehet ,jó esélye van rá.Nevet a köztudatba bedobni a legkönnyebb,csak elegendő "vevő" legyen rá.
A másik:az értelmiséget ugy általában az olvasott kritikával az illetheti kellő alappal,aki az elmult husz évben bent volt valamilyen módon a politikai ringben,és nem a partvonalról kiabált.Tehát önvizsgálat,magunkkal való elszámolás,utánna a kritika.Enélkül az egész hiteltelen.
Egyébiránt sok sikert a jelölt és önjelölt személyekhez,elvégre az ember nemcsak homo sapiens,hanem homo ludens is-nemde?

vörösposztó 2012.10.24. 14:29:05

@civil48:

A most bedobott név telitalálat,már ami a politikai dilettantizmust illeti. Az időzités, az elvárás,és a személy egyaránt.
Az ismertség nem azonos a támogatottsággal,ráadásul akkorával,hogy az illető befutó is legyen,az elismertség inkább,ehhez azonban csapat,kampányolás,az illető "felépitése",elfogadtatása,vagyis rengeteg munka kell!Nem tudom,hogy ebben a javasoló mennyiben venne részt?A jelenlegi"örökös" személy ismét befutó lehet ,jó esélye van rá.Nevet a köztudatba bedobni a legkönnyebb,csak elegendő "vevő" legyen rá.
A másik:az értelmiséget ugy általában az olvasott kritikával az illetheti kellő alappal,aki az elmult husz évben bent volt valamilyen módon a politikai ringben,és nem a partvonalról kiabált.Tehát önvizsgálat,magunkkal való elszámolás,utánna a kritika.Enélkül az egész hiteltelen.
Egyébiránt sok sikert a jelölt és önjelölt személyekhez,elvégre az ember nemcsak homo sapiens,hanem homo ludens is-nemde?

vörösposztó 2012.10.24. 14:29:47

@civil48:

A most bedobott név telitalálat,már ami a politikai dilettantizmust illeti. Az időzités, az elvárás,és a személy egyaránt.
Az ismertség nem azonos a támogatottsággal,ráadásul akkorával,hogy az illető befutó is legyen,az elismertség inkább,ehhez azonban csapat,kampányolás,az illető "felépitése",elfogadtatása,vagyis rengeteg munka kell!Nem tudom,hogy ebben a javasoló mennyiben venne részt?A jelenlegi"örökös" személy ismét befutó lehet ,jó esélye van rá.Nevet a köztudatba bedobni a legkönnyebb,csak elegendő "vevő" legyen rá.
A másik:az értelmiséget ugy általában az olvasott kritikával az illetheti kellő alappal,aki az elmult husz évben bent volt valamilyen módon a politikai ringben,és nem a partvonalról kiabált.Tehát önvizsgálat,magunkkal való elszámolás,utánna a kritika.Enélkül az egész hiteltelen.
Egyébiránt sok sikert a jelölt és önjelölt személyekhez,elvégre az ember nemcsak homo sapiens,hanem homo ludens is-nemde?

civil48 2012.10.24. 14:57:39

@Út-törő: Gondolom bal lépés helyett ballépést, patrónusát helyett jelöltjét akart írni.
A „fentebb olvashatott” véleményét nem olvastam, mert akárhogy is kerestem nem találtam, sőt a javaslatát sem a megoldásról, amiről, mint írja, éppen azon fáradozik. Ha ez titok, hát legyen.
Ami az ön számára sokkoló felvetésemet illeti, egyértelműen leírtam, hogy nem az én kitalációm, de a véleményem az, hogy „jó váltásnak tartanám 20 év Ormai-kor lezárására, a város valós helyzetének feltárására, a közélet demokratizálása érdekében!”
Indokom pedig az, hogy találni kell egy olyan jelöltet, aki e feladatokat elvégzi. Olyan jelöltet, akiben benne van a lehetőség, hogy ezt megtegye, és személye többeknek elfogadható kompromisszumot jelent.
Igen, én annak látom. Éppen úgy, mint ahogy kompromisszumos miniszterelnök-jelöltnek tartottam Bajnait is, amikor leírtam, és ha jól emlékezem, egy kommentelő ezen volt felháborodva. Biztosíthatom, hogy nem azért tartják ma már egyre többen egy lehetséges közös jelöltnek, mert én leírtam (:-)))).

Mindezek mellett érdeklődéssel várom fáradozása leendő eredményét a felsorolt változások elérése érdekében.
Egy biztos: a mi pávatáncosunkat sem tudja leváltani, csak megosztani tudja négy-öt esetleges jelölt.
Ezt pávatáncosunk is tudja, és nem véletlenül kampányol már, mutogatja magát az Ormai tévében adásonként számtalanszor, s „nyomja padlóig a gázpedált” ezerrel!

civil48 2012.10.24. 21:49:16

@ vörösposztó: (gondolom a Mi Pistink most somolyog ezeken a kommenteken!)

Azt viszont nem gondolom, hogy az időzítés, az elvárás és a személy kérdése politikai dilettantizmus lenne. Ez vörösposztó véleménye, s a vélemény szabad, - ezzel nincs is bajom, - de megpróbálom megválaszolni a kommentjét:

A másfél évet lehet korainak tekinteni, de szerintem nem az. Ezt igazolja a kommentje megjegyzése is: „ a kampányolás, a jelölt felépítése, elfogadtatása „ stb. rengeteg munka.
A koraiság ellen szól pávatáncosunk gázpedál ingere is.

Az elvárások közül egyet szándékosan nem jeleztem, a többi úgy látom nem vitatott.
A jelölt személye vonatkozásában pedig az a válaszom, amit „Út-törő”-nek már leírtam.
Részvételemről pedig annyit, hogy támogatnám, még úgy is, ha vörösposztó ezt dilettantizmusnak tartja, de hogy a javaslatot tevő ki és ő mennyire venne részt benne nem tudom.

Az értelmiségről általánosságban leírt véleményemet fenntartom, mivel ez a tapasztalatom, és a való világ is ezt igazolja vissza.
A politikai ring és a partvonalon lévő „politizálás” viszonyítás és megitélés dolga. Mármint, hogy ki mikor, milyen formában és mennyire vett, vesz benne részt.

Egyébként pedig, szép napot kívánok! Az olvasónak is!

vörösposztó 2012.10.24. 22:19:15

@civil48:

Hogy Ormai-a Ti Pistitek,nem az enyém-min somolyog,legyen az ő dolga,mindenki azt tesz,amit akar,jónak lát,vagy esetleg sugnak neki.
Egyáltalán nem biztos,hogy a név bedobása a kommentelő fejében fogant,lehet hogy csak mások "óhaját" pletykálta ki.
Ettől függetlenül,szerénytelenség nélkül állitom,hogy nevezett"jelöltet" ha valaki,én jól ismerem,mármint közigazgatási-tanácsi és önkormányzati- multját.
Az tény,hogy több éven-cikluson-keresztül kiszolgálta Ormait,néha kicsit durcáskodva,de saját egzisztenciális érdekből,jó fizetéssel,Ormai által adott jutalmakkal,akkor hogyan várja el valaki,hogy lezárja azt a korszakot,melyet ő is kiszolgált,vagy hogy demokratizálja a közéletet,a többi kivánalomról nem is beszélve?Ezt egyáltalán végiggondolta az,aki ad-hoc bedob egy nevet.2O1O-ben volt a FIDESZ jelölt oldalán rengeteg pénz,kampányolás stb.mégis elbukott.Ez a nagyatádi politikai közélet-ha egyáltalán van ilyen-szereplőinek,benne a nagyatádi ,a közélet iránt érdeklődő,de abban semmilyen tevékeny részvételt nem mutató"értelmiség" csődje.Nem Ormai a jelentős,kiváló figura,hanem a politikai ellenfelei nem tudnak évtizedek óta kiállitani egy vele szemben valós győzelemre esélyes személyt-ez az alapprobléma,ennek okait elemezzétek.A többi csak ehhez képest emlitésre sem méltó.
A vakok közt a félszemü a császár,a Ti Pistitek pedig az.Vegyétek már észre,hogy ez az oka az évtizedek óta fennálló,Somogyban egydülálló regnálásának.

Út-törő 2012.10.25. 23:39:08

@civil48: Kedves CIVIL 48! Ez a rovat nem Lőrincze Lajos ismerőinek fenntartott oldal. Ön ismét más lapokon kalandozik, de ezen szokása érthető az Ön személye vonatkozásában.

Ami a lényeget illeti, azt v.posztó megfogalmazta, amit az alábbi újság cikk kellően alátámaszt.
Nem kívánom Őt ismételni, de továbbra sem tartom helyes iránynak a "bedobott" egyént. Tessék visszagondolni, milyen erővel, milyen eszköztárral rendelkezett a fidesz választások előtt, és mi lett az eredmény.
Emlékeztetőül az említett cikk, és tessék gondolkodni rajta!

Elég volt a nagyatádiak eladósításából!

2010-06-24 20:45:38

Kárpáti László fideszes polgármesterjelölt szerint Ormai István polgármester újabb terhet rak a városlakók vállára.

Három hónappal mandátumának lejárta előtt Ormai István polgármester újabb elviselhetetlen terhet akar rakni a nagyatádi polgárok vállára – állítja közleményében Kárpáti László a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje.

A város már meglévő kétmilliárdos adóssága mellett újabb 197 milliós hitelfelvétellel kívánja megkeseríteni életüket. Ezzel a döntéssel az újszülöttektől a legidősebbekig fejenként több mint 183 ezer forintnyi adósság terhe jut minden egyes nagyatádinak, mely Ormai István polgármestersége alatt keletkezett.

- Felszólítom Ormai Istvánt, hogy fejezze be a város és a nagyatádi polgárok életét megnyomorító eddig is elviselhetetlen adósság további növelését! Vegye végre figyelembe, hogy ezt az összeget nem személy szerint neki kell visszafizetnie, hanem minden egyes adófizetőnek! Felszólítom, hogy ne cselekedjen tovább a nagyatádiak kárára, hagyjon fel a város tönkretételével! Tudomásul kell vennie, hogy a város több mint 21 százalékos munkanélkülisége mellett nem presztízsberuházásokra kell költeni, hanem minden egyes fillérrel új munkahelyek létrehozását kell támogatni! - áll a közleményben.

vörösposztó 2012.10.26. 08:28:59

@Út-törő:

Köszönet érte,hogy felemlitette a FIDESZ semmiből előbányászott,közéleti,várospolitikai,de egyáltalán politikai tapasztalat teljes hiányával"rendelkező"alpolgármesterének 2O1O-ben tett,Ormai felé irányuló dörgedelmes felszólitását-és ugyan mi lett belőle,és a FIDESZ üdvöskéből?Alpolgármester Ormai mellett,diszpinty,mindenféle érdemi hatáskör nélkül,mivel a valódi hatalom egyedül Ormai kezében van,és csak azért,mert van mögötte egy szervilis csapat,amit képviselőtestületnek csufolnak,az önkormányzatiság szégyenére.Ezt a polgármesteri hatalmat már hosszu éveken keresztül egy testület"legitimálja",biztositja és tartja fenn,ez Ormai hatalmának a kulcsa,lényege.Ha ez egyszer kidőlt volna mögüle,mindjárt látható lett volna az a nyilvánvaló tény,hogy a szervilizmus milyen összetartó erő, ami több cikluson át Nagyatádon a polgármester hatalmának a záloga.Nem véletlen,hogy széke megtartása érdekében már most a szinfalak mögött ugyanugy épitgeti,választgatja ki a talpnyalókat mint éveken keresztül minden választás előtt,akikből aztán képviselők lesznek,és csak a gombnyomogatásra alkalmasak.
A választási kampányban nagy arccal és mellénnyel biró Kárpáti,mögötte jelentős anyagi és politikai támogatással mégis akkora zakót kapott,hogy most ott sunnyog Ormai mellett,persze az édes semmittevés érdemtelen közpénzből való havonkénti és ki tudja még milyen mellékessel való javadalmazásával.Ez a nagyatádi "demokratikus" önkormányzás!Ormai leváltását tehát nem lehet egy dilettáns előkészitéssel,és még nagyobb amatőrizmussal végrehajtani,mert ismét röhögni fog a markában.Tessék gondolkodni,van rá idő és lehetőség.

civil48 2012.10.26. 13:55:26

@ Út-törő-nek:
A szépemlékű Lőrince Lajos felemlegetéséhez csak annyit, hogy nem kell erős felindulásból kommentelni, akkor kevesebb az esély a tévesztésekre!
(Egyébként Word-be megfogalmazott és leírt, nyelvhelyességi programmal ellenőrzött kommentet, Ctrl+C és Ctrl+V –vel könnyen be lehet helyezni a komment-keretbe. ………..Gondoltam, hátha segítek! (:-)))…)

Rendben van, ha nem tartja helyes iránynak a „bedobott” egyént, (egyébként iránynak én sem tartom!) ez az Ön dolga, de akkor hol az Ön által „bedobott” irányú egyén?
Ja, hogy még dolgozik rajta?! Akkor viszont a legutóbbi kommentjéből azt látom, nem jutott sokáig, vagy csak addig, hogy lemásolja a Fidesz volt választási szórólapját. Ez, nemhogy sovány vigasz, hanem sovány eredmény.A szórólapban megfogalmazottak eredményességéről ”vörösposztó” az Önét követő kommentben nagyon pontosan megadta a nem vitatható választ.

Logikailag ugyan nem illik a vita témájába a szórólap szövege, de felemlegetése és tartalma jó, ha nem kerül feledésbe. (Magam is tervezek egy összeállítást a blogokban ezideig felvetett „Mi Pistink”-es simlisségekről, - mintegy felpezsdítendő a kollektív emlékezetet!)

A Sopronkőhidai repülőtértől eljutottunk addig a vitáig, hogy a bürgermeister leváltását az általam jónak tartott, kompromisszumot magába rejtő egyén személyének megfelelőségét vitatják a kommentelők, de alternatíva nélkül.
Azért, még kiegészíteném az ismerteket róla: jórészt a polgármesteri működéssel szembeni elégedetlenség, a nem egészen tiszta ügyektől való távolságtartás vezette az akkori jegyző asszonyt a távozáshoz! Véleményalkotáshoz ezt nem árt figyelembe venni!

vörösposztó 2012.10.26. 16:34:00

@civil48:

Azt hiszem,abban megegyezhetünk,hogy nem egy blog- komment a legalkalmasabb terepe,ha ugy tetszik módja annak,hogy valaki-akinek van személyi javaslata- most személyeket jelöljön meg csak azért,mert egy kommentben egy személy neve be lett dobva a köztudatba.Különösen nem két évvel a várható önkormányzati választások előtt.Ez sokkal komolyabb dolog,sokkal jobban át kell gondolni.Azt már nem is emlitem,hogy ha Nagyatádon egy személy egy nevet megemlit,az csak egy vélemény-ahogy a kommentelő szokta volt leirni,és nem több.Ezzel és ilyen módon nem megyünk semmire,még a megnevezett személynek sem jó.Kérdem,nincs időszerübb téma,mint ez a lerágott csont?-vagy csak ennyire telik a szellemi minucióból?Ez bizony szegénységi bizonyitvány.

Út-törő 2012.10.26. 22:45:58

@civil48: Ebben a körben utoljára szólók, egyben segítek megérteni CIVIL48-nak a problémát!

Ismét rossz oldalra lépett, ez nem Bill Gates oldala, és nem is számítás technikai korrepetálás.

Ez az oldal politikai nézeteink ütköztetésére nyitva álló lap, erre tessék koncentrálni, már amennyire ez Önnek sikerül.

A majdnem polgármestertől származó "bemásolt" idézettel hangsúlyozni kívántam: a tág anyagi keretek között mozgó propaganda, nem tudta célját elérni, még a multi gigant poszter ellenére sem!

Ezzel szemben Ön olyan személyt kíván porondra állítani, aki mögött nem áll olyan személyi, szervezeti, gazdasági háttér, amely az Ön szempontjából elvárt eredményt valósítana meg.

Köztudott, hogy az államtitkári rangban eltöltött nem kevés idő, a különböző intézményekben történő rendszeres vizsgáztatás, elnöklés, egyéb funkciókból eredő javadalmak, milliós nagyságrendre rúgnak havonta. Ennek befektetésével el lehetne indulni.
A kardinális kérdés: kockáztatja-e egzisztenciáját a protezsált?

Megjegyzem, az Ön által adható mind két lehetséges válasz helytelen!

Az alternatívát illetően tessék elfogadni, hogy egy feladat előkészítésének fázisában, nem lehet számon kérni az eredményt, bár mennyire is erőlteti azt. Tessék tudomásul venni, először a zokni, utána a cipő, és nem fordítva!

Az Ön által említett "akkori jegyző Asszony" távozásának oka teljesen nyilván való mindenki számára, aki ismeri kolléga, és barátnőjének, mint ország gyűlési képviselőnek, akkori státusát!

Az Ön által említett távozási ok több szempontból sem fogadható el, többek között azért sem, amit Ön közöl!

Bízom benne, hogy a fenti levezetés "logikai láncolatot" képez az Ön olvasatában is, majd ezek ismeretében keresni fogja a mélyebb összefüggéseket, amelynek alapján nem fogja azt mondani egy szürke-marha láttán, hogy milyen finom pörköltet fogyasztott belőle.

civil48 2012.10.28. 08:51:31

Vörösposztó! Az eddigi normális vita végére elfogyott a szellemi muníció? Elgorombultunk?
Ez vajon milyen bizonyítvány?

Út-törő!
Az utolsó kommentjének első hat bekezdése még érthető, ha alkalmasint csúsztatásokkal is megtűzdelt. (kiván porondra állítani, protezsált)
Amennyiben az „egyben segítek megérteni CIVIL48-nak a problémát” formulát józanul gondolta volna, akkor nem ír le olyan blődséget, hogy minden ”lehetséges válasz helytelen”
A kommentje utolsó három bekezdése minden „logikai láncolatot levezetve” és „mélyebb összefüggések keresése” mellett is értelmetlen, úgy is mondhatnám, hogy „szürkemarha”-ság!

Miután mindhárman leszidtuk (juj, hogy milyen finoman fogalmaztam!) egymást, - itt a vége!

vörösposztó 2012.10.28. 10:19:18

@civil48:

Abnormális,dilettáns felvetésekkel nem lehet érdemi szellemi municióval"normális " vitát folytatni.Kedves Barátom!bizonyára tudod,hogy bárkivel,nemcsak Veled vitára-ha van értelmes témád-hajlandó vagyok de csak személyesen ,nem bunkerból kell kifelé beszélni,hasznos lett volna politikai fejlődésed,nemkülönben gyakorlati tapasztalatszerzés végett a politikai ringben is eltöltened néhány évet,akkor sok mindent másképp látnál.Az értelmetlen,az interneten folytatott közéleti szkanderozással messze kerültünk Bakos Ur blogbeli témájától.
Csőlátás ellen nem használ a szemüveg,a politikában,a közéletben a finomkodó uriemberi mentalitás fabatkát sem ér,a mimóza lélek pedig az angolkisasszonyok teadélutánjára való.
Amit leirtam,annak veszed,aminek akarod,politikai korrepetálást nem vállalok.Befejeztem.
.
süti beállítások módosítása