HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Amennyiben érzékelhető lenne némi mozgás, ill. a korábbiakhoz képest valami csekély rámozdulás, úgy a jóóóóóóó reggelt Nagyatád lenne helyénvaló, de sajna semmi mocorgás, semmi változás, ezért változatlanul a trombita az aktuális. Pontosabban az lenne, ha valaki megfújná, ill. elfújná rajta a reggeli ébresztőt, de a „kirobbanó sikerre” tekintettel úgy látszik, a többség még alszik.

Nem mozgolódnak a helyi tömegszervezetek, pedig a viharfelhők egyre közelednek, s bár nemrég estünk túl a választásokon, hamarosan ismét az urnákhoz kell járulnunk.Az új választási törvény ugyan még fő a fazékban, s Kossuth Lajos már messze jár, de üzenete nélkül is úgy néz ki, hogy „mindnyájunknak el kell menni” (regisztrálni is, ha muszáj, és szavazni is!), ha elérkezik az ideje.Az idő előbb itt lesz, mint gondolnánk, de változatlanul felmerül a kérdés, hogy kikre fogunk helyi szinten szavazni,a választások után elkövetkező (talán már nem válságkezelő) öt esztendő levezényléséhez.Vannak, akik szerint okafogyott a kérdés, hiszen megvannak a kiválasztottak, de mivel nőtt, és egyre növekszik a változást óhajtók tábora, a kérdés nagyon is időszerű, még ha egyesek feleslegesnek, vagy korainak is ítélik.

Évekkel ezelőtt már feltettem a költőinek tűnő kérdést, hogy vajon miért nem volt a választókörzetnek az elmúlt húsz évben egyszer sem nagyatádi országgyűlési képviselője, de egyúttal a választ is közreadtam, mielőtt bárkinek is kételyei támadtak volna, mi is történt valójában.Az elmúlt ciklusokban függetlenül, hogy milyen párt, ill. kormány volt hatalmon, a helyi szervezetek Júdásai mindig eladták a várost néhány üveggyöngyért. Nem tett mást (ahogy 2011 október 18-i bejegyzésemben jósoltam)a jelenlegi (illegitim)” álruhás pártvezetés” sem, aki jó előre eladta a jelenlegi körzetvezetővel (országgyűlési képviselővel) egyetemben, az újonnan kialakított választási körzet vezetői (leendő országgyűlési képviselő jelölt) posztját, ismételten nem nagyatádi (hanem szomszéd vári) jelöltnek.A városvezetői posztot is lojalitásból lezsírozó „többség” ahelyett, hogy korábbi ígéretei megvalósításán ügyködne, szervilis pártkatonaként szemet huny a felső vezetés elvtelen alkui felett, egy szűk csoport érdekei szerint a helyi választópolgárok rovására.

Itt volna az ideje, hogy Nagyatád SAJÁT jelöltet indítson az országgyűlési választásokon, s új polgármester jelöltet állítson a jelenlegi leváltása céljából. Igaz, hogy nem volt s ma sincs nagy tolongás egyik tisztségre sem, de már akadnak (ha nem is a pártszervezetekben) alkalmas, hajlandóságot is mutató jelöltek, csak fel kellene kérni őket, s ha a többségnek megfelelnek, akkor egy emberként fel kellene sorakozni mögöttük.                  Okkal merülhetne fel a kérdés, hogy konkrétan kik a szóba jöhető potenciális jelöltek, de felfedésükre az érintettektől pillanatnyilag nincsen (miért is lenne?) felhatalmazásom, s az idő előtti „vadászat” elkerülése végett nem is célszerű.                                                                                                                                           A felderítésre és felkérésre hivatott kompetens személyeknek előbb utóbb meg kell ismerniük, a „kiválasztottakat” pedig had egye a kíváncsiság, vajon kik lehetnének az eljövendő ellenfeleik.

A jelen és a közeljövő nem túlbiztató, s az új „kitörési pontok” sem kecsegtetnek semmi jóval. A vallási turizmus felfuttatása, újabb „fejlesztési” hitelek felvétele, újabb adók bevezetése, szolgáltatások megszüntetése az elképzelés, amiből bármennyi is realizálódik, semmiképp sem nevezhető kecsegtetőnek.

A város egyértelműen csődben van, de a jogos követelések tulajdonosai a kiszolgáltatottság miatt nem mernek határozottan fellépni, ezért a csőd biztos egy ideig még kapun kívül marad.

A munkanélküliség továbbra is nő, a város népessége folyamatosan csökken, s a fiatalok elvándorlása miatt egyre öregszik.

A városvezetést „elnyerő” többség választás előtti szózatából idézem;

„PAZARLÓ AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS NEM SZOLGÁLJA KELLŐKÉPPEN AZ ITT ÉLŐKET. TELJES VÁLTOZÁSRA VAN SZÜKSÉG. FOGJUNK ÖSSZE, LEGYÜNK HATÁROZOTTAK, VÉDJÜK MEG MAGUNKAT, ÉS ZÁRJUK LE A NAGYATÁDIAKNAK EGYRE TÖBB KÁRT OKOZÓ ORMAI KORSZAKOT.”

Igehirdetők figyelem!!!!!

A választásokig még hátra van két tucat hónap. Nosza rajta, a lemaradást még be lehet hozni, s a kitűzött célt a választópolgárok megelégedésére teljesíteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr854800527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása