HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Köztudott, hogy a malmok (az igazságszolgáltatásé is) lassan őrölnek ezért lehetséges, hogy sokan már nem is emlékeznek a kezdetekre. Az ismertetés nagyon hosszú lenne, ha visszamennék Ádámhoz és Évához, ezért csak annyi támpont az esetleges új érdeklődőknek, hogy a történet közkincsé tétele május 12-i bejegyzésemmel vette kezdetét, s utoljára szeptember 13-án adtam hírt a történésekről.

Újabb tájékoztatóm apropóját a rendőrség (barcsi) határozata adja, melyben értesítenek a közérdekű adat kiadás megtagadása miatt indított nyomozás megszüntetéséről.

 

Az előzményekről röviden csak annyit, hogy a Nagyatádi Városi Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal elleni bírósági keresetet megelőzően a FIDESZ-MPP Nagyatádi Alapszervezete Elnöksége (nem a jelenlegi, hanem az eredeti legitim elnökség) 2011. június 9-én feljelentést tett visszaélés közérdekű adattal, a tájékoztatási kötelezettség elmulasztása bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás megszüntetéséről értesítő határozat; „mivel a cselekmény nem bűncselekmény- megszüntetem”.

Magyarul: A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (Avtv) 2. §. 4. pontja ugyan hivatalunkra is vonatkozik, de be nem tartása nem bűncselekmény. Nagyatád Város Önkormányzata „nagyrészt” lehetővé tette a kért adatok megismerését.

A nyomozás folytatására tett indítványomat az elfogultságot jelentő illetékes nagyatádi rendőrkapitányság helyett kijelölt barcsi rendőrség bűnügyi osztálya elutasította, mondván, hogy „az ügy tárgyát képező bűncselekmény elkövetésének bizonyítása szempontjából további érdemleges adatok az Ön által indítványozott nyomozati cselekménytől sem várhatóak „

A rendőri igazságszolgáltatás (pontosabban: jogszolgáltatás) eldöntötte a kérdést, s a bíró sípjába fújt. A sípszó azonban még nem a mérkőzés végét jelzi, hiszen a félidőre tekintettel az odébb van.

 „A vizsgálat lezárult, felejtse el”, hirdette az éppen negyven éve készült olasz film címe. Azt Damiano Damiani rendezte, és Franco Nero volt a főszereplő. Igaz, hogy ezt csak a helyi FIDESZ rendezte a HIVATALUNK főszereplésével, de azért itt is benne van a pakliban a folytatás. Anno „Egy rendőrfelügyelő vallomása az államügyésznek”, volt a következő fejezet címe, de a mai folytatás címén még gondolkodni kell. A közérdekű adat kiadására indított polgári peres bíróság ugyanis még nem döntött. Igaz, hogy időközben bírócsere is történt, ami kissé megnyújtja a malom munkáját, de 2012. január 19-én remélhetően pont kerülhet az ügy „perdöntő” dokumentumainak kérdésére is. Aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

Az eddigi fáradozásaink nem voltak hiábavalók. Ha vonakodva is, de jó néhány közérdekű adatot (okiratot, nyilatkozatot) kiadott a hivatal (a legfontosabbakat azonban nem), s ha igaz (majd kiderül) a beruházást megrendelő önkormányzat időközben benyújtotta keresetét a kötbérigény érvényesítésére a késedelmesen teljesítő kivitelezőnek. Ennek pozitív vagy esetleg negatív hozadéka még erősen kétséges, de „nyomorgó” önkormányzatunknak úgy van szüksége a perelhető százmilliókra, mint egy falat kenyérre.

 

Még nem látni, hogy az idő kinek dolgozik, de ahogy egykori szenátorunk írta a napokban, mi is bízzunk benne, hogy működik a demokratikus jogállam.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr263389080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása