HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Elnöksége 2/2011. (IV. 29.) számú (Orbán Viktor sk. elnök) „előkészítő” határozatával kibélelve megérkezett az Országos Választmány I./2011. 06. 09. sz. OV Elnökségi határozata (Kövér László sk.), amellyel feloszlatta a Szövetség Nagyatádi Szervezetét.

Az elnökség egyúttal a nagyatádi helyi szervezet újjászervezésével megbízza Karvalics Ottó Választókerületi elnököt.

Dicséretesnek mondhatnánk, hogy az országos vezetés vette kezébe a picinyke alapszervezetünk sorsának rendezését, s büszkék lehetnénk a kitüntető figyelemre akkor, amikor a mienknél sokkalta nagyobb (pl. a 800 fős miskolci szervezet) feloszlatására nem sok időt fecséreltek, de a „nagy segítség” elgondolkodtató. A felmerülő problémák megoldása a választókerületi elnök feladata lenne, ezért mi várható egy olyan elnöktől, aki egyben országgyűlési képviselő is, aki ilyen piti lokális feladat megoldásának kérdésével is az országos vezetéshez fordult?

Az Országos Választmány Elnöksége a továbbiakban felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy az Alapszabály……. bek. értelmében, a feloszlatott helyi szervezet tagjainak tagsági viszonya a feloszlatásról szóló döntés napján megszűnik. Amennyiben a feloszlatott helyi szervezet tagja a feloszlatásról szóló értesítést követő tizenöt napon belül az illetékes választókerületi tanácsnál új tagfelvételi kérelmet nyújt be, úgy annak elbírálásáról, a választókerületi elnök véleményének kikérésével, az Országos Választmány Elnöksége – fellebbezési eljárás nélkül – dönt. A felvételi kérelmet elfogadó döntés esetén a tagsági jogviszony folyamatosnak tekintendő. A felvételi kérelem benyújtásának elmulasztása a Szövetségből történő kilépésnek minősül.

A fentiek a vonatkozó előírások alapján egyértelműek és vitathatatlanok. Ami viszont az ezt követő indokolási fejezetet illeti, egyszerűen nevetséges, szemen szedett hazugság. Na és? Kit érdekel? Igaz vagy nem igaz, döntöttünk és punktum.

Na, ez az, amiből a továbbiakban nem kérek, s mivel a korábbi magatartás alapján borítékoltam az eljárás kimenetelét, erre a meghallgatás napján én is felhívtam az érintettek figyelmét. Kellő időben közöltem a magas döntéshozó grémiummal, hogy bohócnak öreg vagyok már, de cirkusz igazgatónak még fiatal. Valótlan ténymegállapításaikkal (formai eljárási hiba, tartalmi indokok) nem értek egyet, s meglátásom szerint a Fidesz a nagyatádi ügyet Gyurcsány módra elk..ta (nem kicsit, nagyon!).  Nagyatádon jelenleg a Fidesz gyakorlatilag nem létezik, s a jövőben a döntésektől függetlenül nem kívánok együttműködni kollaboránsokkal, ármánykodó spekulánsokkal, de a korábban megkezdett küzdelmet nem adom fel.

A korábbi harcostársak majd eldöntik, hogy a történtek után miként folytatják, de az újabb oszlatás engem, és nejemet már nem érinti, mert az OVE határozathozatalát megelőzően a szervezetből mindketten kiléptünk. A részleteket a szervezet belügyének tekintem, és nem kívánom a kívülállók tudomására hozni annak ellenére, hogy a szervezet kompetens tagjainak többsége sem ismeri a tényeket.

Az élet megy tovább, s a történtekből mindenki levonhatja a tanulságot. A hogyan tovább szabályosságát, és a Vk. elnök által alakítandó szervezet legitimációját illetően vannak kétségeim, de az idő, majd ha lassan is, de helyre tesz mindent. A hozadékon meg osztozunk mindannyian, s reménykedjünk, hogy a hozadék pozitív legyen.

A köz és pártélet rögös útján számolnia kell az ilyen, és ehhez hasonló végkifejlettel, de aki rálépett, netán régóta rajta jár, az tudja, hogy „nem elég a jót akarni, de tenni, tenni kell.   

Kósa Lajos a Fidesz MPP alelnöke: „A Fidesz ma a törvényesség, a jogállam és a szabálykövetés pártja.”

Ez idáig rendben is volna elnök és alelnök urak, de nem elég szabálykövetőnek lenni, annak is kell látszani! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr383019349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.07.02. 09:40:33

Immáron ötödik napja fenn van Bakos József blogja a második oszlató FIDESZ döntéssel kapcsolatban.
Vajon miért hallgat a tisztségétől kétszer is megfosztott elnök,Dr.Barbalics Ur?
Vajon most is az óvatoskodó,"diplomatikus",háttérbehuzodó megatartást válassza,vagy csak akkor szólal meg,amikor kommentjeimmel célbaveszem?Nem teszem,saját véleményet már többizben kifejtettem,sajnos igazam lett szinte mindenben.
Végtére is többek közt de elsősorban őt alázták meg,ő kapta a pofonokat, bár mondhatja azt is,hogy nem az az ember,aki adja,hanem aki állja azokat.Ő tudja,vajon valóban tudja?
süti beállítások módosítása