HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A február 3-i bírósági ítélet óta sok víz folyt le a Rinyán, de a tanácstalan hezitáláson és sumákoláson kívül az ügyben érdemi lépés nem történt. Két hónapi hallgatás után megszólalt a végrehajtásban kompetens választókerületi elnök, de félve az újabb baklövéstől, a kérdés (hogyan tovább?) megválaszolását, illetve rendezését áthárította a szervezet országos elnökségére.

A kompetenciát legyűrte az impotencia, mert újabb két hónapig negligálták a törvényesség helyreállítását, majd időközben a háttérben döntött a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Elnöksége, de erről csak több mint egy hónapos késéssel értesültünk az Országos Választmány Elnökségétől.

Kövér László a választmány elnökségének elnökeként az Országos Elnökség döntése alapján (után!) "meghallgatásra" invitálta a bíróság által jogaiba visszahelyezendő, korábban feloszlatott alapszervezet vezetőit. Az udvarias és barátságos fogadás után tájékoztatta a legitim elnököt és alelnököt,, hogy a kérdés el van döntve, s csupán azért kerül sor meghallgatásunkra, hogy ismételt formai eljárási hiba miatt nehogy újból pereskedjünk.

Az Országos Elnökség Orbán Viktor vezetésével és jóváhagyásával kimondta és megírta a választmánynak, hogy a "nagyatádi helyi szervezet 2009 decemberében történt feloszlatását indokoló tartalmi okok, az akkori tagság által alkotott, s most helyreállított jogviszonyú szervezet esetében változatlanul fennállnak." A választmány korábbi (feloszlató) ítéletének meghozatala során tartalmi szempontokat nem vizsgált. A döntést megsemmisítő bírósági ítélet kizárólag formai eljárási hiba miatt minősítette Alapszabály ellenesnek, ezért az Országos Elnökség a szervezet ismételt feloszlatását javasolja az Országos Választmánynak.

Azt mindenki "beláthatja", hogy a  választmány a fővezéri javaslattal  egyet tehet, kérdés és vélemény nélkül végrehajtja.

Nos, a bonyolultnak tűnő, de egyértelmű "gordiuszi" megoldásnak van néhány szépséghibája;

A bírósági döntésnek megfelelően helyre kellett volna állítani az "eredeti" 2009. december 15-e előtti állapotot, de ezt elszabotálták.

Az említett feloszlatást indokoló, nem létező tartalmi okok, csupán az MSZMP-s és Securitate-s ivadékok ármánykodásának szüleményei, de tények és dokumentumok helyből cáfolják, ezért ütköztetésüket az illetékesek ugyancsak elszabotálták (tartalmi okokat senki nem vizsgált).

A Fidesz saját Alapszabályát sértő "formai eljárási hiba" mellett súlyos okirat hamisítás is történt, melyet lehet bagatellizálni, de aki ismeri a "Patkószeg kiesett,......" versikét, az érzi és érti a tényező súlyát.

Az ügy a választmány még ki nem mondott és ki nem kézbesített határozatával lezárul, függetlenül attól, hogy hogyan alakul utóélete. Amit lehetett megtettük, és a jövőben is megtesszük a tagságunk megszűnésétől függetlenül. Lehet fanyalogni, hogy csak ennyire tellett, de az vesse ránk az első követ, aki ennél eredményesebben vívta volna meg az ellendrukkerek által már kezdetekor kilátástalannak kikiáltott küzdelmet.

A történtek hűen tükrözik a  mai Magyar valóságot, s bár sovány vigasz, de nem egyedi eset, hiszen sokkal de sokkal fajsúlyosabb ügyekben született hasonló végeredmény, ami nem csak néhány tucat, hanem sok százezer ember életét keseríti meg. A harcot azért soha nem kell feladni, mert a szerencse forgandó, és az élet hosszú távon igazságos.

Mi folytatjuk a sok éve felvállalt küzdelmet, mert bízunk abban, hogy előbb, vagy utóbb de eljön az igazság pillanata, s elégtételt szolgáltat a korábbi sérelmekért és kudarcokért.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr373012309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atesz01 2011.08.02. 11:14:05

Ma végre megkaptam a magánnyugdíj pénztárból (önként, dalolva,minden presszió nélkül)állami szektorba lépésem jutalmát.1998 óta ki bírtak nekem lobbizni 14.118 -nem tévedés, nem elírás - tizennégyezer egyszáz tizennyolc magyar pengő forintot.
Köszönöm szépen Orbán Viktor!
Igazán látható miniszterelnökünk polihisztori képessége,kormányunk pénzügyi nagylelkűsége.Ilyenkor felsejlik előttem egy kép, egy arc.Balra billent mosolygó arc,világítóan kopasz fej.Háttérben egy söprűt tartó kéz, dolgozók tartanak önállóan,önként és dalolva a kolhoz felé, mint én az állami nyugdíjpénztár felé.
O.V.elintézte ezt is..................
süti beállítások módosítása