HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

 A hónapok óta tartó purparlé egyik eleme volt a nagyatádi „Fidesz” iroda használati jogának rendezése. A kezdetektől illegitim új alapszervezet első dolga az irodaajtó zárcseréje volt. Egyesek a szóbeszéd szerint a zár tönkretételével is meggyanúsítottak, pedig az utolsó csínytevésem tizenhét éve történt, de az is károkozás nélkül.

Mint már korábban említettem, a bírósági ítéletet követően a „visszahelyezett” elnök kezdeményezte az iroda átadás- átvételt is, de a „megszűnt” elnök elhárította a végrehajtást. Ennek során derült fény az új, és eléggé meglepő helyzetre, miszerint az irodát egy európai parlamenti képviselő vette birtokba. A „kiadásban” kompetens testület tudomása és jóváhagyása nélkül történt ügyletről azt feltételeztük, hogy ez is a”forgatókönyv” része, ami kizárja a korábbi irodahasználati lehetőséget.

Tévednünk kellett, és meglepetést okozott a táblakihelyezés oka, mert kiderült, köze nincs a mi igénybejelentésünkhöz. Magam is elcsodálkoztam a sajtó által kiderített okon, de leginkább az döbbentett meg, hogy a helyi Fideszesek egyetlen képviselője sem emelt szót a nyilvánvaló svindli ellen. Nem elég, hogy cinkosok közt bűnös, aki néma, de a szenátorunk ráadásul asszisztált is a magáról megfeledkezett, egyébként jóravaló, szimpatikus fiatalember, eléggé el nem ítélhető cselekedetéhez. Nem elég, hogy szinte naponta szembesülünk a közelmúltban megválasztott képviselők újabb és újabb etikátlan és szabálytalan költségtérítési elszámolásával, akkor még az uniós képviselőink is rossz példával járnak az élen.

Tessenek már megmondani, hogy ilyen események után, hogyan várható el a törvénytisztelet az egyszerű átlagpolgártól? Milyen erkölcsi normák letéteményesei a regnáló rendszer képviselői?

 Miközben a választók százezrei filléres gondokkal küszködnek, a túlzott bizalommal felruházott kiválasztottak gátlástalanul tömik a zsebüket. Szereptévesztésük egyre nyilvánvalóbb, mert a kátyúban lévő szekerünk kihúzása helyett, saját tollasodásukkal foglalkoznak, alsó és felső szinten. Kettő-három státusz, drága lakás „olcsó áron”, zsíros állás koma, sógor, jó barátnak, s az sem baj, ha kilóg az egész ló, mert bár etikátlan, de minden törvényes. Nesze neked fülkeforradalom.

Lehet, hogy még is csak Antal Józsefnek volt igaza? 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr432827262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2011.04.15. 21:15:51

A választott téma ngyon is aktuális,a helyi"jellegzetességeivel" együtt.
Bakos Ur már megint naivan rácsodálkozott képviselőink találékonyságára,de közben szemérmesen/vagy talán feledékenységből/ elhallgatta a következő tényeket:
A havonta milliókat kereső Europa Parlamenti képviselőknek 22O Euro-azaz hatvanezer Ft körüli pénz bagatell összeg.Ennyit vehetnek fel alkalmanként azok,akik saját hazájukban VIDÉKRŐL utaznak a reptérre,hogy onnan Brüsszelbe repüljenek,természetesen nem turistaosztályon.
Mily leleményes a magyar,még képviselőként is akkor,ha a saját zsebéről van szó,a közpénz pedig nekik soha nem elég.
Deutsch Tompika,az "echte pesti"például Hódmezővásárhelyre tette székhelyét papiron,hogy fölvehesse a 22O eurót,sajtóhirek szerint az EP vizsgálatot inditott az ügyben.
Pártbéli haverja,az Audi8-as Lázár János frakcióvezető-civilben éppen Hódmezővásárhely polgármestere/minő véletlen!/bizonyára ingyen irodát biztositott neki a városban,hogy szegény a hétezer eurós alapfizetése,és számtalan cimen járó költségtéritése nehogy nagyon meg legyen terhelve a bérleti dijjal-tanácsolhatta neki e korszakos megoldást.
Az előzőek alapján nem nehéz kikövetkeztetni,hogy Glattfelder Béla/szintén budapesti lakos/dizájnos névtáblája miért lett felszögelve/pardon,felcsavarozva/ a nagyatádi Fidesz iroda ajtajára.Vagy Önök szerint a ki nem mondott következtetésem téves lenne?
Hatvanezer forint sokaknak Magyarországon egész havi jövedelme,de képviselőink szemrebbenés nélkül-belehazudva a képünkbe-kiutaltatják maguknak,sumák módon ezen csekély összeget a vaskos fizetésük mellé.Minő jellemek!
A nagyatádi ügyben"intézkedő" Karvalics Ottó is csak magával/és zsebjével/törődött megválasztásakor,mert mindjárt három állást is vindikált magának.Országgyülési képviselő,megyei közgyülési tag,barcsi alpolgármester-majd az őszi helyhatósági választásokon polgármester-mellékesen megyei választmányi tag a Fideszben,és aktiv/valóban aktiv?/ vállalkozó volt egyszerre az elmult évben.
Nagy étvágya nem párosult kellő és elvárható kapacitással,mert az eltelt időszak "teljesitménye"a bányászbéka ülepéig sem ér.
A parlamentben is párttársa szónokolt helyette.Csak tudnám mitől nem ért rá,vagy esetleg mitől nem értett hozzá,hogy éppenséggel maga adja elő mondandóját e csekély fizetségek mellett,és miért volt szüksége"tolmácsra".A mi autónk" már derogál neki,holott évek óta azt "terjeszti" és forgalmazza,de ma már Jaguárral villog a parlamenti parkolóban.Kollaboránsai mind megkapták a Judás pénzt,de talpasairól már tudomást sem vesz.Nem látni rajta a világos,tiszta tekintetet sem,mintha büntudata lenne/persze ez csak egy álca/, most pedig ide való az alábbi közmondás:"Akiben van egy kis önbecsülés,az a gaztetteket is emelt fővel követi el".

Stabil 2011.04.20. 14:25:27

Csak néhány gondolatot szeretnék közölni itt, ha már topicot nem tudok nyítani!

A múlt hétvégén az emlegetett "szög" kidugta a fejét a zsákból, igaz csak a hegye látszik egyellőre.

Általába a fuvalat nyugat felöl érkezik, ez most sincs máskép.

Minden érintett, vagy érdeklődő előtt ismert Bárány István neve, aki civilként verte meg a FIDESZ-KDNP indulóját Győrben.

Jelent ez valamit nem sokkal a választások után?
süti beállítások módosítása