HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Ismét dübörög (az egyre mocskosabb) kampány, s „MEGVÁLTÓK” százai tülekednek a megcsappant parlamenti helyekért.

Somogy sem kivétel, s az előző ciklusnál is több induló (biznisz-párt) sertepertél esélytelenül a lenyúlható milliók reményében.

Körzetünkben rekord létszámú (21) ismerős és ismeretlen jelöltnek áll „szándékában”, hogy kihúzza végre a délvidék (azon belül a 2. sz. választókörzet) kátyúban elakadt szekerét.

Kérdezem én! Ki hallott már a körzetünkben semmiből felbukkant alább felsorolt pártokról? Ki látta, hallotta már őket a közélet frontján? Hol érhetők el, s egyáltalán van e székhelyük, irodájuk? Polgártársaim, lehet tájékozódni!

Íme, a legfrissebb „hazai KAMUPÁRTOK” listája: ECDP, KÖSSZ, REND, MISZEP, ÉRTÜNK  ÉRTETEK,                NEMZET ÉS BÉKE, ÉBMP, SZEM, CSP, OPRE ROMA, IRÁNYTŰ, EU.ROM.

A rendszerváltást követő hét ciklus során, valamennyi választáson közreműködtem aláírások, kopogtató cédulák gyűjtésében. Hol nagyobb, hol kisebb elánnal, de mint ezúttal is, aktívan kivettem részemet a választópolgárok „zaklatásában”. Csak a leadási határidő végén tűnt fel számomra, hogy a sok induló ellenére, a választókörzet egyetlen aláírás gyűjtő jelöltjével, mi több aktivistájával sem találkoztam. Egy Pécsről érkezett LMP-s aktivista brigádot ugyan láttam az utcánkban, de sem a lépcsőházunkban, sem a tágabb környezetemben nem észleltem aláírásgyűjtőket. Ez kissé szokatlan jelenség, mert a korábbiakban ilyet egyetlen esetben sem tapasztaltam. Ennek ellenére érdekes módon mind a 21 jelölt határidőre leadta az ötszáz (érvényes) aláírást tartalmazó íveket.

Az országban nem egy helyen bukkantak elfogadhatatlan ívekre, de nálunk ilyenről nem szólnak a hírek. Pedig a svindli nem állt távol ettől a körzettől sem, s több mint valószínű, hogy nem csak Zuschlag és Kubatov listák léteznek. A gyűjtés időigényes és macerás voltára tekintettel, feltűnően sokan és gyorsan lettek (mentelmi joggal bíró) képviselő jelöltek.

Miért vált szükségessé a korábbi 750-es kvótát 500-ra csökkenteni? Kinek jó, hogy 21 (zömmel nem létező) párt állíthat országos listát? Kinek jó, hogy újabb bevasalhatatlan közpénz milliárdok vándorolnak magán zsebekbe? Miért jó, hogy az alulinformált választópolgár a bőség zavarával küszködve 21 ismeretlen jelöltön morfondírozva kérdezheti okkal „Mondd, te kit választanál”?  

Előző jegyzetem, mint sok más korábbi, szintén válaszra vár. A háromszáz egynéhány olvasó közül egyetlennek sem akadt észrevétele, városunk LED projektjével kapcsolatosan. A szükséges információra, tájékozottságra tekintettel nem is a Sanyi bácsitól vagy a Bözsi nénitől vártam volna reagálást de, hogy egyetlen városatya sem érzett késztetést a „hozzászólásra” az megint csak érdekes. Lehet, hogy amint anno a jóváhagyáskor, úgy most sem érte el egyikőjük ingerküszöbét sem? Igaz, hogy a máig lezáratlan ZÁÉV ügy (2011) sem hozta lázba őket, de talán egy országos botrány idején nem ártana a hazai tükörbe nézni.

Mondjuk a pénzügyi bizottság elnöke, aki odaadóan dicsérve javasolta elfogadásra a várost ismét az eladósodás lejtőére állító költségvetést, talán szentelhetett volna némi figyelmet, a hasznosnak propagált LED projekttel kapcsolatosan felbukkant kérdőjeleknek. Persze néha a hallgatás is többet mond, minden magyarázatnál.

Városunk törvényességi őrétől a múlt héten megkértem a LED - es szerződést, de egyelőre, válaszra sem méltatott. Remélem, az országos trend (a szerződés kiadásának elutasítása) nem gyűrűzik be Nagyatádra, s ha késlekedve is, de 15 nap lejárta előtt megismerhetem, s közérdekű információként megoszthatom a sikeres biznisz részleteit.

Csak tudnám, hogy egy 15 percet igénylő ügyintézés miért tart 15 napig?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr8713734712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása