HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A napokban figyelemre méltó bejegyzés bukkant fel az internetes közösségi oldalon.

Egy polgártársunk közreadta a városháza hivatalos „dörgedelemnek” szánt de, fecnire sikeredett közleményét (aki esetleg nem olvasta, a sok megosztásra tekintettel még elérheti a facebook-on), s az azzal kapcsolatos véleményét.

A levélben egy sok éve létező, de komolyan soha nem vett rendeletre hivatkozva noszogatja a hivatal a külterületi lakókat az ingatlanok előtti terület kaszálására. A szórólap fejléces és pecséttel ellátott, de a szignálás valamilyen rejtélyes oknál fogva lemaradt. A népszerűtlen, ill. hálátlan feladatot úgy néz ki, senki sem vállalta.

Az eset érdekessége azonban nem a téma (kaszálási kötelezettség), s nem is a szignó hiánya, hanem a felszólított (az-az a felszólítottak) reakciója.

Az elmúlt évek során számtalan döntés, határozat, rendelet érintette kedvezőtlenül, mi több hátrányosan a helyi adófizetőket, de azok többnyire rendre „szó nélkül” maradtak. A legutóbbi blog jegyzetemet is közel hatszázan olvasták, de érdekes módon komment egy sem született. A ma is fennálló okokat korábban már kifejtettem.

Vajon mi váltotta ki most még is több ember reakcióját, s miért adtak ezúttal hangot véleményüknek, nemtetszésüknek?

A kérdés megválaszolását jobb híján a helyi médiától vártam, de hiába néztem meg kétszer is az NVTV legfrissebb „híradójának” tudósításait, mert a választ nem hallhattam. Úgy gondoltam, hogy az adófizetők pénzén üzemeltetett városi TV. ingerküszöbét biztosan eléri a lakossági téma, de csalódnom kellett. Ahelyett, hogy rámozdult volna a TV. vezénylő „katonája”, inkább (feltételezhetően ukázra) előhúzott a sublótból egy lerágott gumicsontot, s inkább a városháza előtti úttest állapotát ecsetelte hosszasan.

Az út silány állapotát magam sem vonom kétségbe, s szükségesnek látom rekonstrukcióját, de mitől lett ez hirtelen aktuális? A Gyékényesi kavics vasúti fuvarozásának közútra terelése óta, továbbá a Kaposvári elkerülő út építése során százával haladtak át városunkon az „útromboló” túlsúlyos (nem egyszer 50 tonnás) tehergépjárművek. A nyílvánvaló „károkozás” orvoslásának kezdeményezése hivatalunk feladata, s mint elhangzott, annak sok éve eleget is tett.

A tények ismeretében az már más lapra tartozik, hogy a több százmilliós beruházás elnyerésére annyi az esélyünk, mint a Trójai falónak, az Epsomi Derbyn. Ennek ellenére a „szorgalmazással” is egyetértek, de javasolnám mellé a ZÁÉV. kötbérének firtatását is, akár TV riporttal is megspékelve. Vagy erről nem informálták az új vezetőt?

A fentiekben említett „fűügy” NVTV. általi elhallgatása mellett az érintett körzet (körzetek?) képviselőinek hallgatását is furcsállom. A város jelenlegi „hatásköréhez” képest túl méretes testületnek csupán egyetlen tagja vette a fáradtságot, hogy reagáljon az ügyre.

Kíváncsi lennék arra, hogy a megyeközpont fejlesztése során (Kaposvári elkerülő út) tönkretett Nagyatádi útszakasz helyreállításának érdekében hány Somogyi országgyűlési képviselő hallatta hangját, akár a parlamentben, akár az illetékes minisztériumokban?

Azt már érzékelhettük, hogy a kormánypárt helyi képviseletének kapcsolati tőkéje vetekszik a templom egerével, de talán megkérhetnék a körzet JOBBIK-os parlamenti képviselőjét, hogy ejtsen már néhány szót városunk sokéves „fájdalmáról”, pontosabban jogos elvárásáról!

Az NVTV. programszervezőjének csupán észrevételként jelzem, hogy a Csillagtanya Lovasegyesület örömteli pályázati nyereményének propagálásához kevésbé fontos a polgármester meginterjúvolása, mint egy választópolgár által nyilvánosan feltett közérdekű kérdés megválaszoltatása!

Új seprőként nem ártana kicsit átmázolnia az ORMAI TV intézménynevet azzal, hogy a babakocsis anyuka mellett a hivatali eljárást kifogásoló lakosokat is megszólítja.

A történtek elemzése során magam sem értem, hogy miért, de csak a címbéli gyerekdal jutott eszembe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr7612499607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása