HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

A korábbi ciklus során nem egy polgártársam szájából hangzott el észrevételként, miszerint soha nem volt ilyen szervilis testülete a településünknek. Nos, miután véleményüket magam is osztottam, gondolom, velük egyetemben kell belátnom tévedésemet, tekintettel arra, hogy a jelenlegi képviselők (egy-két kivételtől eltekintve) mindenben felülmúlják elődeiket. Tájékozatlanságban, felkészületlenségben, passzivitásban, s nem utolsó sorban, elvtelen lojalitásban.

Szervilizmusukkal semmi gond nem lenne, ha az a városlakók érdekében történne, s nem a polgármester kisded játékaihoz való asszisztálásban érvényesülne.

A képviselők évek óta „díszletként” szolgálnak a polgármester színi előadásaihoz, mert újabban már meg sem kérdezi a képviselőket, csak előterjeszti megkérdőjelezhetetlen elképzeléseit (döntéseit), hogy a biztos többség tudatában megszavaztassa azokat a „döntéshozókkal”.

Bár elvileg a „szemét ügy lezárva” (az állam átvette a hulladékkezelést) de a MI PISTÁNK változatlanul a saját játékszabályai szerint játszik (amit a képviselők rendre elnéznek neki).

A szolgáltatóval egyedül tárgyal és a szolgáltató szája íze szerint kreálják a rendeletet, természetesen nem a lakók javára. A 80 literes hulladékgyűjtő edény igénybevételét a kétszemélyes háztartásokra korlátozták, holott „mindenkit” megillet a használatának lehetősége. Az üres ingatlanok esetében is az indokolatlan 120 l-es kukával számolnak, ami nem kevés „potya” bevételt hoz a szolgáltatónak. Persze mindezt gondos felmérés, osztás-szorzás előzte meg, amihez a „gyümölcsöző kapcsolat” jegyében városvezetőnk is asszisztált. Persze nem a véletlen, és az elkötelezett önzetlenség műve, hogy a Petőfi téri Juniális folyamatos „főtámogatója” a régi-új szolgáltató (jelenleg Viridis Pannonia Kft.). A polgármesteri rezidencia már elkészült, s ott nincs mit „támogatni”, s ugyan a polgármester sem Petőfi téri lakos már, de a kampány már elkezdődött, és nem árt előkészíteni a stabil szavazatokat. Kenyeret (a „bográcshoz”) és cirkuszt a „szimpatizánsoknak”, s a számlát a szolgáltató közreműködésével majd fizetik a városlakók.

Ugyan csak a szavazatszerzés (testületi többség) céljából rendezett ezúttal SZMSZ (Szervezeti és Működési Szabályzat) módosítást polgármesterünk. Bár évek óta megszűnt a Határtalan Játékok nevű nagy össznépi testvérvárosi dzsembori, de a közeljövőben Nagyatádon rendezendő EB.-VB.- Olimpia, vagy amit akartok reményében szükségét érezte, és javasolta polgármesterünk a sport feladatokkal foglakozó tanácsnok választási lehetőségének megteremtését.

A már-már feladat nélkül maradó önkormányzatunknak úgy kell ez a tanácsnoki státusz, mint egy falat kenyér? Egy frászt, úgy hiányzott, mint „üveges tótnak a hanyatt esés”. A választás lehetősége gyanánt a javaslattevő közölte a testülettel az általa „kitüntetett” nevét. Nos, a történet valós oka, ill. lényege, hogy a képviselői struktúra várható átrendeződése miatt polgármesterünknek szükségessé vált egy régi „harcostárs” megvásárlása (pardon, megjutalmazása). Mert ugye az mindenki számára világos, hogy a tanácsnoki státusz némi zsoszóval (a 70.000 Ft. tiszteletdíj mellé+49.ooo Ft/hó.) jár, ami eddig bizottságok elnökeként többnyire csak „gesztenyéseknek” és kollaboránsoknak dukált.

A képviselői „struktúra” átrendeződéséről csak annyit, hogy egy újabb egykori „gesztenyés” került lapátra („a mór megtette kötelességét, a mór mehet”), akit egy régi harcostárssal pótolt MI PISTÁNK. A „háttér” bonyolultabb annál, sem hogy néhány mondatban közérthetővé tehetném.

A Polgármesteri Juniális másik érdekessége, hogy városi rendezvényen sem tülekedik ennyi (31) önkéntes támogató, ami óhatatlanul a kormány futball projektjének önkéntes támogatóit juttathatja eszünkbe. Az már csak hab a tortán, hogy a polgármester házát felépített, a Művelődési Ház rekonstrukciója során néhány millával „adós maradt” KRONELL Kft. is beszállt a „PETŐFI TÉR” támogatói közé.

A történtek kapcsán kinek-kinek más gondolata támad az elvtelen lojalitásokról, de ez mindenkinek szíve joga.  „A kutya ugat, a karaván halad”, s egyelőre maradjunk is ennyiben.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr568819592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása