HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Ilyen pocsék időjárás mellett talán nem tűnik ünneprontásnak, ha az ünnep előestéjén újból előveszem a „nagyatádi szemétség” gumicsontját, s ismét rágódok rajta egy keveset.

Bizonyára vannak, akik már unják a témát, de nem kevés azok száma, akik kíváncsian (és aggódva) várják a közeli napokban érkezhető hulladékszállítási számlát. Vajon mennyivel emelkedik, s kiket érint majd érzékenyen?

Nos, hamarosan minden kiderül, de addig is nézzük mi ingerelt újabb megnyilatkozásra e szakállas témában.

Arra bizonyára többen is emlékeznek, hogy tavaly márciusban a pályázatnyertes szolgáltató által írt kottából vezényelve, polgármester-karmesterünk a képviselő-testületi zenekarral elhegedültette a városlakók nótáját.      Az előadás már akkor is fülsértőnek tűnt, de nem vájt fülű hallgatókról lévén szó, a hamis hangokra igazából csak az év végi „repeta” során derült fény. Városi zenekarunk c-dúr helyett több esetben kandúrt fogott, de a karmester szokásához híven megmagyarázta és elhitette a tagokkal, hogy semmi probléma, minden hang a helyén volt. Mivel szolfézs leckéit nem tartotta meggyőzőnek, januárban kitalálta, hogy új kottát irat, de ezúttal már nem a szolgáltatóval, hanem a hulladékos partitúráért felelős szakminisztériummal.

Szóval a testületi baklövéseket leplezendő, törvénymódosítást kezdeményező felterjesztést javasolt a testületnek, melyet az lelkesen és egyhangúan jóváhagyott anélkül, hogy egy percet is elgondolkodott volna annak szükségességéről és realitásáról. Az időközi történések ellenére sem merült fel bennük, hogy valamit nagyon elhibáztak, s csúnyán meg lettek vezetve.

Alapos informálódás nélkül ismét lelkesen jóváhagyták a korábban hintába ültetett városlakók újabb megvezetését mi több, megalázását.

A Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén aztán sokadmagammal szembesülhettem azzal, hogy a nagyatádi testület korszakalkotó ötlete gyenge lábakon áll, ezért nem ártana egy kis megyei hátszél, csupán a nyomaték kedvéért.

Ötletgazdánk ezért interpellációjában felvázolta álláspontját, s kérte az elnököt valamint a közgyűlést, hogy támogassa  a nagyatádi testület által jóváhagyott „közérdekű” felterjesztést.

Mivel szem és fültanúja voltam városvezetőnk interpellációját megelőző színeváltozásának, biztosnak gondoltam a szolidáris szavazást. Aki figyelemmel kísérte az elmúlt hónapokban tanúsított magatartását, az észlelhette miként érlelődött az egykor vörös karmester somogyi sárgából konszolidált narancsba.

Mindannyiunk szeme láttára születőben a nagyatádi narancs. Ahogy pelikán elvtárs mondaná; „Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk”.

Ennek ellenére nem így történt és itt jött a blamázs. Városunk kormánypárti közgyűlési tagja (ÁG.) egyetlen szóval sem támogatta munkáltatóját. Az elnök lassan mondta, hogy az interpelláló is értse. A kormány zászlajára rezsicsökkentés van tűzve. Ezzel szembe megy a felterjesztés, ezért javasolja, hogy a közgyűlés ne interpellációként kezelje a javaslatot, hanem bejelentésként. A támogató szavazás elmaradt. No comment.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr305135516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szofista 2013.03.16. 14:26:03

Kedves Bakos Úr !

Szenzációs, nagyon jól szórakoztam a beszámolót olvasva...
Ezek szerint a szeretett városunk karmestere csak egy zenekart tud dirigálni:)A kottáról meg had' ne szóljak!
Kíváncsi leszek, hogy fordít most a felterjesztésen a mi kis kobajasink,hogy nem menjen szembe a rezsicsökkentésel, de a szolgáltató is elégedett legyen ? Lehet, hogy nincs már elszállítandó konténer a Zrinyi utcában?
További jó pihenést!
süti beállítások módosítása