HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Több mint egy hónapja közbeszéd tárgya, hogy a megváltozott erőviszonyok ellenére a város két politikai tényezője, paritásos alapon megegyezett a státuszok elosztásán, s annak megfelelően töltik be saját katonáikkal a zsákmányként szolgáló helyeket.

Szó nem volt a turizmus fontosságáról, a szakértelemről, csupán arról, ki töltheti be saját emberével a lehetséges munkahelyeket. Február elején a Tourinform irodával megtörtént az első lépés ami ugyan okozott némi meglepődést, de hamar megemésztették, és már arról diskuráltak, kinek szánták név szerint a leköszönő gyógyfürdő vezető megüresedő helyét, a testreszabottan kiírt pályázat alapján.

Köztudott, hogy városunkban a rendszerváltozás ellenére nem humánerőforrás gazdálkodás folyik, hanem változatlanul a káderpolitika honos. A lényegi különbség, hogy míg az előbbinél a képzettség, szakértelem, gyakorlat, stb. a kiválasztás szempontja, addig az utóbbinál a feltétlen lojalitás (a párthoz) az egyedüli meghatározó tényező.

Miután hetek óta erről beszél a "város" eléggé meglepő, hogy néhány képviselő a 31-i testületi ülésen rácsodálkozott a történtekre. Nem értik, hogy miért középfokú végzettség volt kiírva, s a 17 pályázóból miért pont az "nyert" akit a megilletődött intézményvezető végül is nyilvánosan megnevezett. Nem értették, hogy ha volt képzettebb, jobb pályázatot benyujtott, mi több nagyatádi jelölt, miért a város első emberének fontos katonája a győztes. Furcsa  volt hallgatni annak a vezetőnek a magyarázkodását, akinek gyakorlatilag "megsúgták" ki a legjobb.

Egy kis "dorgálás" után az aggályoskodók elhiszik, hogy ezután olcsóbb lesz az új vezető, és a gyógyfürdő is jobban fog működni.

Persze nem kizárt, de kérdező városatyák, tessenek már az intézmény múlt évi mérlegét egy kicsit figyelmesebben megnézni, és elsősorban a szemüknek hinni. Ha szükséges a könyvvizsgálót is meg lehet interjúvolni!  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr122789803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goldstar 2011.04.07. 13:59:33

Tisztelt Bakos Úr!

Ön kérdéseket feszeget, miközben azokat - hellyel közzel - meg is válaszolja.

Gondolom a helyet, és a közt nekünk hagyja.

Magam részéről nem tudom kiről van szó, ki az új vezető a közfürdőben, de gondolom ez nem lehet megalázó státus.

A pályázat kiírása nyilván valóan személyre szabott, ilyenkor a következő szempontok érvényesülnek.
- ki támogatott,
- ki tartozik (ha működik)a rokoni körben,
- kinek a legkifinomultabb az érzékszerve,
- egyéb viszonyok?!

A döntéshelyzetbe lévőket ehhez hasonló kérdések terhelik le, és ezért fordul elő, hogy a kényelmi szempontoknak megfelelően rutinból szavazzanak olyan esetben, mint amivel most is szembesülünk.

Bízom benne, normálisan gondolkodó ember nem tud magyarázattal szolgálni arra, miért az alacsonyabb kategóriát választja, miért azt, ami már megjárta a várost, és sehol nem volt jó?
Én már hallottam olyat, hogy az Önkormányzat pénzén valakit taníttatott, majd alkalmatlanság miatt más, zsírosabb állást talált neki a Tulipános.
De gondolom itt erről nem lehet szó!

Sőt ebben az esetben holmi féle család-barát kapcsolat sem jöhet szóba! Ugyan kérem!

Nem úgy mint más helyeken a volt KISZ buzgó polgármester és beosztottjának a hitvese... Ez, vagy hasonló, a fenti esetben szinte lehetetlen, ilyen Atádon nem fordulhat elő!!

Jó gondolom????
süti beállítások módosítása