HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Mielőtt a Fenyő Miklós pártiak a csőnacival folytatnák, megsúgom, hogy nem csak az reped, s nemhogy semmi, de igen nagy gáz van. A gatyával együtt reped, mi több szakad, de hogy egész pontos legyek darabokra hullt a helyi FIDESZ-KDNP „frakció”.

A sztoikusok most rezignáltan mormogják magukban, na és, valójában sosem volt, s sajnos nem állnak messze az igazságtól.

Ahogy Virág elvtárs mondta a „nemzetközi helyzet fokozódik”, ezért egyre gyakrabban kerül sor rendkívüli, ill. soron kívüli testületi ülésekre. A héten is volt kettő, s a legutóbbin (péntek reggel) ismét tanújelét adta a „polgári oldal”, hogy nem ura a helyzetnek, s teljesen alkalmatlan a városvezetés átvételére.

A sebtében összehívott képviselők egyike bátorkodott jelezni az előterjesztőnek, hogy sem ő, sem a mellette ülő képviselőtársai (négy fő) nem kapták meg a 4. napirendként előterjesztett (Polgármesteri Hivatal új SZMSZ!) írásos anyagát.

Az előterjesztő kurta „mindenki megkapta” válaszát követően szünetet rendelt el, majd azt követően minden kérdés, észrevétel nélkül a testület három tartózkodással megszavazta az előterjesztést.

Mivel a napirend tárgya nem egy bagatell téma, ezért felmerül bennem néhány kérdés.

Ha a felszólaló társai sem kapták meg az előterjesztést, akkor ők miért nem érezték szükségét a jelzésnek?

A testület jelenlévő másik öt tagja vajon megkapta az anyagot, s ha igen akkor a másik négy miért nem?

Az előterjesztő ellentmondást nem tűrő kijelentése szerint mindenki megkapta. Valaki nem mond igazat, de ki?

A néhány perces szünet alatt, hogyan tudta elolvasni, megérteni, értékelni, s nyugodt lelkiismerettel elfogadni az előterjesztést a negyedik (előterjesztést nem kapott) képviselő?

 Alapjában véve a vonatkozó előterjesztés csupán „tájékoztató” a változások során kialakult pillanatnyi helyzetről, s a hajó tulajdonképpen nem ment el, mert a hivatal új felállása nem kőbevésett, s az idei költségvetés készítése során még van lehetősége a testületnek az esetleges módosításokra, de!

Vérlázító, hogy a döntéshozó testületnek előzetesen még csak fel sem vázolt, polgármester-jegyző páros egyéni strukturális és humánerőforrás elképzeléseit úgy nyomják le a képviselők torkán, hogy azok nyelni sem tudnak.

Hol van a „frakcióvezető” által korábban hirdetett új stílusú, szakmailag megalapozott, alaposan előkészített konstruktív együttműködés? Már nem érzi úgy, hogy „neki is tennie kell valamit”?

A polgármester bal és jobb keze (alpolgármestere) egyszerűen meg sem jelent a sürgős és sorsdöntő kérdések tárgyalásán. Már nem „veszik komolyan a munkát”? A praxis és a dohánybolt már fontosabb, mint az ezreket érintő közügyek képviselete? Tán keveslik az alpolgármesteri fizetést?

 A ciklus félidejében nézem és hallgatom a megválasztott képviselők választást követő fogadkozását, s kérdezem, hogy hová, mivé lettek az akkor bemutatkozott ígéretes, nagyon lelkes, tenni akaró városatyák?

„Pehm Jóska, a zalai láma” elszörnyedne, majd beájulna, ha látná, hallaná, hogy a két nemzedékkel későbbi, pásztornak szegődő KDNP-s bojtárok miként hódolnak be a Kádár-érában még ateista, de ma már keresztény hívőként tetszelgő egykori apparatcsiknak.

A politikában való részvétel számtalan konfliktussal jár.  A FIDESZ-KDNP „frakció” a rajtnál meghirdette a kerülését, mondván, hogy helyette megoldásokat, alternatívákat keres. Ennél fogva két éve folyamatosan hallgatnak, s asszisztálnak a település „megváltásához”, ami már csak idő kérdése. Úgy gondolják, ha tétlenkednek, akkor nem hibázhatnak, de mint sok mindenben, ebben is tévednek.

 Az ülés végén szemlesütve hallgatták a csalódott polgármester felszólítását, hogy a jobboldali képviselők befolyásuk latba vetésével húzzák ki a város szekerét a kátyúból. Az ukáz részben jogos, hiszen az alul maradt kormányos jelölt a ciklus elején fennen hirdette az igét, („a kormány velünk van”!) s bár megkapta a kicsinyített marsallbotot, még sem akar hallani a diszkriminációról és ismételt távolmaradásával próbálja elhárítani a felelősséget.

Nosza rajta „nagyatádi polgári oldal”, ahogy Marcaliban a valódi FIDESZ-KDNP frakció kibrusztolta a 60%-os adósság konszolidációt, úgy Tessenek már oda hatni, hogy Nagyatád is a szomszéd váraknak nyújtott mértékű támogatásban részesüljön.

Továbbá az újabb saller elkerülése végett kéretik az illetékes hivatalnál elintézni, hogy kíméljék meg városunkat a Rinyaszentkirályi társbérlettől. Ekkora tockosra ugyanis nem szolgáltunk rá.

Megdolgozott érte az adósságot felhalmozó Bürgermeisterünk, hiszen kilépett a Somogy-értből, elárulva mentorát és csapatát, s a felkínált státuszokat is meghagyta másoknak.

Igaz ugyan, hogy az évekkel ezelőtt kiderült alkalmatlansága mellé most a méltatlansága is (szemét ügy) társult, de e segítségek esetében nem róla, hanem a megszenvedett Nagyatádról van szó.

Ha elfogadjuk is virág elvtárs szentenciáját, miszerint „Az élet nem habos torta” az ígéretek szerinti kormánypárti segítség akkor is dukál!  

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr525015644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Somogyi Attila (törölt) 2013.02.05. 19:03:09

Elolvasva ezen bejegyzést, hát elszörnyülködtem! Tisztában voltam azzal, hogy a FIDESZ nagyatádi képviselői, (azért írom, hogy FIDESZ, mert a nagyatádiakat nem képviselik) nem veszik komolyan a munkájukat, nem veszik azt komolyan, hogy őket azért választották meg a nagyatádi választópolgárok, hogy ügyes, gondos bajaikat képviseljék. Hatalmas vehemenciával indultak nekik, mintha ők lennének a kiskirályok. Egyszer ültem be egy közmeghallgatásra, akkor azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nincsenek szakmailag felkészülve egyes képviselők, érdemben nem szólnak hozzá a témához, tehát nem értenek ahhoz, amihez kellene, az emberek képviseletéhez. Persze lehetne oldalakat írni arról, hogy ezen személyek milyen rutintalan módon teszik a dolgukat, semmi hozzáértéssel vegyítve, de nincs értelme. Nem szándékom bántani őket, de fel vagyok háborodva, hogy ilyen személyek vezetnek egy várost. Továbbá az sem elhanyagolható, hogy úgy bólogatnak, úgy szavaznak, ahogy azt egyes emberek, vagy ember megkívánja. Nagyatádon a városházában nem az emberekért dolgoznak. Természetesen tisztelet a kivételnek, és akinek nem inge, az ne vegye magára! Ja, és ne legyenek nagyképűek a tisztelt urak, nem kell felemelt fejjel, lenézően végig menni a Nagy Imre Téren Szászfalvi Úr jelenlétében!
süti beállítások módosítása