HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • stb.: Tisztelt Barátaim,Nagyatádiak !! Ne gondoljunk rögtön korrupcióra,(csak egy kicsit később ),ugyan... (2019.11.09. 20:20) "Azt beszéli már az egész város"!
  • stb.: Tisztelt Barátaim,Nagyatádiak !! Ne gondoljunk rögtön korrupcióra,(csak egy kicsit később ),ugyan... (2019.11.09. 14:49) "Csalizás (horgász módra)!
  • stb.: Tisztelt Bakos Úr! Lehet, hogy segítene, ha legközelebb közreadna egy rövid és érthető gyakorlati ... (2019.11.08. 21:31) Ormai Istvánért Egyesület?
  • stb.: Kedves Bakos Úr ! Véleményem szerint az AtádHír-nek kötelessége lett volna a teljes körű tájékozt... (2019.10.28. 08:53) Kontroll hiány, mutyi, és impotencia?
  • EMÁJSZIKSZ: Kedves Bakos Úr! Nem lehet, hogy a 2019-es önkormányzati választások előtti kamu ellenzék? Mert, ... (2018.08.01. 08:08) Nagyatád megérett...?

Linkblog

Nos, nem hallom, mit susognak a Széchenyi park gesztenye fái, de azt hallom, hogy min csemegéznek a város „jól értesült” lakói.

Mondhatnám a Skorpió zenekart idézve, hogy „újra dübörög a banda” (ami igaz) de valójában nem erről van szó.

A „rossznyelvek” szerint, amint azt a legutóbbi kommentező is pedzegeti), a településünk ALPOLGÁRMESTER-i státuszát úgy árusították ki, mint piacon az almát. Állítólag 10 milla volt az ára, s a bevétel a „kiskorú” alapítvány számláján landolt.

Először jót derültem a nem hírlapi kacsán, de miután több irányból, s több forrásból is hallottam, elgondolkodtam, miközben lehervadt arcomról a mosoly.

Eszembe jutottak a korábban megtörtént konkrét esetek országszerte, valamint a „megtapasztalt” szomszéd vár esete, ahol szintén vásárolták a kellően kamatozó „státuszt”.

Mivel jó néhány kérdés merült fel bennem, s hosszabb rövidebb távollétek miatt alulinformált voltam, gyorsan az elérhető hírforrásokhoz fordultam hiánypótlásért. Sajnálatomra sem az Atádhír, sem a NVTV tudósításaitól nem lettem okosabb, ezért a város honlapján próbáltam hírmorzsákat összeseperni. Meglepődve konstatáltam, hogy a képviselő testületi ülések jegyzőkönyvei nyolc hónapja hiányoznak az előterjesztések mellől. Nosza, irány a könyvtár, ahol hiányos borítékokat találtam, jegyzőkönyvek nélkül. A kormányhivatalhoz fordulva értesülhettem, hogy az előírás szerinti 15 napos beküldési határidő ellenére, augusztus óta ott sem láthatják a jegyzőkönyveket.

Van ám „hivatali” tolerancia, csak az adófizető polgár próbálná meg így értelmezni, ill. betartani a határidőket. A hivatalunk létszámhiányra hivatkozva késlekedik, de bezzeg kettő alpolgármesterre futja.

Ezek után, jobb híján ellátogattam néhány vendéglátó egységbe s a városban is bóklászva próbáltam mozaikkockákat gyűjteni, hogy összerakhassak valami elfogadható, meggyőző képet a kulisszák mögötti helyzetről. Segítségül hívtam korábbi jegyzeteimet is, s olvasásuk közben összefüggéseket vélő fura gondolataim támadtak.

Emlékszik még valaki a 2013.08.03.-i (Elkészült!), jegyzetemre? Érdekes emlékeztető, melyhez „passzolnak, mint kulcs a zárba” (Fenyő Miki) a 2014.02.25-i (Soron kívüli!), valamint a 2015.12.20-i (Nagyatádi prológ) jegyzeteim.

A felmerülő „költői” kérdések a következők:

Kik a Prológ alapítvány létrehozói, „ügyvivői”? Kik alkotják az alapítvány kuratóriumát? Miért az alapítvány nevével futnak és futottak a „városi” rendezvények, amikor erre hivatott a város művelődési csapata, s gyakorlatilag is ők intéznek mindent? Ki fizette a rendezvények logisztikai költségeit? Kik fizettek be és mennyit az alapítvány számlájára, mint „támogatók”?

A polgármester rezidenciáját felépítő „konzorcium” miért nem tudta befejezni a bevállalt művelődési ház felújítást?

Miután adósa maradt az önkormányzatnak, a polgármester („testület”) miért engedett el a tartozásból? Ha a laktanyában a későbbiekben vásárolt ingatlan árát utólagos hozzájárulással részletekben tudta kifizetni, akkor hogyan tudta támogatni a Petőfi téri napokat (netán az alapítványt)?

Nem furcsa, hogy ilyen előzmények után Uniós pályázatot nyer önkormányzatunknál?

Mi a biztosíték, hogy a most „elnyert” Baross 1. alatti irodaház felújítását (152 millió Ft.) ezúttal maradéktalanul és megfelelő minőségben el tudja végezni?

Nos, aki ismeri a válaszokat, az elgondolkozhat azon, vajon lehet e valóságalapja a közszájon forgó, kulisszák mögötti bizniszezésnek.

Ui.: A prológ kasszájában: 2015-ben 224.000 Ft.

                                       2016-ban 4.800.000 Ft.

                                       2017-ben 4.700.000 Ft.

                                       2018-ban 5.200.000 Ft.

Ha igaz a szóbeszéd, akkor 2019-ben cca. 16.000 Ft.????

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr2215297942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. Wurm 2019.11.09. 00:46:47

Miért nem fogalmazol világosabban? A Prológ alapítvány kuratóriumának elnöke Ormai István polgármester, tagjai Németh Csaba alpolgármester, Pallai Lászlóné bizottsági elnök. A kuratórium 2016-2018 között adományként több, mint 10.000.000,- Ft, azaz tízmillió forint bevételre tett szert. Ha feltételezzük, hogy nem a kuratórium tagjai dobták össze az adományt - aminek nem túl nagy a valószínűsége -, akkor felvetődik a kérdés: Vajon miért a polgármester alapítványa tett szert ilyen mértékű adományra, és miért nem mondjuk a Nagyatádi Diákokért Alapítvány, vagy a Pro Família Alapítvány, hogy csak két ismertet mondjak? Lehet köze ennek a nagyatádi fejlesztésekhez? Lehet köze ennek ahhoz, hogy ki ma az egyik alpolgármester? Tudom, a megközelítés rosszindulatúnak tűnik, és bizonyíték nélküli, de mégis elgondolkodtató. Persze örülnék egy világos cáfolatnak - mondjuk ezen a blogon - azzal, hogy ki, mikor, mennyi adománnyal támogatta a Prológ Alapítványt, és miért. Csak azért, hogy kételyeink megszűnjenek, és a későbbiekben is feltétel nélkül tudjuk támogatni polgármesterünk munkáját.

bakos.jozsef 2019.11.09. 10:41:50

Tisztelt Polgártárs!
Szeretnék világosan fogalmazni, de akkor 30 oldalas jegyzeteket kellene közreadnom, ami ugye valljuk be kiverné a biztosítékot az olvasókban. Az elvárás jogos, de szeretném, ha az aktuális közéleti kérdésekre a tűzhöz közel állók, mondjuk a felkent városanyák, ill. városatyák válaszolnának.Néma Leventékkel nem lehetséges párbeszédet folytatni.A feltett kérdésekre(támogatások, támogatók, stb.) az érintettek tudnának válaszolni, de valamilyen oknál fogva nem teszik.Ha a képviselőink vennék a lapot,akkor már helyesbítettek volna, hogy Prológ liebling nem csak a Baross 1. felújítását nyerte el, hanem korábban 352 millió értékben a három Atádi óvoda (Aradi, Árpád, Rozsnyói)felújítását is.Jelentősége nincsen, de a "világos" helyzetképhez ez is hozzátartozik.Persze ne várjuk, hogy a Prológ kuratórium elnöke majd közreadja, hogy kik("miért"),és mennyivel támogatták a házi alapítványt.A kételyek megszüntetéséhez valóban hozzájárulna, de nem valószínű, hogy növelné polgármesterünk támogatottságát.

stb. 2019.11.09. 20:20:05

Tisztelt Barátaim,Nagyatádiak !!

Ne gondoljunk rögtön korrupcióra,(csak egy kicsit később ),ugyanis a Prológ Nagyatád Alapítvány 200 ezer forinttal támogatta a Nagyatádi Diákokért Alapítványt,Ők szervezték a zenés estéket a zenepavilonnál,elkészíttettek egy zászlótartó rudat a Nyomda épületére,támogatták a kereszt út létesítését,felújították a "szovjet hősök" emlékművét,külföldi zenei tanulmányokat finanszíroznak. Becslésem szerint ez nem lehetett több másfél milliónál ?
A tavalyi gálájukról szóló videót a városi tv jóvoltából most is megnézhetik.
Persze,érdekelne,hogy mennyit fizettek a Műv.Ház használatáért.....

Visszatérve a kommentekre,vagyis inkább hiányukra: több jó stílusú ismerősömet kérdeztem, hogy ha már olvassák és van véleményük a Nagyatádi Egyenes Beszédről, miért nem írják meg? A válasz minden esetben az volt, hogy: hátha kiderítik , hogy én írtam a kommentet és akkor utána nyúlnak a vőmnek, a sógoromnak stb. Erre, persze nem tudok értékelhető választ adni senkinek.

PS: A legfontosabb, az alapítvány célja a 10954 fő nagyatádi állampolgár támogatása, és ez most már elkezdődött a fent említett összegekkel és személyekkel.
Várjuk ki a sorunkat.........
Válasz erre