HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • stb.: Tisztelt Barátaim,Nagyatádiak !! Ne gondoljunk rögtön korrupcióra,(csak egy kicsit később ),ugyan... (2019.11.09. 20:20) "Azt beszéli már az egész város"!
  • stb.: Tisztelt Barátaim,Nagyatádiak !! Ne gondoljunk rögtön korrupcióra,(csak egy kicsit később ),ugyan... (2019.11.09. 14:49) "Csalizás (horgász módra)!
  • stb.: Tisztelt Bakos Úr! Lehet, hogy segítene, ha legközelebb közreadna egy rövid és érthető gyakorlati ... (2019.11.08. 21:31) Ormai Istvánért Egyesület?
  • stb.: Kedves Bakos Úr ! Véleményem szerint az AtádHír-nek kötelessége lett volna a teljes körű tájékozt... (2019.10.28. 08:53) Kontroll hiány, mutyi, és impotencia?
  • EMÁJSZIKSZ: Kedves Bakos Úr! Nem lehet, hogy a 2019-es önkormányzati választások előtti kamu ellenzék? Mert, ... (2018.08.01. 08:08) Nagyatád megérett...?

Linkblog

Bár rendszeresen szörfözök az interneten, de csak figyelemfelhívás utáni navigálással bukkantam egy újonnan megjelent Nagyatádi „hírforrásra”. Az uborkaszezonra tekintettel hosszú ideje szünetelt jegyzetem, s bár ez nem a reklám helye, az új hírportál meglátásom szerint megér néhány észrevételt.

Városvezetőnk évtizede ígérgette a helyi újság felélesztését, de minden újabb ciklus során elsikkadt a korábbi tiszavirág életű  sajtó feltámasztása. Az idő haladtával aztán Időszerűtlenné (korszerűtlenné) vált, mert a nyomtatott sajtót egyre inkább kiszorítja a digitális média. Az új, s helyi szócsőnek ígérkező portál az ígéretéhez híven akkor lesz valóban helyi és kiegyensúlyozott, ha ténylegesen helyi eseményekről, s nem csak a szerkesztői álláspontokról, szépről-jóról, internetről összeollózott, lejárt szavatosságú nagyvilági hírekről tudósít.

A portál logója kissé hajaz a helyi civilnek álcázott politikai egyesület logójára, de lehet, hogy a gesztenyés háttér csupán a véletlen műve. Mivel a helyi történésekről tájékoztató blogom (egyenesbeszed.blog.hu) 2010 decembere óta működik, ezért a Nagyatád egyetlen hírportálja kijelentés meglátásom szerint kissé pontatlan. Plagizálással ugyan nem vádolható a felelős szerkesztő, de szegényes fantáziára vall, hogy blogom mottójának másolatát tűzte zászlajára.

A fenti apróságoktól függetlenül örömmel üdvözlöm a „kezdeményezést”, de nyugtával a napot, s meglátjuk, mivel rukkol elő valójában a ma még ismeretlen TERVEZŐ.

Addig is, míg beindul a hírözön, volna néhány témajavaslatom, ami bizonyára felkeltené a városlakók érdeklődését is.

A helyi televíziót nézve feltűnt, hogy a korábbi stáb kicserélődött, és megduplázódott, miközben a témakínálat feleződött. Azt már hallottuk, hogy a „főszerkesztő” Kaposvárról érkezett, de a Mernyei kamera mannról és a további stábtag fluktuációról nem tudósított a NVTV.

Kórházunk épül-szépül, de a „konyhaavatóval egy időben más is történt a paraván mögött. Főzés helyett melegítés, jelentős létszámcsökkenéssel, „vezetőváltással”.

A kormánypárt egyik megyei prominense bűnbánó pentítóként megüdvözült, s kissé megkésve (vajon miért?) kiteregette a szennyest. A piszkos „lepedők” Nagyatádon is fellelhetők.

Hat éve húzódik a ZÁÉV-Nagyatád kötbérper. Különböző szakértők, viszontkereset, perszüneteltetés, hosszú néma csend.

Bár a fenti témák bulvár ízűnek tűnnek, de koránt sem azok. Ha ezekről, és további ilyen történésekről is tájékoztat a hírportál, akkor igaz az igehirdetése. Ha viszont a közelgő választások miatt beindult kampány szócsöveként kíván tündökölni, akkor inkább jobb, ha megőrzi pillanatnyi inkognitóját.

Érdeklődéssel várom, ill. várjuk tényleges színrelépését, színvallását.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr612780466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.