HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • stb.: Tisztelt Barátaim,Nagyatádiak !! Ne gondoljunk rögtön korrupcióra,(csak egy kicsit később ),ugyan... (2019.11.09. 20:20) "Azt beszéli már az egész város"!
  • stb.: Tisztelt Barátaim,Nagyatádiak !! Ne gondoljunk rögtön korrupcióra,(csak egy kicsit később ),ugyan... (2019.11.09. 14:49) "Csalizás (horgász módra)!
  • stb.: Tisztelt Bakos Úr! Lehet, hogy segítene, ha legközelebb közreadna egy rövid és érthető gyakorlati ... (2019.11.08. 21:31) Ormai Istvánért Egyesület?
  • stb.: Kedves Bakos Úr ! Véleményem szerint az AtádHír-nek kötelessége lett volna a teljes körű tájékozt... (2019.10.28. 08:53) Kontroll hiány, mutyi, és impotencia?
  • EMÁJSZIKSZ: Kedves Bakos Úr! Nem lehet, hogy a 2019-es önkormányzati választások előtti kamu ellenzék? Mert, ... (2018.08.01. 08:08) Nagyatád megérett...?

Linkblog

A napokban figyelemre méltó bejegyzés bukkant fel az internetes közösségi oldalon.

Egy polgártársunk közreadta a városháza hivatalos „dörgedelemnek” szánt de, fecnire sikeredett közleményét (aki esetleg nem olvasta, a sok megosztásra tekintettel még elérheti a facebook-on), s az azzal kapcsolatos véleményét.

A levélben egy sok éve létező, de komolyan soha nem vett rendeletre hivatkozva noszogatja a hivatal a külterületi lakókat az ingatlanok előtti terület kaszálására. A szórólap fejléces és pecséttel ellátott, de a szignálás valamilyen rejtélyes oknál fogva lemaradt. A népszerűtlen, ill. hálátlan feladatot úgy néz ki, senki sem vállalta.

Az eset érdekessége azonban nem a téma (kaszálási kötelezettség), s nem is a szignó hiánya, hanem a felszólított (az-az a felszólítottak) reakciója.

Az elmúlt évek során számtalan döntés, határozat, rendelet érintette kedvezőtlenül, mi több hátrányosan a helyi adófizetőket, de azok többnyire rendre „szó nélkül” maradtak. A legutóbbi blog jegyzetemet is közel hatszázan olvasták, de érdekes módon komment egy sem született. A ma is fennálló okokat korábban már kifejtettem.

Vajon mi váltotta ki most még is több ember reakcióját, s miért adtak ezúttal hangot véleményüknek, nemtetszésüknek?

A kérdés megválaszolását jobb híján a helyi médiától vártam, de hiába néztem meg kétszer is az NVTV legfrissebb „híradójának” tudósításait, mert a választ nem hallhattam. Úgy gondoltam, hogy az adófizetők pénzén üzemeltetett városi TV. ingerküszöbét biztosan eléri a lakossági téma, de csalódnom kellett. Ahelyett, hogy rámozdult volna a TV. vezénylő „katonája”, inkább (feltételezhetően ukázra) előhúzott a sublótból egy lerágott gumicsontot, s inkább a városháza előtti úttest állapotát ecsetelte hosszasan.

Az út silány állapotát magam sem vonom kétségbe, s szükségesnek látom rekonstrukcióját, de mitől lett ez hirtelen aktuális? A Gyékényesi kavics vasúti fuvarozásának közútra terelése óta, továbbá a Kaposvári elkerülő út építése során százával haladtak át városunkon az „útromboló” túlsúlyos (nem egyszer 50 tonnás) tehergépjárművek. A nyílvánvaló „károkozás” orvoslásának kezdeményezése hivatalunk feladata, s mint elhangzott, annak sok éve eleget is tett.

A tények ismeretében az már más lapra tartozik, hogy a több százmilliós beruházás elnyerésére annyi az esélyünk, mint a Trójai falónak, az Epsomi Derbyn. Ennek ellenére a „szorgalmazással” is egyetértek, de javasolnám mellé a ZÁÉV. kötbérének firtatását is, akár TV riporttal is megspékelve. Vagy erről nem informálták az új vezetőt?

A fentiekben említett „fűügy” NVTV. általi elhallgatása mellett az érintett körzet (körzetek?) képviselőinek hallgatását is furcsállom. A város jelenlegi „hatásköréhez” képest túl méretes testületnek csupán egyetlen tagja vette a fáradtságot, hogy reagáljon az ügyre.

Kíváncsi lennék arra, hogy a megyeközpont fejlesztése során (Kaposvári elkerülő út) tönkretett Nagyatádi útszakasz helyreállításának érdekében hány Somogyi országgyűlési képviselő hallatta hangját, akár a parlamentben, akár az illetékes minisztériumokban?

Azt már érzékelhettük, hogy a kormánypárt helyi képviseletének kapcsolati tőkéje vetekszik a templom egerével, de talán megkérhetnék a körzet JOBBIK-os parlamenti képviselőjét, hogy ejtsen már néhány szót városunk sokéves „fájdalmáról”, pontosabban jogos elvárásáról!

Az NVTV. programszervezőjének csupán észrevételként jelzem, hogy a Csillagtanya Lovasegyesület örömteli pályázati nyereményének propagálásához kevésbé fontos a polgármester meginterjúvolása, mint egy választópolgár által nyilvánosan feltett közérdekű kérdés megválaszoltatása!

Új seprőként nem ártana kicsit átmázolnia az ORMAI TV intézménynevet azzal, hogy a babakocsis anyuka mellett a hivatali eljárást kifogásoló lakosokat is megszólítja.

A történtek elemzése során magam sem értem, hogy miért, de csak a címbéli gyerekdal jutott eszembe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr4612499607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.