HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Nem Dante által írt, s nem Jámbor J. rendezésében, hanem néhány „paktumos” által írt és Ormai rendezésével előadott valóban „Isteni” színjátékot láthattak tegnap a jelen lévők és a helyi TV-t nézők, az új képviselő-testület tegnapi alakuló ülésén.

Igazán lélekemelően indult az összejövetel, mert a közös himnuszéneklést, eskütételek, polgármesteri székfoglaló követte; a lehetőségről, felelősségről, közös célokról együttgondolkodásról, ill. együttműködésről, kiszámítható, következetes, céltudatos közös munka tervezéséről.

Az önkormányzati SZMSZ (Szervezeti és Működési Szabályzat) aktualizálása is reménykeltően indult, hiszen a felesleges és korábban már többször bírált bizottsági alelnöki pozíciók (minő meglepetés) megszüntetésre kerültek, s két erodálódott bizottságot is összevontak a takarékos gazdálkodás jegyében. Ez utóbbi gondolat kisiklott azonban a változatlanul indokolatlan és felesleges alpolgármesteri duó fenntartásával.

Városunknál tízszerte nagyobb településeken, de a szomszéd várakban is elegendő az egy alpolgármester. Arról nem is szólva, hogy a korábbi évek bizonyították, hogy polgármesterünk minden esetben elboldogult egyedül is, s szabadságait „beáldozva” küzdött meg a jelentkező feladatokkal.

Az egyetlen tökös képviselő jogos felvetésére ezúttal is szokásához híven reagált, s szemrebbenés nélkül állt elő kitudja hányadizben, az újfent „megtakarított” szabadságának pénzbeli megváltásával.

Nem csak Nagyatádon, de az egész járásban nincs még egy ember (nagyon-nagyon elfoglalt vezető sem) akinek megváltás címén annyi milliót fizettek volna ki, mint a MI PISTÁK-nak.

A felvetésre adott válasza szerint régi és recseg már a kifogásoló lemez, de a jogos kritika ellenére a ledermedt új testület (tisztelet a kivételeknek) ismételten éppúgy megszavazta a pazarló kifizetést, mint a korábbiakban a „nagyatádiak szempontjait, érdekeit érvényesítő” hoci-nesze, testületek többséget alkotó szervilis tagjai.

A polgármester új szóvivője ugyan sztaniolba csomagolva ismertette a vezér fizetését, de újabb „meglepetésként” felkérést kapott a csomag kibontására, hogy mindenki értse, a város vezetője egy százezres település első embere!

A további forgatókönyv valamint az új szereposztás megegyezett a korábbi prognózisomban jelzettekkel.

Amint az várható volt, a bukta ellenére ismét megköttetett a paktum, de az új győztes diktálásával és dominanciájával, valamint egy erősen leszűkített csoport bevonásával.

A show igazából csak ezután kezdődött, a szemfényvesztő módon megrendezett alpolgármester választás megtartásával. Mielőtt az elrendelt szünetben a képviselők a szavazó urnához járultak volna, a testületi felállást tartalmazó táblán már ott virított, mint TITKOS szavazással megválasztott külsős alpolgármester, Dr. Ludas László neve is. Ez nem lázas kapkodás és sietség, hanem az újabb paktum jele, valamint jelzés, hogy COKI vesztesek.

A „korszakváltó” alpolgármester büntibe vonultatott, s helyét lefoglalták a „gesztenyések” a bizottsági pozíciók többségével egyetemben.

Kárpótlásként vagy inkább a magasabb politikai szempontok érdekében azonban a lefogyott kormánypárti frakció megkapta a városfejlesztési bizottság elnöki tisztét a nem kis felelősséggel együtt. Amennyiben a ciklus során nem az elvártaknak megfelelően csordogálnak majd a források, lesz kire mutogatni, ill. lőcsölni a „balhét”.

Az „egytagú”-nak is titulálható polgári frakció létszámában is gyengébb, mint a korábbi, de ereje aztán végképpen semmi. Még csak nem is keresgélik az elveszített korszakváltó kulcsot, s szótlanul tűrnek minden megalázást. Bár nem látszik rajtuk, de örülnek az érdemtelenül kapott alamizsnának, amellyel kockázat nélkül kihúzzák öt évig, tekintettel arra, hogy nincs számonkérés, leváltás, se visszahívás.

Aki nem látta annak ajánlom figyelmébe a jövő heti ismétlést. Lehet, hogy lesz ennél még érdekesebb is, de ha van idejük, ne szalasszák el, mert megéri az árát a műsor.

Ui. KDNP-s képviselőnk parlamenti elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen csapata zászlólevonásán (pardon, félárbocra eresztésén), de a JOBBIK képviselőnk, látogatásával megtisztelte első testületi tagját, ill. az ülést.

Megalakult a számunkra foghíjas új Somogy Megyei Közgyűlés is. Városunkat egyetlen tag sem képviselheti, szemben a korábbi évtizedekkel, amikor 2-4 fő is sertepertélhetett a kenyérszeletelő körül. Ehhez természetesen nem kis részben hozzájárulhattak a szavazást kihagyó polgártársak is. A következményekről majd a későbbiekben!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr826825417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösposztó 2014.10.27. 17:54:34

Jómagam-Bakos Józseffel ellentétben-nem ajánlom,hogy az alakuló ülésről készült felvétel megismétlését megnézze bárki,hacsak nem mazochista vagy főállásu közéleti purifikátor,mint a blogiró.
A megtekintése ugyanis jóérzésü ember számára egészségkárositó.
A legnagyobb "vesztes" kétségtelenül Kárpáti ,akit jól megvezetett a saját pártja.A FIDESZ félvállról vette a nagyatádi választást.,persze a helyi szervezet évek óta végzett komoly munkája nem is érdemelt mást.
Az hogy a Jobbik jelölt elindult,éppenséggel a FIDESZ jelölt előre kódolt bukását hozta.Bejött.Kárpáti-akit 2O1O-ben a közéleti ismeretlenségből, cilinderből húzott elő a kormánypárt egyik,immáron évtizedek óta a pártból élő semmirekelője-nem vette észre a háta mögötti játszmát,melyet Gelencsér Attila megyei közgyülési elnök és Ormai celebrált,konspirative.Miről is van szó?Arról,hogy a megyei elnök megegyezett Ormaival ,már 2O1O-ben,hogy nem nagyon akarják Nagyatádon Ormai székét kirúgni alóla,csak lagymatag,látszatkampány lesz,aminek fejében Ormai ,Gyenesei kicsinálása érdekében abban a bizonyos büntetőperben megteszi a magáét.Vagyis Gyenesei volt a a valódi ellenfél,ehhez kellett Ormai,aki volt mentorával szembefordulva lényegében a FIDESZ közgyűlési elnöknek tett szivességet.Erről Kárpátit nem tájékoztatták,a nagyatádi önkormányzati választáshoz 2O1O-ben ,majd most is kellett egy balek,aki eljátssza a polgármester ellenjelölt szerepét ugy,hogy a sajátjai megvezették.Talán most már neki is leesett a tantusz.Hát kérem,illene néha a politikai pöcegödör bűzös levegőjébe is beleszagolni,és nemcsak kritikátlanul mások ülepét kényeztetni abban a reményben,hogy majd leszek valaki.Hát nem.Sokan nem tudják,de jó ha kinyitják a szemüket,hogy a politikában sok olyan aljas ember jut hatalomhoz,akit a saját önbecsülésére valamit is adó ember messze elkerül.Ormai hatodik cilkusára készülve meg nyugodtan hátradőlhet,és kiröhögheti a székére ácsingózó kormánypárti Urat,aki most egy olyan "közösségbe " került,a hátsó részbe,ahogy mondani szokás: ott lett ministráns,ahol korábban plébános helyettes/káplán/ volt.Nem mondom ,szép karrier.Megtanulhatta,hogy a hála nem politikai kategória,csak a nyers érdek a döntő.Ormai megmutatta neki a cokit.
Az pedig,aki életfogytig tartó főállásu megélhetési politikus,készülhet öt év mulva a felemelt,mintegy havi félmillás nyugdijra,hátradőlve a karosszékében,jóleső érzéssel nyugtázhatja,hogy milyen karriert futott be,a vöröscsillagos pártházból a gengszterváltás igazi nyertese lett,a mellette kitartó szavazóbázisa jóvoltából.
Igazi nagyatádi rendszerváltás,kis jellegtelen FIDESZ sziporkákkal.
Végezetül Kárpáti Urnak jótanácsként ajánlom:
Két út van magas méltóságba kerülni:Az egyenes ut,saját erőből előre jutni.A másik a kerülő ut,mások erejéből odajutni.Az utóbbi ugyan a rövidebb,de most nem jött össze.Az okos ember a vereségből is tanul.
süti beállítások módosítása