HTML

Nagyatádi egyenes beszéd

"A hír szent, a vélemény szabad"

Friss topikok

  • Prof. Wurm: Ez egy érdekes és főleg tanulságos választás volt az összes országos párt számára. A véleményem ny... (2022.04.17. 20:04) Mi történt velünk?
  • bakos.jozsef: @újnagyatádot: Tisztelt "ELNÖK"(?) Úr! Sajnálom, hogy nincs annyi vér a pucájában, hogy névvel fej... (2020.02.26. 22:26) NESZE NEKED NAGYATÁDI VÁLASZTÓPOLGÁR!
  • Nepcsi: Nem kívánok Bakos József és Prof Wurm múltfeltáró eszmecseréjének döntnöke lenni, de az bizonyos,... (2020.02.10. 20:29) MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA"!
  • stb.: E cikkről eszembe jutott a Titkok könyvtára (The Librarian) című film Noah Wyle főszereplője, aki ... (2020.02.09. 09:14) A MI PISTÁNK és az "Ő ÖNKORMÁNYZATA". II.
  • Nepcsi: Ne feledjük azt sem el, hogy a "Mi Pistánk"első sürgős vagyonértékesítő lépései során gazdaságtala... (2019.12.17. 18:23) Janus-arcú MI PISTÁNK?

Linkblog

Az időjárás várható alakulásáról számtalan csatornából értesülhetünk, de a helyhatósági választások Nagyatádon várható következményeiről nem adnak hírt a médiák. Pedig az érdeklődő választópolgárok szívesen olvasnának a Pirkadatban, vagy hallgatnának a helyi TV-ben a történtek elemzéséről, a hogyan továbbról. Na de ami késik, az nem múlik, a héten több mindenre fény derülhet.

Az elmúlt héten a korábbiaktól eltérően az ünnepélyes alakuló ülést megelőzően átadták megbízó levelüket az új testületi tagoknak. Már az indulás is szolgált új elemmel, mert nem emlékszem arra, hogy a korábbi huszonöt év során egy képviselő is hiányzott volna a mandátum átvételekor. Ezúttal két nagyon elfoglalt (fontos) ember is távol maradt a beiktatási aktustól, ami rossz ómen. Korábbi jegyzeteimben már említettem, hogy a 2010-2014-es ciklusban, korábban soha nem tapasztalt hanyagság ütötte fel a fejét, mert oly mértékben megnövekedtek a képviselői hiányzások, hogy több esetben elmaradt a bizottsági, ill. testületi ülés.

Nem gond, ha netán sok funkcióval bíró nagyon elfoglalt emberek nyerik el a választók bizalmát, de mi a fészkes fenének vállal közéleti szerepet az olyan, aki nem képes eleget tenni a képviselőséggel járó kötelezettségeinek?

A hiányzásokból eredően okkal feltételezhető, hogy az előterjesztések kellő tanulmányozására sem juthat ideje az ilyen képviselőnek, hát még az esetlegesen szükséges egyéb informálódásra.

Mi várható a történtek után? Az közismert, hogy a városlakók többsége (53%-a) ahogy az ország sok településén szintén, sajátosan értelmezve a demokráciát távol maradt az urnáktól, s bármennyire is kívánatos volna, már sohasem lesz 98%-os részvételi arány, mint a Kádár éra „kötelező” korszakában. Az viszont egyértelmű, hogy a távolmaradók elveszítik azon jogukat, hogy a ciklus során bármilyen oknál (szemétdíj, vízdíj, távhő díj, iparűzési adó, stb.) fogva elégedetlenek lehessenek, ill. annak hangot adjanak. Zakson, mondhatja erre bármelyik „tüntető”, de akkor ne Tessenek áhítozni semmiféle korszakváltásra, valódi rendszerváltásra és legitim országos, megyei, vagy települési vezetésre, mert a nyertesek továbbra is csupán a választásra jogosultak 10-27%-ának támogatásával képviselik a lakosság 100%-át.

Ki ma a legpesszimistább? A tájékozott optimista, mondja a legfrissebb pesti szólás! Nos, szerencsére Nagyatádon ebből van a legkevesebb, de ez nem ad okot a derűlátásra a tájékozatlanoknak sem.

A korábbi jegyzetemben röviden felvázolt buktát követően a vesztes kormányzópárt hajójáról várhatóan nem csak a patkányok fognak leszállni, annak ellenére, hogy a hajó csak léket kapott, de nem süllyedt el. A kapitány az ünneplő időszak ellenére dicséretre ugyan nem, de dorgálásra (netán jogos elmarasztalásra) annál inkább számíthat.

A hajólegénység létszámának csökkenésével, s kormányos váltással is számolhatnak a megfogyatkozott szimpatizánsok, s körzetünk KDNP-s képviselőjére komoly tehertételként hárul majd, hogy elegendő lelket leheljen a kudarctól leeresztett helyi FIDESZ szervezetbe.

A korszakváltó kulcs elvesztése ellenére sem kizárt azonban egy újabb paktum, természetesen már egészen más feltételekkel, melyet ezúttal a többségbe került polgármester diktál. Lehet, hogy nem is lesz titkos, nem is foglalják írásba, s több mint valószínű, hogy a „beavatottak” létszáma is erősen csökken. Várhatóan nem lesz alpolgármesteri és bizottsági létszámcsökkentés, és változatlan marad a felesleges (de jól fizetett) alelnökök száma is. A szembetűnő változás csupán annyi lesz, hogy a pozíciók zömét ezúttal a gesztenyések fogják betölteni. Büntibe mennek a korábbi akadékoskodók, kekeckedők, s további „jutalmazásra” számíthatnak a kollaboránsok.

Az alázás mértéke nagyban függ az esetleges fentről jövő ultimátumoktól, de illúziói ne legyenek az öntudatos szavazóknak sem, mert az „Együtt tovább Nagyatádért” helyett továbbra is a zsákmányszerzés lesz a legfőbb cél.

Ezzel együtt kecsegtető, de gondterhelt időszak vár új testületünkre, mivel a település lakói nem fogadták meg a kormánypárti intelmeket. Jár majd a bőséggel érkező uniós keretekből Nagyatádnak is, csak az a kérdés, hogy JUT is e belőle? Mert ugye a pályázatokhoz önrész is szükségeltetik, aminek híján van a településünk, viszont a hitelek felvételéhez kormányzati engedély kell. A fennálló törvény értelmében változatlanul „nullás” költségvetést kellene készíteni, de ahogy tavaly sem, úgy várhatóan idén sem fog sikerül az alaposan megkurtított intézményi struktúra ellenére. A polgármesteri vetélkedőben alul maradt kormánypárti jelölt megkapja majd a „magas labdát” (de valószínű már nem alpolgármesterként), aztán a ciklus végén várhatóan elviheti a balhét az esetlegesen elmaradó fejlesztésekért. Lehet, hogy másképp lesz, de hát időnként a meteorológusok is tévednek. 

Napsütésre vágyunk, s bár nem felhőtlenek a kilátások, azért Hajrá Nagyatád!

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr836812057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. Wurm 2014.10.21. 08:40:35

Kedves Józsi!
Irigylem ezt a mérhetetlen optimizmusodat. Előzetesen csak két dologra reagálnék.

1. A kollaboráns együttműködő személy a szó eredeti jelentésében, azonban a II. világháború óta a megszálló ellenséges hatalommal, az ellenséggel együttműködő személyre alkalmazzák, és ez terjedt el a köztudatban, ezért a te szövegkörnyezetedben értelmezhetetlen. Nem tudok ellenségről, csak ellenfélről, az is csak a választási eredmény kihirdetéséig, utána lehetséges, vagy tényleges együttműködő partner.

2. "...az „Együtt tovább Nagyatádért” helyett továbbra is a zsákmányszerzés lesz a legfőbb cél." Ezt kifejtenéd bővebben? Különösen a zsákmányra tekintettel (nyúl, oroszlán, kecske, káposzta, toronyóra aranylánccal).

Látom, hogy már reagálsz a bejegyzésekre, ezért bátorkodtam hozzászólni.

A többiről később, ha lesz még miért. Mélységes üdvözlettel: a zsákmány!!

bakos.jozsef 2014.10.21. 15:32:06

@Prof. Wurm:
Kedves Prof. Wurm!
Bár inkognitódat megőrizve jelentkeztél reagálásoddal, de azért örömmel üdvözöllek a véleményét közreadó, párbeszédre vállalkozók rövid soraiban.
Kérdéseid megválaszolására készséggel vállalkozom, mivel soraidból egyértelműen kiderül, hogy az általam megnevezett tájékozatlan (jobb esetben alulinformált) optimisták táborát gyarapítod. Tájékoztatóim éppen e táborhoz szólnak, s az sem probléma, ha egy adott témában közreadott információm nem egészen érthetők, netán teljesen értelmezhetetlenek az olvasók számára. Tudom, hogy gyakran virágnyelven fogalmazok, ezért aztán nem veszem zokon az esetleges magyarázat, ill. kiegészítő információkéréseket.
A kollaboráns értelmezésére keresett, ill. talált definíciód bár a Bakos féle (nem József, hanem Ferenc!) idegen szavak szótárából származik, de jelen esetben nem helytálló. A II. világháború óta sok víz folyt le a Dunán (és a Rinyán is!), s mint sok-sok más kifejezés, a kollaboráns is újabb értelmezést is nyert az idők folyamán. A politikában a párttagok más pártokkal (természetesen ellenféllel, és ahogy írod nem ellenséggel) történő nyílt, vagy burkolt együttműködést jelenti. Érdekes, hogy az e szerepet felvállalók mindig értik célzásomat, mert utalásaimat követően névszerinti megszólítás nélkül is hevesen tiltakoznak telefonon, vagy személyesen. Csak az érthetőség kedvéért jegyzem meg, hogy kommentező keresztneved (Wurm) is többféle (pl.; giliszta, kukac, kígyó, nyű, féreg) értelmezéssel bír.
Ami pedig az ellenség, ill. ellenfél kérdését illeti, igazad lenne, ha úgy történne, ahogy írod. Sajnos azonban, ahogy a korábbi ciklusok gyakorlata is mutatta, az ellenségeskedés az eredményhirdetés után is folytatódik a vesztes részéről, amiben természetesen a győztes sem ártatlan. Ha van is együttműködés (lásd korábbi paktum) akkor az inkább a „zsákmány” érdekében, s kevésbé „Nagyatádért” történik.
Ami pedig a 2. felvetésed, ill. kérdésed illeti, szintén az előzőekre utalnék. Világos és érthető magyarázatot kaphatsz, ha szerdán megtekinted az új képviselő-testület alakuló ülését. Ha nem érsz rá, ismétlése a jövő héten az NVTV műsorában.
Az ülés kardinális (nem bíboros, hanem nagy fontosságú!) témája lesz a „zsákmányosztás, amely jelen esetben is új értelmezést nyer, s véletlenül sem jelent nyulat, kecskét, oroszlánt, sem toronyórát lánccal, de súlyát, ill. „értékét” tekintve épp úgy, mint a vadászoknál itt is tetten érhető a különbség.
Az érthetőség kedvéért jelzem, hogy a győztes osztja a lapokat (zsákmányt), s más az „értéke” (díja!) az alpolgármesteri, bizottsági elnöki, és alelnöki tisztségnek, mint a bizottsági tagság nélküli képviselőnek, ill. a „mezítlábas” bizottsági tagságnak.
Amennyiben a fentiek alapján sem érthető, vagy kielégítő számodra a tájékoztatóm, s nem tudod, hol lehet elérni a hiányzó adatokat, úgy bátran hívjál fel, s szívesen állok rendelkezésedre bővebb magyarázattal.

Prof. Wurm 2014.10.21. 22:26:13

@bakos.jozsef: Előrebocsátom, hogy hosszú leszek.
Korábbi hozzászólásom szándékosan provokatív volt, hogy generáljak egy kis beszélgetést, vitát a választások után, hátha kisül belőle valami pozitív, előremutató dolog is. Az egy idő után unalmassá válik, ha csak saját démonainkkal harcolunk ahelyett, hogy a megoldásokat keresnénk. A vélemények lehetnek eltérőek, de a „bölcsek köve” még egyikünknek sincs birtokában.

A nevemről annyit, hogy érdekes és megtisztelő a giliszta, nyű, különösen a féreg értelmezés, de maradjunk csak a kígyónál, hisz ez nem más, mint Prof. Wurm és neje, a kígyótestű csoda. Mivel úgy láttam, hogy itt senki sem használja a saját nevét, így én is így döntöttem, bár a véleményemet saját nevemen sem szégyellném.

Alapvető nézőpontbeli különbség van köztünk a kollaboráns szó értelmezésének tekintetében. Látszólag nem ez a leglényegesebb elem blogbejegyzésedben, azonban a választási eredmények boncolgatása és az előző ciklus értékelése során - ha nem is szó szerint - minduntalan ehhez a kifejezéshez térsz vissza, az együttműködés bűnös, „hazaáruló” módjára utalva. Én ugyanis – tőled eltérően – egyértelműen az ellenséggel való együttműködésként értelmezem a kollaborációt akkor is, ha most konkrétan pártokról van szó.
Felmerül a kérdés – Mikortól kezdve nevezhetjük kollaborációnak az együttműködést? Mi a helyes? Együttműködök a másikkal és úgy őrzöm meg a tisztességemet, vagy nem és éppen ezzel őrzöm meg azt? Melyik a követendőbb? Kézenfekvőnek tűnik: „Az alapvető emberi normákat be nem tartó emberekkel együttműködni nem lehet.” De a környezetünket mi is alakítjuk, ezért az értékalapú együttműködés cseppjei elviselhetőbbé tehetik és kikezdhetik a legmerevebb rendszert is, mint a vízcseppek a követ. Együtt kell működni azért, 1.) mert csak így válunk közösen is értékessé; 2.) mert csak így tudunk olyan cselekvési teret megtalálni, amely külön-külön elképzelhetetlen lett volna bármelyikünknek egyedül.

A te olvasatodban az együttműködők kollaboránsok valószínűleg valamiféle előnyök – a zsákmány – megszerzése érdekében. Érdekesnek találom, hogy a “kollaboráció” szó nálunk harmadik és további felekről többnyire mások által látott vagy megítélt cselekvést jelenti negatív színezetben, míg maga az “együttműködés” szó az együttműködők szempontjából harmadik személy bevonása nélkül pozitív irányból árnyalja a bármely nemű összedolgozás folyamatát. Kornai János nagyon szigorú ítélete alapján az alapjaiban helytelen rendszerekkel való együttműködés minden körülmények között olyan helytelen tett, amelyet utólag csak a teljes megbánás, és a korábbi éntől való teljes elhatárolódás tehet helyre. De megítélésem szerint – a jelen helyzetre vetítve - elsősorban nem az számít, hogy milyen rendszerrel működik együtt az ember, hanem az, hogy az együttműködésnek milyen eredménye van. Bármilyen rendszerben lehet olyat alkotni, ami a többi embertársunk hasznára válik. És alkotni általában nem lehet teljes szembefordulással. Hasonlattal élve: a fennálló rendszer olyan, mint egy folyó. Szembe lehet fordulni vele, néha szembe is kell, de a folyót megfordítani nem lehet. Csak terelni lehet más irányba: csatornákkal, gátakkal. De utóbbiakat csak hosszú távú, kitartó, építő jellegű munkával lehet létrehozni. Ezt adaptáld a nagyatádi helyzetre. És nem gondolom, hogy az együttműködők mindegyike, vagy a többsége a zsákmány megszerzésért küzdene kizárólag.

Folyt. köv.

Prof. Wurm 2014.10.21. 22:27:41

@bakos.jozsef:
A te olvasatodban a testületen belül egyesek szervilisek (a kollaboráció mellett, vagy azzal együtt, vagy helyett), mert valamilyen érdekből tartoznak egy párthoz, szervezethez, vagy támogatják a polgármestert. Könnyű megbélyegezni azt, amit nem tudunk igazán mélységében, összefüggéseiben értelmezni. Nem tudom helyes-e csak egy-két szempont alapján megítélni valakit, figyelmen kívül hagyva, hogy a valóság sokrétű, és az értékek között is létezhet rangsorbeli különbség, ezért másnak másként lehet fontos ugyanaz. A szervilis fogalmának - általad is gyakorolt - sajátos és túlzásba vitt használata egy válság tünete. Ezen felfogás szerint valahová tartozni már eleve gyanús, hiszen a valódi ember nem törődik mások véleményével, önmegvalósít, és mindig az igazságot képviseli mindennel szemben, tehát minden irányba kritikus és távolságtartó. Valahová tartozni egyenlő a behódolással, hiszen az ember így már igazodik, és olyan szabályokat és elveket követ, amelyeket nem ő alkotott. Vagyis önállótlan, a valahová tartozás jegyében feladja önmagát, feltehetően mindezt korrupt módon, hiszen ezáltal előnyt, biztonságot, hasznot remél. Aki ma lojális, az rögtön szervilis, talpnyaló, lakáj, szolga. Hinni valamiben ma valószerűtlennek tűnik, mivel az átlag semmiben nem hisz. Szó szerint. Mivel magából indul ki, ezért nem hiheti azt sem, hogy valaki mégis őszintén hisz abban, ahová tartozik, de valahogyan magyaráznia kell önmagának a jelenséget, és ekkor jön be egyetlen alternatívaként a gyanúsítás, hogy az illető korrupt, buta, megvezetett, szervilis, birka, helyezkedik. Neki semmi sem elég jó, semmi sem elég hiteles, és senki sem elég tiszteletreméltó. Mindegy, hogy miről érvel, történelemről, vallásról, politikáról, mert igazolási kényszer vezeti, azt kell mutatnia, hogy ő saját szemlélettel rendelkezik, ő lát, ő meg tudja ítélni a dolgokat, és ő nem tartozik sehová, csak önmagához, ezt az örökös kívülállást pedig érvekkel kell igazolnia, mindennek rámutatva a gyarló, esendő, tökéletlen, bűnös voltára. Ezért csak vitatkozni tud, de beszélgetni nem. A beszélgetés ugyanis összekapcsolódás, tánc, közösség, a vita pedig szembenállás, különállóság, győzni akarás. Aki nem tud csak egyféleképpen beszélni, gondolkozni, az valójában nem szabad, hanem egy illúzió rabja: önmaga illúziójáé. Onnan nézve persze mindenki más önállótlan, szervilis és alkalmazkodó. Azt hiszem világos voltam.

A testületi ülést pedig megnézem, és folytathatjuk.

bakos.jozsef 2014.10.22. 13:26:29

@Prof. Wurm:
Kedves Professzor Úr!
A kígyót-békát mellőzzük, s maradjunk a tiszteletre méltó Prof.-nál.
Korábbi észrevételedet véletlenül sem tekintettem provokációnak, de bevettem a cuclit mivel tökéletesen játszottad a naivát. Elöljáróban csak annyit, hogy bármilyen hihetetlenül hangzik, tetszenek filozofikus okfejtéseid, s majdnem minddel egyet is értek. A nézőpontbeli különbségek abból adódhatnak, hogy korábban csöppentem a közéletbe, s bár többször megfordultam vezérkari harcálláspontokon, azért a csaták zömét több fronton is a lövészárkokban vívtam, ahol sok mindennek lehettem szem és fültanúja.
Most rövid időre búcsúznom kell, mert új színművet tűznek műsorra, s nem akarom lekésni a premiert. A műsorfüzet szerint Prof. úr is főszerepet kapott a darabban, s szeretném megtekinteni legújabb alakítását, ami várhatóan jobb lesz, mint a korábbiak, bár azok is tetszettek.
Előadás után, még az ünnepek előtt visszatérhetünk az eszmecserére, de szerintem ajánlatosabb volna és praktikusabb is a vita folytatása fehér asztal mellett, melyen poharak is találhatók. Bizonyára nem lenne ellenedre, ezért gondolkozz el a lehetőségen. A helyszínt és időpontot megválaszthatod.
Ha nincs ínyedre a személyes találkozás, nem probléma, mert egyik verzió sem befolyásolja további jegyzeteim közreadását.
A premierhez sok sikert, s kívánom, hogy mikor a függöny legördül, magadénak tudhasd a teljes színházi évadban az „Első Alabárdos” szerepét.

Prof. Wurm 2014.10.22. 17:48:09

@bakos.jozsef:
Nos, miután az "ismerkedésen" túl vagyunk, talán könnyebb lesz a párbeszéd, esetleg vita. Az általam korábban írtak a véleményemet, nézőpontomat, esetenként vágyaimat tükrözik, ha kicsit hosszú lére eresztve is. A valósággal, a tényekkel pedig én is tisztában vagyok, mivel én sem ma kezdtem.

Néhány premieren már túl vagyok. A szerep alakításának szabadsága pedig sokban függ a rendezőtől és a forgatókönyv írótól. Azt, hogy hogyan tudom eljátszani, befolyásolja a többi szereplő alakítása is, még akkor is, ha ez az "Első Alabárdos" szerepe, bár egy tehetséges szereplő nagyot alakíthat minden szerepben és körülmények között. Kérdés, hogy hogyan állok én a tehetséggel!! Ezt mindig a nézők ítélik meg, ők hoznak ítéletet. Úgy tűnik, hogy az én általam képviselt stílus még nehezen emészthető az előadást ritkábban nézők számára.

Na nézd, kicsit nem figyelek oda, s máris filozofálok! Távozz tőlem, Sátán!

"Elég szomorú, ha már a bolondnak sem szabad bölcsen beszélnie arról, amit a bölcsek bolondul csinálnak." (William Shakespeare: Ahogy tetszik)

A fehér asztal melletti eszmecserét nem szoktam visszautasítani, már csak azért sem, mert a vitapartner orcája sokkal közelebb van. :) Az időpontot majd egyeztetjük (meg a fegyvernemet is). Abban pedig nem kételkedtem, hogy nincs az az isten, amelyik vissza tudna téged tartani az írástól.

bakos.jozsef 2014.10.22. 21:00:38

@Prof. Wurm:
Megjöttem az előadásról s elmondhatom, hogy nagyon élveztem a műsort. Meglepetés nem ért, mert sehol semmi improvizáció, s minden a megírt forgatókönyv szerint zajlott.
Mielőtt elfelejteném, gratulálok az elnyert első alabárdos szerepedhez. A zsákmány (pardon, a gázsi), már megvan, s most már leadhatod az alibiből brummogó, de végül mindent megszavazó Dörmögő Dömötör jelmezt a kelléktárba.
Vág az eszed, mint a borotva, mivel előző üzenetemből egyből rájöttél, hogy tudom, kit takar a Prof. Wurm. Természetesen tovább őrzöm inkognitódat, pedig már több telefont és személyes kérést is kaptam, hogy fedjem fel kilétedet. Ez maradjon a kettőnk titka mindaddig, amíg a tájékozottabbak közül rá nem jönnek néhányan, hogy kit is takarhat a jelmez.
Miután nem zárkóztál el a személyes eszmecsere elől, ezért a tervezett válaszomat jelentősen megkurtítom, hiszen a szóbeli véleménykifejtés, érvek és ellenérvek ütköztetése egyszerűbb és gyorsabb.
Ahogy a helyszínt és az időpontot, úgy a „fegyvernem” kiválasztást is rád bízom, viszont viszek magammal egy „meglepetés” párbajsegédet. Remélem nincs ellene kifogásod, mert abban biztos vagyok, hogy ha meglátod, nem lesz.
Az előzőekre tekintettel elöljáróban és röviden csak annyit, hogy a lojalitást nem keverem a szervilizmussal, s a mai előadás is megmutatta, hogy az „Együtt tovább Nagyatádért” testületben kik a lojálisak és kik a szervilisek, de láthattunk néhány echte kollaboránst is.
A szereposztás a főrendező tiszte, amit kiválóan oldott meg, s lelkemre mondom élvezetes volt az előadás, amit szívesen ajánlok minden helyi választópolgár figyelmébe.
Várom értesítésed, de kérlek ne a szokásos hajnalra tedd az időpontot, mert későn fekvő nyugger vagyok!

Prof. Wurm 2014.10.22. 21:53:32

@bakos.jozsef:
Most nem tudom, hogy provokálsz, vagy egyszerűen csak sértegetsz, de mindegy, mert az ingerküszöböm elég magas. Az viszont tisztán látszik, hogy nem igazán értetted az előző kommentjeim lényegét. Idéznék magamtól: "Neki semmi sem elég jó, semmi sem elég hiteles, és senki sem elég tiszteletreméltó." Előítéleteid rabja vagy még mindig. Kár! A többit majd privátban.

bakos.jozsef 2014.10.23. 08:40:06

Prof. Wurm:
Természetesen egyik sem volt szándékomban, még ha úgy is érzed,mert nincsen rá okom. Miért provokálnálak, amikor végül is felvetted a kesztyűt, s kezdetét vette a párbeszéd. Ha valami sértő számodra, akkor valamit félre érthettél. Elnézést majd abban az esetben kérek, ha tisztáztuk a megjegyzéseket és jogos a két pont.A "semmi sem elég jó, semmi sem hiteles" megfogalmazás téves. A jó és szép dolgokat széltében hosszában hirdeti a polgármester és ismétli harsogva kórusa,ezért hangzik fülsértőnek a szólókban elhangzó kritikai észrevétel ami nem semmi, de nem is minden.Ez nem előítélet! A többit majd "privátban"!
süti beállítások módosítása